Γερμανία

Η κατάρα του Χάρι Κέιν συνεχίζεται: Ούτε τώρα κούπα!

Ο Χάρι Κέιν έμεινε… άτιτλος παρά τις εντυπωσιακές του επιδόσεις με την Μπάγερν.

Είναι, αναμφίβολα, ένας χαρισματικός σκόρερ. Έχει όμως πάνω του όλη τη γκαντεμιά της γης. Γιατί ο Χάρι Κέιν, περί ου ο λόγος, λίγους μήνες πριν κλείσει τα 31 εξακολουθεί να παραμένει άτιτλος.

Κι αν αυτό στην Τότεναμ-που ούτως ή άλλως έχει τη «ρετσινιά» της ομάδας που σπανίως κατακτά κούπες-μπορεί να μοιάζει ως και φυσιολογικό, για την Μπάγερν δεν ισχύει.

Οι Βαυαροί δαπάνησαν το καλοκαίρι πάνω από 100 εκατ. ευρώ, στην πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Bundesliga. Η κατάσταση έμοιαζε win-win, αφού η Μπάγερν αναζητούσε εναγωνίως έναν γκολτζή και ο Κέιν έψαχνε την ομάδα που θα του προσφέρει τίτλους. Όμως, τουλάχιστον μέχρι τώρα, η κατάρα συνεχίζεται…

Η Μπάγερν έχασε πρώτα το Σούπερ Καπ, με 3-0 από τη Λειψία στο ντεμπούτο του Κέιν, εν συνεχεία αποκλείστηκε από την Ζααρμπρίκεν της τρίτης κατηγορίας στο Κύπελλο, ενώ χθες έχασε και μαθηματικά το πρωτάθλημα μετά από έντεκα σερί κατακτήσεις από τη Λεβερκούζεν που πήρε τον τίτλο για πρώτη της φορά.

Το Champions League, όπου η Μπάγερν είναι στα προημιτελικά και ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Άρσεναλ στο Λονδίνο στο πρώτο παιχνίδι, είναι η μόνη διέξοδος για να μη μείνει με άδεια χέρια ο Χάρι Κέιν και πάλι.

Για να μην παρεξηγηθούμε, ο αρχηγός της εθνικής Αγγλίας δεν χρεώνεται την αποτυχία της Μπάγερν. Απεναντίας, ο ίδιος με 39 γκολ σε ισάριθμες εμφανίσεις αλλά και 12 ασίστ φέτος κάνει ό,τι περνά από το χέρι του και με το παραπάνω. Έχει ήδη στο τσεπάκι το Χρυσό Παπούτσι και όλοι πίνουν… μπίρες στο όνομά του στη Βαυαρία.

Αλλά ποιος μπορεί να μας πείσει ότι ο άνθρωπος αυτός δεν έχει το στίγμα του κακότυχου; Πώς, από τη στιγμή που έναν χρόνο πριν αυτός αρχίζει να παίζει στην Τότεναμ είχε κατακτήσει το Λιγκ Καπ και στα χρόνια του δεν πήρε τίποτα; Πώς, από τη στιγμή που το 2010 έχασε λόγω ασθένειας το Euro U17 ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας και τελικά τα «λιονταράκια» πήραν τον τίτλο; Ή πώς η πιο ταλαντούχα εθνική Αγγλίας όλων των εποχών στα χρόνια του έχασε στον τελικό του Euro 2020 και σταμάτησε την πορεία της στα ημιτελικά το 2018 και στα προημιτελικά το 2022 στο Μουντιάλ. Αλλά και πώς από τη στιγμή που πήγε στη δυναστεία της Μπάγερν στη Γερμανία και έχει χάσει ως τώρα κάθε τίτλο που διεκδικεί; Εδώ κάτι μεταφυσικό συμβαίνει…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x