Γενικά

Βεράτι: «Ο αποκλεισμός από το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι μια πληγή που παραμένει ανοιχτή»

Δηλώσεις ενόψει του παιχνιδιού της Ιταλίας με την Πορτογαλία έκανε ο Βεράτι, μιλώντας μεταξύ άλλων για την κριτική που δέχεται και τον αποκλεισμό από το περασμένο Μουντιάλ που «πονάει» ακόμα.

Η εθνική Ιταλίας προετοιμάζεται για το παιχνίδι του Σαββάτου (17/11, 21:45) με την Πορτογαλία για το Nations League και ο Μάρκο Βεράτι μίλησε στους δημοσιογράφους για τον ίδιο, τον αποκλεισμό από το Μουντιάλ της Ρωσίας, τον Βεντούρα, αλλά και τον νεαρό Τονάλι που κλήθηκε σε ηλικία 18 ετών στην «σκουάντρα ατζούρα».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο μέσος της Παρί Σεν Ζερμέν:

«Για το παιχνίδι με την Πορτογαλία:Πιστεύουμε πως μπορούμε να πάρουμε την πρώτη θέση, αλλά γνωρίζουμε πως δεν εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς, οπότε θα είναι δύσκολο. Παρ’ όλα αυτά θα παλέψουμε για τη νίκη και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι στο “Σαν Σίρο”.

Για την κριτική που δέχεται: «Πάντα υπήρχε κριτική. Όταν παίζω καλά όλα είναι καλά, αλλιώς όχι. Με την εθνική ομάδα είναι δυσκολότερο να δείξεις την αξία σου, γιατί με το σύλλογό σου δουλεύεις καθημερινά, ενώ εδώ βρισκόμαστε ένα-ενάμιση μήνα. Όπως έχω ξαναπεί, όλοι περιμένουν πολλά από εμένα γιατί με θεωρούν ένα σημαντικό παίκτη της ομάδας. Στόχος μου είναι να δίνω τα πάντα στο κέντρο του γηπέδου».

Για την επιστροφή της Ιταλίας στο γήπεδο που ένα χρόνο πριν αποκλείστηκε από το Παγκόσμιο Κύπελλο: «Εκείνος ο αποκλεισμός ήταν πάρα πολύ δύσκολος για όλους στην ομάδα. Πρέπει να προχωρήσουμε παρακάτω, ήταν μια ήττα που μας έκανε καλό γιατί καταλάβαμε πως πρέπει να προσπαθούμε περισσότερο. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να εξιλεωθούμε στα μάτια των ανθρώπων που απογοητεύσαμε. Πρέπει να τους ενθουσιάσουμε».

Για τον τότε προπονητή της Ιταλίας, Βεντούρα, και την πρόσφατη απόλυσή του από την Κιέβο: «Δεν γνωρίζω την κατάσταση. Έχω την άποψή μου, αλλά δεν θέλω να μιλήσω γι αυτό. Δεν έφταιγε μόνο εκείνος που δεν πήγαμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, φταίγαμε όλοι μας. Είναι μια πληγή που παραμένει ανοιχτή, αναρωτιέμαι αν θα μπορέσω να παίξω στο επόμενο Μουντιάλ σε τέσσερα χρόνια. Ξέραμε πως υπήρχε η πιθανότητα να τερματίσουμε δεύτεροι πίσω από την Ισπανία που ήταν καλύτερή μας. Μετανιώνουμε όμως για τα παιχνίδια με τη Σουηδία στα πλέιοφ».

Για τον Σάντρο Τονάλι ο οποίος παίζει στη Serie B και κλήθηκε στην εθνική σε ηλικία 18 ετών: «Για να φτάσεις στο σημείο να έρχεσαι στην εθνική ομάδα, έχεις ποιότητα. Μου θυμίζει τον εαυτό μου, διότι έπαιζα στη Serie B όταν κλήθηκα για πρώτη φορά στην εθνική. Δεν παίζουν όλοι στην εθνική ομάδα, οπότε σίγουρα θα είναι χαρούμενος. Θα φέρει ενθουσιασμό στην ομάδα και αυτό είναι κάτι που χρειαζόμαστε».

Για το πρόσφατο περιστατικό που συνελήφθη να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ: «Έκανα ένα τεράστιο λάθος και δεν μπορώ να το πάρω πίσω. Απολογήθηκα και θα προχωρήσω παρακάτω. Είμαι ένας άνθρωπος που δεν ενδιαφέρομαι τι λένε για εμένα ο Τύπος και οι δημοσιογράφοι. Είτε λένε θετικά λόγια, είτε αρνητικά. Παίζω για έναν σύλλογο που με εμπιστεύεται και πάντα μου το δείχνει. Βρίσκομαι εκεί εφτά χρόνια και ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τους προπονητές. Από τότε που έφυγε ο Ιμπραΐμοβιτς, πήρα περισσότερες ευθύνες. Αισθάνομαι πως θα κερδίσω κάτι σημαντικό τα επόμενα χρόνια».

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδήμας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x