Stoiximan Super League

Δεν θα ήθελα να είμαι ούτε Σπανός, ούτε Αγγελόπουλος

Θέμα χρόνου για τον Ατρόμητο να αποκτήσει τον Απόστολο Βέλλιο, με τους Περιστεριώτες να δείχνουν έτοιμοι να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο να παραμείνουν σε ανταγωνιστική τροχιά για την πεντάδα.

Κάθε καλοκαίρι που έρχεται για τον Ατρόμητο αποδεικνύεται όλο και πιο δύσκολο από το προηγούμενο. Δεν είναι μόνο ότι μέσω της πορείας που έχουν πραγματοποιήσει οι Περιστεριώτες, ειδικότερα τα δύο τελευταία χρόνια, δημιουργούν υπεραξίες σε παίκτες, άρα η περίπτωση παραμονής τους είναι πολύ δύσκολη υπόθεση (Ντιγκινί), ούτε καν το γεγονός ότι με τη λογική των δανεισμών, οι λύσεις έχουν συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης (Γιαννούλης, Κουλούρης, Ουάρντα).

Η αποστολή κάθε καλοκαιριού γίνεται όλο και πιο δύσκολη, καθώς ο πήχης όχι μόνο έχει ανέβει από τις ίδιες τις πορείες της ομάδας, αλλά και επειδή οι ίδιοι οι άνθρωποι της ΠΑΕ επιλέγουν να παραμείνουν ανταγωνιστικοί κόντρα σε συλλόγους που έχουν κυρίως πολύ μεγαλύτερη οικονομική άνεση, αλλά κι άλλο εκτόπισμα από την οπαδική τους βάση. Μην ξεχνάμε ότι για παράδειγμα, έστω και μαθηματικά, ο Ατρόμητος στο περσινό πρωτάθλημα ήταν σε απόσταση βολής από την ΑΕΚ μέχρι και την τελευταία αγωνιστική, ενώ κατάφερε να νικήσει πεντακάθαρα τον Άρη εντός και εκτός έδρας, που είναι ένας άμεσος ανταγωνιστής του για την 5άδα.

Μετά το τέλος της σεζόν 2017-18, από το Περιστέρι αποχώρησαν περίπου 30 γκολ (Ουάρντα, Ντάουντα και Ντιγκινί) και μάλιστα ο Αιγύπτιος αναδείχθηκε ο κορυφαίος του πρωταθλήματος και λογικό με τα όσα κατάφερε εντός αγωνιστικού χώρου. Πολλοί πίστευαν ότι ήταν με την επάνοδο του Άρη και με αυτές τις απώλειες τα πράγματα δεν θα ήταν τα ίδια. Τι έκανε τελικά ο Ατρόμητος;

- Πήρε τον Κουλούρη, που άσχετα από τα όργια που πραγματοποίησε, οι Περιστεριώτες συμφώνησαν με έναν επιθετικό που σε 21 εμφανίσεις, είχε 5 γκολ.

- Πήρε τον Ενσικουλού από τον υποβιβασμένο Πλατανιά

- Πήρε τον ξεχασμένο Μπάλαζ Μέγερι

- Κράτησε με κανονική μεταγραφή τον Ρισβάνη

- Αρχές Σεπτέμβρη πήρε έναν εντελώς άγνωστο Ούγγρο μεσοεπιθετικό, τον Ουγκράι, που από τη μέση της σεζόν κιόλας τον έχασε.

- Διατήρησε τον Γιαννούλη, παίκτη που όταν τον πήρε ο Ατρόμητος η μεγαλύτερη παρουσία του ήταν με τον Πιερικό που είχε 28 εμφανίσεις και τον Δημήτρη Χατζηισαΐα, που τη χρονιά που είχε προηγηθεί πριν έρθει στο Περιστέρι, το κοντέρ του έγραψε 0 συμμετοχές.

Το αποτέλεσμα γνωστό... Υπό την καθοδήγηση του Νταμίρ Κάναντι η 4η θέση κατακτήθηκε εύκολα, δεν έπεσε ποτέ κάτω από αυτή και η διεκδίκηση της 3ης θέσης ήταν εκεί μέχρι και την τελευταία αγωνιστική.

Δεν θα μπορούσε να πει κανείς ότι η κατάσταση του φετινού καλοκαιριού έχει αλλάξει πολύ. Σάκιτς, Μπουσούλατζιτς, Μπρούνο, Κουλούρης, Γιαννούλης (αυτός από τον Ιανουάριο) αποχώρησαν και δεν αναφέρουμε καν την περίπτωση του Αμρ Ουάρντα, που στη δεύτερη θητεία του στον Ατρόμητο, περισσότερα προβλήματα προκάλεσε, παρά προσέφερε κάτι.

Παρ’ όλα αυτά, οι Γιώργος Σπανός και Γιάννης Αγγελόπουλος κόντρα στη λογική, για τους λόγους του ανταγωνισμού που αναφέραμε, επιλέγουν -με τον πολύ μεγάλο κίνδυνο να εκτεθούν- να στοχεύουν και πάλι μία θέση στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Σύμφωνα με την αγαπημένη φράση του μεγαλομετόχου, η λογική των ποδιών που δεν απλώνονται πέρα από το πάπλωμα παραμένει, άρα τα μετρημένα συμβόλαια των 130-150.000 ευρώ είναι μία πραγματικότητα, ο τεχνικός διευθυντής Γιάννης Αγγελόπουλος από την πλευρά του, έχει τον δύσκολο ρόλο να βρει αυτές τις λύσεις που θα κάνουν τη διαφορά στο συγκεκριμένο προϋπολογισμό και στο τέλος οι δύο κρίνονται με βάση τους στόχους που οι ίδιοι έχουν θέσει, δηλαδή το πλασάρισμα στην πεντάδα.

Με αυτές τις συνθήκες, οι περισσότεροι δεν θα ήθελαν να είναι στη θέση των δύο ανδρών, αφού στην έναρξη μίας σεζόν, ο Ατρόμητος φαντάζει να είναι σε μειονεκτική κατάσταση, απέναντι σε συλλόγους με το πενταπλάσιο μπάτζετ και πολλαπλάσια διαρκείας.

Οι κινήσεις με την απόκτηση των Χάρη Χαρίση και Απόστολου Βέλλιου και μάλιστα αποφεύγοντας τη μορφή δανεισμού, για την οποία έχει κατηγορηθεί ο Ατρόμητος, αποτελούν δίχως άλλο μια επιτυχία, όχι όμως επειδή είναι δύο παίκτες υψηλής αξίας.

Το κυριότερο είναι ότι και οι δύο παίκτες επέλεξαν τον Ατρόμητο, ξέροντας ότι αλλού θα μπορούσαν πολύ εύκολα να βρουν περισσότερα χρήματα (ο Χαρίσης από το νέο συμβόλαιο που του πρότεινε ο ΠΑΟΚ, ο δεύτερος από την ισχύουσα συμφωνία με τη Νότιγχαμ), γιατί είδαν ότι αυτό το περιβάλλον μπορεί να τους ευνοήσει να είναι οι επόμενοι... Γιαννούληδες, Ρισβάνηδες, Ουάρντα, Κουλούρηδες, Ουγκράι, κάνοντας το restart στην καριέρα τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x