Stoiximan Super League

Έβαλε… μπρος η ΑΕΚ

Το νικηφόρο σερί που ευελπιστεί να κάνει ξεκίνησε -έστω και δύσκολα- η ΑΕΚ. Παρά την κακή εμφάνιση, η «Ένωση» έφυγε με το διπλό από την Κομοτηνή (2-1 τον Πανθρακικό) κι έμεινε κοντά στις πρώτες θέσεις

Νίκη που πρέπει να είναι και το μόνο που θα κρατήσει απ’ το σημερινό παιχνίδι -αν θέλει ν’ ακολουθήσουν κι άλλες- πήρε η ΑΕΚ στην Κομοτηνή.

Κάνοντας κακή εμφάνιση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και καρδιοχτυπώντας στο τέλος του, η «Ένωση» έφυγε τελικά με το διπλό (2-1) από την έδρα του Πανθρακικού.

Οπισθοχωρώντας μετά το προβάδισμα του Γιόχανσον (18’) και αδυνατώντας να κλειδώσουν το ματς με το δεύτερο γκολ του Μπουονανότε (61’ πεν.) οι «κιτρινόμαυροι» θα χρειαστούν πολύ καλύτερη απόδοση προσεχώς για να εκμεταλλευτούν το ευνοϊκό πρόγραμμα που ξεκίνησε σήμερα.

Πολλές αλλαγές από τον Πογιέτ στη διάρκεια του αγώνα, με τον Ουρουγουανό να μη διστάζει να επιστρατεύσει 3-5-2 μετά τη μείωση του σκορ από τον Μάρτινς (68') για να κρατήσει τη νίκη.

Πώς έπαιξε

Μια από τις δυο αλλαγές που αναμενόταν είχε τελικά η ενδεκάδα της ΑΕΚ. Ο Γκουστάβο Πογιέτ ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικό τον Άρθο, ωστόσο δεν έκανε το ίδιο και με τον Τζεμπούρ, αντί του οποίου επιλέχθηκε ο Αραβίδης. Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, το 4-3-3 (που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε επίσημο ματς) διαμορφώθηκε ως εξής:

inner

Το ματς

Ο Γκουστάβο Πογιέτ είχε πει ότι «μετά τη διακοπή θα δείτε τη δική μου ΑΕΚ». Ε, η δική του ΑΕΚ (αλήθεια είναι ότι) έδωσε ενθαρρυντικά δείγματα στο ξεκίνημα. Μπήκε τόσο φουριόζα όσο ποτέ άλλοτε φέτος. Και δικαίως ανταμείφθηκε γι’ αυτό. Με καλή κυκλοφορία, λοιπόν, πίεση ψηλά και ορεξάτους τους Μπαρμπόσα-Μπουονανότε, οι «κιτρινόμαυροι» στρίμωξαν από την αρχή τον αντίπαλο. Στο πεντάλεπτο είχαν ήδη δυο φάσεις. Και στο 20λεπτο είχαν ήδη το προβάδισμα.

Το θέμα είναι όμως ότι αυτή η… σεντερφορίσια κεφαλιά του Γιόχανσον (από σέντρα του Μπαρμπόσα) σαν να εφησύχασε -αντί να ενθουσιάσει περισσότερο- την ΑΕΚ. Την οδήγησε σε μια αναίτια οπισθοχώρηση. Κι έδωσε το δικαίωμα στον Πανθρακικό ν’ απειλήσει. Όχι επειδή πίεζε. Αλλά επειδή η άμυνά της δεν ενέπνεε σιγουριά. Κι επειδή η (επαλαμβανόμενη) εντύπωση ότι η μπάλα ζωντανεύει στα χέρια του Μπαρόχα μετέτρεπε σε ευκαιρίες ακόμα και ακίνδυνα μακρινά σουτ.

Το ανησυχητικό, βέβαια, ήταν πως αυτή η κακή εικόνα των «κιτρινόμαυρων» διατηρήθηκε και μετά την ανάπαυλα. Ακόμα κι ένα τέταρτο μετά απ’ αυτή, φαίνονταν ανεξήγητα ασύνδετοι και αγχωμένοι. Παρόλα αυτά αρκούσε ένας σωστός συνδυασμός (με μακρινή μπαλιά του Αραβίδη, κάθετη πάσα του Μπουονανότε και «τσίμπημα» του Μάνταλου από τον Πασχαλάκη) για να κερδίσει πέναλτι. Όχι όμως και την ηρεμία της.

inner

Γιατί η εύστοχη εκτέλεση του Μπουονανότε δεν αποδείχθηκε αρκετή για να «κλειδώσει» το ματς. Και το σουτ του Μάρτινς -λίγο μετά- κόντραρε όσο έπρεπε στον Άρθο για ν’ αλλάξει πορεία και να ξαναβάλει φυτίλι στο ματς. Ακολούθησε λοιπόν ένα διάστημα πίεσης. Τόσο μεγάλης, που ο Πογιέτ δεν δίστασε να επιστρατεύσει 3-5-2 (με Λαμπρόπουλο-Κορδέρο αντί Μάνταλου-Μπαρμπόσα) για να κρατήσει το σκορ. Έστω κι έτσι όμως, η ΑΕΚ κατάφερε αυτό που δεν κατάφερε ο Μπουονανότε όταν έφυγε ολομόναχος σε αντεπίθεση: Να μείνει όρθια. Κι έστω και με την ψυχή στο στόμα να επιστρέψει στις νίκες.



Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το sport-fm.gr



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Μελίσσης (35’ λ.τ. Μπουγαΐδης), Παπαχρήστος, Μεχία, Λαδάκης (63’ Νικόλτσης), Ντιγκινί, Μπαϊκαρά, Φερνάντεθ (46’ Μάρτινς), Χασομέρης

Στον πάγκο έμειναν οι: Αθανασιάδης, Χρήστου, Σέτι, Χαβίτο

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Μπαρόχα, Σοϊλέδης, Άρθο, Κολοβέτσιος, Γκάλο, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (74’ Κορδέρο), Μπαρμπόσα (75’ Λαμπρόπουλος), Μπουονανότε, Αραβίδης

Στον πάγκο έμειναν οι: Ανέστης, Μπακάκης, Πλατέλλας, Κρισάντους

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δελφάκης (Αρκαδίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Καμπούρης (Εύβοιας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΔΑΚ Κομοτηνής

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x