Γενικά

Έρευνα για τρεις ποδοσφαιριστές στην Κύπρο που σταμάτησαν τη μπάλα εξαιτίας καρδιακών προβλημάτων

Η Fifpro υποψιάζεται πως οι παίκτες έλαβαν θεραπεία με άγνωστη ουσία.

Τουλάχιστον τέσσερις ομάδες στην Κύπρο εμπλέκονται στην υπόθεση που έχει φέρει στην επιφάνεια η Fifpro και αναφέρει πως ποδοσφαιριστές μετά από θεραπεία αποκατάστασης με ουσίες αμφιβόλου προελεύσεως, εμφάνισαν σοβαρά καρδιακά προβλήματα.

Μάλιστα τρεις από αυτούς αναγκάστηκαν να σταματήσουν το ποδόσφαιρο, ενώ εκφράζεται ανησυχία για παίκτες που έχουν λάβει την εν λόγω θεραπεία αλλά πλέον δεν αγωνίζονται στο κυπριακό πρωτάθλημα.

Η Fifpro, το σωματείο των ποδοσφαιριστών το οποίο εκπροσωπεί πάνω από 60.000 άτομα παγκοσμίως ζήτησε εσπευσμένα έρευνα ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση.

«Εξαιτίας της ανησυχίας που υπάρχει για άμεση σχέση μεταξύ των άγνωστων ουσιών και των σοβαρών καρδιακών επιπλοκών των τριών ποδοσφαιριστών, η Fifpro καλεί τις αρχές να βοηθήσουν στον προσδιορισμό της ουσίας που τους χορηγήθηκε και να ξεκαθαρίσουν κατά πόσο βρίσκονται σε κίνδυνο και οι συμπαίκτες τους», ήταν η δήλωση του σωματείου.

Η Fifpro έχει στείλει επιστολή στην κυπριακή ομοσπονδία, στον κυπριακό οργανισμό αθλητισμό αλλά και στην UEFA μέσα από την οποία εκφράζει την ανησυχία της και ζητά άμεση βοήθεια.

Πιστεύεται πως οι άγνωστες ουσίες χορηγήθηκαν από τους γιατρούς των ομάδων για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των τραυματισμών, και πως όλη η υπόθεση έχει ξεκινήσει από τις αρχές της περασμένης σεζόν.

Οι τρεις ποδοσφαιριστές που αναγκάστηκαν να σταματήσουν την καριέρα τους, υποστηρίζονται από την Fifpro και το σωματείο Κύπριων ποδοσφαιριστών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x