Ελλάδα

Δεν το σκέφτεται για πρόεδρος στην ΕΠΟ ο Τζώρτζογλου!

Διέψευσε τα σενάρια περί πιθανής υποψηφιότητάς του για την προεδρία της ΕΠΟ ο Νίκος Τζώρτζογλου μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και σχολίασε ότι πρέπει να αλλάξει το εκλογικό σύστημα.

Ο Νίκος Τζώρτζογλου αρνήθηκε, μέσω του ΣΠΟΡ FM 94.6, ότι είναι πιθανό να καταθέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΕΠΟ. «Και εγώ το έμαθα από τις εφημερίδες», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Αν υπάρχει περίπτωση να είμαι πρόσωπο κοινής αποδοχής θα ήταν πολύ ωραίο για εμένα, αλλά δεν νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο». Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, εμφανίστηκε αντίθετος με το σύστημα διεξαγωγής των εκλογών.

«Δεν μπορεί να αλλάξει κάτι αν συνεχίζουν να εκλέγουν το ΔΣ και τον πρόεδρο της ΕΠΟ 55 άνθρωποι περίπου, δηλαδή τα Σωματεία. Τότε θα είναι εύκολο να χειραγωγηθεί το Σώμα», τόνισε.

Αναλυτικά μίλησε στους Γιώργο Χελάκη, Σωτήρη Κωσταβάρα για:

-το αν σκέφτεται να καταθέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΕΠΟ: «Όχι δεν το σκέφτομαι. Και εγώ το διάβασα, όπως το διαβάσατε και εσείς από τις εφημερίδες και από εκεί έμαθα γι’ αυτό το σενάριο, δεν είχα κάποια πρόταση. Αν υπάρχει περίπτωση να είμαι πρόσωπο κοινής αποδοχής θα ήταν πολύ ωραίο για εμένα, αλλά δεν νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο. Το να σε προτείνουν ένας ή δύο δεν θα το κάνει επειδή έχει ο Τζώρτζογλου ωραίο μουστάκι, αλλά για άλλο λόγο. Θα έπρεπε να υπάρχει ένα πρόσωπο που θα το ήθελαν οι Ενώσεις. Αλλά θα πρέπει να συμφωνήσει το λιμάνι, ο Λευκός ο Πύργος γι’ αυτό το πρόσωπο. Υπάρχουν πρόσωπα που έχουν δείξει ήθος και μπορούν να βελτιώσουν το ποδόσφαιρο. Αυτοί που θα αναλάβουν δεν θα πρέπει να ζητήσουν αντιπαροχές, διότι αυτό έχει δείξει η ιστορία πως γίνεται».

-το τι πρέπει να γίνει ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Θέλει πολλή κουβέντα για το τι χρειάζεται. Δεν μπορεί να λυθεί μέσα σε λίγα λεπτά. Καταρχάς πρέπει να το θέλουν οι μεγάλοι και για εμένα ξεκινούν όλα από τους Θεσμούς. Δεν μπορεί να αλλάξει κάτι αν συνεχίζουν να εκλέγουν το ΔΣ και τον πρόεδρο της ΕΠΟ 55 περίπου άνθρωποι, δηλαδή τα Σωματεία. Τότε θα είναι εύκολο να χειραγωγηθεί το Σώμα».

-τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών: «Θα πρέπει να διευρυνθεί το εκλογικό σώμα. Δεν γίνεται να ψηφίζουν 55 ή 190 άνθρωποι. Θα πρέπει να είναι χίλιοι ή δυο χιλιάδες δεν ξέρω. Αν φύγει ο Γκιρτζίκης και έρθει κάποιος άλλος χαλίφης στη θέση του χαλίφη δεν μου λέει κάτι. Η άλλη λύση είναι να έρθει κάποιο άλλο πρόσωπο κοινής αποδοχής, που θα δεσμεύει τους τέσσερις μεγάλους. Και αυτό για εμένα δεν είναι σωστό. Μαζευτήκανε τρεις άνθρωποι για να πούνε ποιος θα είναι πρόεδρος και εμένα για παράδειγμα που ψηφίζω δεν με ρωτήσανε. Καλώς έκαναν και έγινε η συνάντηση».

-τη Συμμαχία που γίνεται ώστε αλλάξει το τωρινό καθεστώς: «Θα μπορούσε να γίνει ένα γεύμα και να υπάρξει συζήτηση και να είναι παρόντες κι άλλοι και όχι μόνο οι τέσσερις».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x