Stoiximan Super League

Εντολή Τσίπρα για κάθαρση στο ποδόσφαιρο-Τι «ξημερώνει» στην ΚΕΔ

Ρητή εντολή για κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο πήρε-μετά και την επίθεση σε Τσαχειλίδη-ο υφυπουργός Γιώργος Βασιλειάδης από τον Αλέξη Τσίπρα. Ποιος θα αντικαταστήσει Μπίκα και συνεργάτες στην ΚΕΔ.

Η τρομοκρατία έχει γίνει καθεστώς στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ώθησε στην παραίτηση τους Μπίκα, Καλύβα και Τσαχειλίδη μετά την επίθεση με απειλές και ύβρεις που δέχτηκε ο τελευταίος.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι από την πρώτη στιγμή ενήμερος για όλες τις εξελίξεις και η εντολή που έχει δώσει στο νέο υφυπουργό, Γιώργο Βασιλειάδη, αλλά και στον προκάτοχό του Σταύρο Κοντονή (από τη θέση του υπουργού δικαιοσύνης πλέον) είναι ρητή: «Προχωρήστε την κάθαρση», τόνισε ζητώντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να καθαρίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η κυβέρνηση θέλει να στείλει το μήνυμα πως δεν πτοείται από τις ενέργειες της «καμόρα» και αυτή είναι η υπόσχεση που έδωσε και ο ίδιος ο Σταύρος Κοντονής μιλώντας με τον Γιώργο Μπίκα, τον οποίο δεν μπόρεσε να μεταπείσει να ανακαλέσει την παραίτησή του.

Η Επιτροπή Εξομάλυνσης βρίσκεται ξανά σε δύσκολη θέση αναζητώντας νέα στελέχη για τη διαιτησία. Ανθρώπους ικανούς, αλλά και με… γερό στομάχι, αφού φαίνεται πως το «σύστημα» δεν θα δεχτεί εύκολα οποιαδήποτε αλλαγή δεν το εξυπηρετεί. Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης ως επιτετραμμένος της FIFA καλείται να πάρει αποφάσεις και η λύση ξένου αρχιδιαιτητή, πέραν του ότι βρίσκει αντίθετες αρκετές ΠΑΕ, δεν προχωρά και για άλλους λόγους. «Ποιος τρελός θα έρθει στην Ελλάδα να αναλάβει τη διαιτησία;», έλεγε ο Κύπριος παράγοντας, που συν τοις άλλοις πρέπει να συνυπολογίσει πως ένας ξένος αρχιδιαιτητής θα ήθελε χρόνο για να μάθει τους διαιτητές και να τους αξιολογήσει. Μια πιθανή λύση θα ήταν ο Δημήτρης Σαραϊδάρης, που έδειξε διάθεση για «εκκαθαρίσεις» στο χώρο, ωστόσο κι αυτός θα χρειαζόταν αυξημένη προστασία.

Οι τελευταίες εξελίξεις θα απασχολήσουν και τη Super League σε επίπεδο ΔΣ την ερχόμενη Τετάρτη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x