Europa League

Έβρεξε γκολ στον 9ο όμιλο, νίκες για Κράσνονταρ και Σάλκε

Δέκα γκολ στα παιχνίδια του 9ου ομίλου με τις Κράσνονταρ και Σάλκε να διπλασιάζουν τις νίκες τους. Οι Ρώσοι κέρδισαν με 5-2 τη Νις ενώ οι «Βασιλικοί Μπλε» επικράτησαν με 3-1 της Σάλτσμπουργκ.

Χαμός στον 9ο όμιλο με δέκα γκολ και στα δύο παιχνίδια. Διπλασίασαν τις νίκες τους Κράσνονταρ και Σάλκε και στρογγυλοκάθισαν στις πρώτες θέσεις του ομίλου. Οι Ρώσοι κέρδισαν με 5-2 τη Νις ενώ οι «Βασιλικοί Μπλε» επικράτησαν με 3-1 της Σάλτσμπουργκ.

Έξι γκολ και πολλές φάσεις σε ένα παιχνίδι που δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο. Η Κράσνονταρ με φόρα από το πρώτο παιχνίδι της φάσης των ομίλων ήθελε να εδραιωθεί στην πρώτη θέση και μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Μόλις στο 21΄ ο Σμόλοφ έχασε μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά αλλά ένα λεπτό αργότερα έκανε το 1-0 με προβολή έπειτα από ασίστ του Γιεντρέζικ. Η Νις θέλησε να απαντήσει αλλά ο Μπαλοτέλι δεν βρήκε στόχο στο 24’ και το 32’. Αντίθετα η Κράσνονταρ εκμεταλλεύτηκε τους χώρους στην άμυνα των Γάλλων και ο Ζοαζίνιο πήρε τη μπάλα σε ένα λάθος γύρισμα της Νις, πέρασε τον τερματοφύλακα και έκανε το 2-0 στο 33ο λεπτό. Ότι δεν έκανε ο Μπαλοτέλι στην αρχή του παιχνιδιού το έκανε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου μειώνοντας και σκοράροντας για 5η φορά σε 4 παιχνίδια με τη φανέλα της Νις, για το 2-1.

Στο 67’ ο Ζοαζίνιο διπλασίασε τα τέρματα του με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και έκανε το 3-1 μειώνοντας τις ελπίδες των Γάλλων που δεν το έβαλαν κάτω. Ο νεοεισελθών στο ματς Σίπριεν έδωσε άλλη πνοή στη Νις και μείωσε το σκορ στο 71’ μετά από την ασίστ του Εσερίκ. Η Νις απείλησε στη συνέχεια αλλά όλα τελείωσαν στο 86’ όταν ο Άρι έκανε το 4-2 ενώ ο ίδιος παίκτης έκλεισε το σκορ στο 93’ υπογράφοντας τη μεγάλη νίκη των Ρώσων.


Νωρίς – νωρίς πήρε κεφάλι στο σκορ η Σάλκε στο παιχνίδι με την Σάλτσμπουργκ καθώς ο Γκορέτσκα έκανε το 1-0. Ήταν το 15ο λεπτό όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Γκορέτσκα έπιασε το σουτ, ο Γουάλκε απέκρουσε αλλά ο 21χρονος Γερμανός πήρε την κεφαλιά ριμπάουντ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Παρά το γεγονός ότι οι Γερμανοί προηγήθηκαν συνέχισαν να έχουν την κατοχή και η Σάλτσμπουργκ να απειλεί μόνο με αντεπιθέσεις όπως στο 22’ με τον Γουάντερσον και τον Μιράντα στο 42’.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τους «Βασιλικούς Μπλε» να διπλασιάζουν τα τέρματά τους στο 47’. Ο Χέβεντες έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα κόντραρε στον Ντούι Καλέτα – Καρ και κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Γουάλκε. Η υπεροχή των Γερμανών συνεχίστηκε και στο 58’ έγινε η πιο περίεργη φάση του παιχνιδιού με τους Εμπολό και Νάλντο να καταφέρνουν να στείλουν τη μπάλα στο δοκάρι και όχι στα δίχτυα. Στη συνέχεια της φάσης ότι δεν κατάφεραν οι συμπαίκτες του, το έκανε ο κεντρικός αμυντικός Χέβεντες για να υπογράψει το 3-0 για την Σάλκε. Το μόνο που κατάφερε Σάλτσμπουργκ ήταν να μειώσει στο 72’ με τον Σοριάνο.


Τα αποτελέσματα και οι σκόρερς:
Σάλκε – Σάλτσμπουργκ 3-1
Γκορέτσκα 15', Καλέτα- Καρ 47' (αυτ), Χέβεντες 58' - Σοριάνο 72'

Κράσνονταρ - Νις 5-2
Σμόλοφ 22', Ζοαζίνιο 33' 65', Άρι 86' 93' - Μπαλοτέλι 43', Σίπριεν 71'

Βαθμολογία:
1. Κράσνονταρ 6
2.Σάλκε 6
3.Νίς 0
4. Σάλτσμπουργκ 0

Επόμενη αγωνιστική (3η, 20/10):
Κράσνονταρ - Σάλκε
Σάλτσμπουργκ - Νις

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x