Stoiximan Super League

Βεργέτης: «Πήρε ρίσκο και το πλήρωσε ο Αλέγκρι – Μπορεί να σταθεί στην Αγγλία ο Μανωλάς»

Την τακτική ανάλυση του Μπάγερν-Γιουβέντους έκανε ο Στάικος Βεργέτης στον ΣΠΟΡ FM 94,6, ενώ στη συνέχεια εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Κώστας Μανωλάς μπορεί να σταθεί στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι πήρε ρίσκο με τις αλλαγές που έκανε στο χθεσινό παιχνίδι της Γιουβέντους με την Μπάγερν, με αποτέλεσμα οι Γερμανοί να γυρίσουν το ματς και να πάρουν εκείνοι την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

Αυτό τόνισε ο Στάικος Βεργέτης στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και αναγνώρισε τη δύσκολη απόφαση που κλήθηκε να πάρει ο Ιταλός τεχνικός με την απόσυρση του Μοράτα και του Κεντίρα, όμως είδε και εκείνος την κούραση των «μπιανκονέρι».

Όσον αφορά τώρα το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Τσέλσι για τον Κώστα Μανωλά, ο πρώην προπονητής του Αστέρα Τρίπολης υπογράμμισε ότι ο διεθνής στόπερ μπορεί να σταθεί στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Στάικος Βεργέτης στην εκπομπή «Αντεπίθεση» με τους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο

Για την αλλαγή του Μοράτα και του Κεντίρα από τον Αλέγκρι: «Το πιο ορθολογικό είναι να πω ότι δεν έχω άποψη. Ο καθένας μπορεί να πει ό,τι θέλει. Ο προπονητής ξέρει γιατί έκανε αλλαγή και εμείς πρέπει να πιστέψουμε αυτό που θα πει. Ήμασταν με δύο φίλους και τη στιγμή που έγινε η αλλαγή, τους είπα κοιτάξτε τι τραβάει ο άνθρωπος εκείνη τη στιγμή. Πήρε το ρίσκο, αφού μένουν δύο λεπτά για τη λήξη του αγώνα. Έπαιξε ζάρια και έχασε. Εάν δεν έκανε κάτι ο προπονητής, θα λέγαμε πως άφησε κουρασμένους παίκτες μέσα και μπορεί να γινόταν κάτι άλλο. Πραγματικά εκείνη τη στιγμή εγώ κατάλαβα τη θέση του. Έχω έρθει και εγώ στη θέση του. Είναι πολύ δύσκολο να αποφασίσεις, αφού αν δικαιωθείς θα είσαι μάγκας. Αν δεν δικαιωθείς, θα γίνει θύμα για την απόφασή του».

Για το αν περίμενε τόσο ανταγωνιστική τη Γιουβέντους: «Δεν πιστεύω στις βαριές φανέλες. Εγώ πιστεύω στην ομάδα και στο παζλ που έχει ο κάθε σύλλογος. Έχει τρομερό ρόστερ και χημεία μεταξύ τους. Εγώ περίμενα πως όποιος την αντιμετωπίσει θα δεινοπαθήσει, όποια και αν είναι η ομάδα. Το σκάουτινγκ είναι πιο δύσκολο από το κόουτσινγκ. Μετά έπεται το κόουτσινγκ».

Για το αν η Μπάγερν μπορεί να ανταγωνιστεί την Μπαρτσελόνα: «Μπορεί να είναι ανταγωνιστική. Σε μία ενδεχόμενη συνάντησή τους θα το έβαζα στο 50-50. Αν επέλεγα πού θα ήθελα να την αντιμετωπίσω, αυτό θα ήταν στον τελικό. Τι προτιμάς στην κλήρωση; Τα δύο παιχνίδια ελλοχεύουν κινδύνους. Ο τελικός όμως είναι ένας αγώνας και τελείωσε. Η Μπάγερν μπορεί να χτυπήσει την Μπαρτσελόνα, όπως και η Γιουβέντους θα μπορούσε».

Για την εικόνα της Μπάγερν με τον Γκουαρντιόλα στον πάγκο της: «Το ταβάνι όσο πιο ψηλά ανεβαίνεις τόσο πιο δύσκολο είναι να το ξεπεράσεις. Σε συγκομιδή θεωρώ πως υπολείπεται, θα μπορούσε να είχε κάνει καλύτερα πράγματα».

Για το αν ο Λουίς Ενρίκε έχει βελτιώσει περισσότερο τη Μπάγερν μετά τον Γκουαρντιόλα: «Ο Λουίς Ενρίκε πιστώνεται μία φοβερή τριπλέτα επίθεσης με Νεϊμάρ, Σουάρες και Μέσι. Ο Γκουαρντιόλα δοκιμάζεται και πειραματίζεται περισσότερο. Ο Λουίς Ενρίκε είναι σε μία γνωστή για εκείνον κατάσταση, είναι μία διαμορφωμένη ομάδα και είναι δύσκολο να διαχειριστείς αυτό το πράγμα. Ο Γκουαρντιόλα θα μπορούσε να μείνει δέκα χρόνια στην Μπαρτσελόνα και όλοι αναρωτιούνται τι θα κάνει στην Αγγλία. Απάντησε μόνος του το ερώτημα, πηγαίνει και δοκιμάζει τον εαυτό του. Θα μπορούσε να είχε κάνει περισσότερα πράγματα στην Μπάγερν».

Για το παιχνίδι Μαν. Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ: «Η πρώτη σκέψη που μου έρχεται για τον αγώνα αυτό είναι πως είναι στο χέρι της Λίβερπουλ να διαχειριστεί την πρόκριση. Αν η Λίβερπουλ οργανωθεί πολύ καλά αμυντικά, τότε δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα. Η Λίβερπουλ αυτή τη στιγμή έχει το πάνω χέρι για να διαχειριστεί τον αγώνα».

Για την τακτική που θα ακολουθήσει ο Κλοπ: «Θα παίξει για να σκοράρει η Λίβερπουλ. Δεν πρέπει να μην το κάνει. Απλά έχει την καβάτζα του να μη ρισκάρει, να μην τολμήσει. Ότι θα πάει στην αντεπίθεση, είναι δεδομένο»

Για το προφίλ της Γιουνάιτεντ: «Στη Μάν. Γιουνάιτετν δεν υπάρχουν προσωπικότητες για να σηκώσουν το σύνολο. Εμένα μου φαίνεται, αν και δεν ζούμε εκεί για να ξέρουμε τι γίνεται, πως μεγαλώνοντας ο Σκόουλς, ο Γκιγκς, και άλλοι δεν προετοίμασαν την επόμενη φουρνιά. Δεν υπήρχε το μπακ-απ τους. Μόνο ο Ρούνεϊ ξεχωρίζει και έχει μεγάλη επιρροή στο παιχνίδι της ομάδας του. Για την αποτυχία ή την αποτυχία μίας ομάδας ευθύνονται όλοι. Και εδώ φαίνεται πως έχει χάσει τις ισορροπίες της η ομάδα. Δεν είχε προετοιμαστεί η επόμενη μέρα εκείνης της επιτυχημένες φουρνιάς».

Για το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Τσέλσι για τον Κώστα Μανωλά: «Πιστεύω ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστικός. Ο Μανωλάς σαν ατομικά χαρακτηριστικά έχει φοβερά πράγματα να επιδείξει. Έχει ταχύτητα, αλτικότητα. Είναι πολύ γρήγορος για στόπερ και είναι πολύ αλτικός, κάτι που ποντάρουν στην Αγγλία. Το θυμάμαι από την εποχή που ήταν στην ΑΕΚ. Θυμάμαι που είχε πηδήξει στον αέρα και τα πόδια του ήταν στον ώμο του αντιπάλου και στη συνέχεια με μία έκανε φοβερό σπριντ. Μου μίλησαν στη Λα Κορούνια για εκείνον. Ο Βίκτορ Σάντσεθ, που τον είχε στον Ολυμπιακό, μιλήσαμε για τον Μανωλά και τον Μήτρογλου. Ήταν παιχταράδες. Μπήκαν σε επαγγελματικά καλούπια και για αυτό ξεχώρισαν. Για αυτό λέω ότι πρέπει να είναι όλοι επαγγελματίες και να σέβονται τους κανόνες».

Για το δικό του μέλλον: «Αυτή τη στιγμή δεν ξέρω κάτι. Όχι, στην Κύπρο υπάρχει πολύς ντόρος χωρίς να υπάρξει ούτε ένα τηλεφώνημα. Είμαι σε μία φάση ξεκούρασης, κάτι που είχα πολύ καιρό να ζήσω. Αυτή τη στιγμή πρέπει να γίνει μία συζήτηση επί της ουσίας. Αν το πόστο που θα μου προταθεί από τον Αστέρα αφορά προπονητικά χαρακτηριστικά, τότε θα το εξετάσουμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x