Europa League

Έστειλε... σπίτι της τη Λάτσιο η Σάλτσμπουργκ!

Την επιστροφή της σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από 24 χρόνια πανηγυρίζει απόψε η Σάλτσμπουργκ, η οποία επικράτησε της Λάτσιο με το εμφατικό 4-1 και σφράγισε την παρουσία της στην τετράδα.

Για... μαλλί πήγε στην Αυστρία η Λάτσιο, κουρεμένη θα γυρίσει στη Ρώμη!

Οι Ιταλοί υπέστησαν τεράστιο κάζο κόντρα στη Σάλτσμπουργκ, γνώρισαν την ήττα με 4-1, παρ΄ ότι κατάφεραν να προηγηθούν με 0-1 και αποχαιρέτησαν άδοξα το φετινό Europa League.

Εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο από τους γηπεδούχους, οι οποίοι απάντησαν στο τέρμα του Ιμόμπιλε (54’) με τέσσερα γκολ (Νταμπούρ 55’, Χαϊντάρα 72’, Χουάνγκ 74’ και Λάινερ 76’) και πανηγύρισαν εμφατική πρόκριση με 4-1 στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Το ματς



Με ευκαιρία για τους γηπεδούχους ξεκίνησε το ματς, με τον Χουάνγκ μόλις στο 5’ να βγαίνει απέναντι από τον Στρακόσια. Το πλασέ, ωστόσο του Νοτιοκορεάτη ήταν αδύναμο με τον πορτιέρε των Ιταλών να έχει απάντηση. Η Λάτσιο είχε περισσότερο παθητικό ρόλο στο ματς έχοντας ορθώσει τείχος μπροστά στην εστία του Αλβανού τερματοφύλακα, το οποίο οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να το αποσπάσουν. Για το λόγο αυτό η Σάλτσμπουργκ αναγκάστηκε να ανεβάσει τις γραμμές της με τους Ρωμαίους να προσπαθούν να χτυπήσουν στο… ξέφωτο.

Σε μία τέτοια περίπτωση, λοιπόν, στο 40΄ο Λουίς Αλμπέρτο είδε τον Ιμόμπιλε να κινείται εξαιρετικά στην πλάτη της αυστριακής άμυνας, του έσκαψε πανέμορφα την μπάλα με τον Ιταλό να μην υπολογίζει σωστό και να πιάνει…αέρα.

Τρία λεπτά αργότερα και πάλι ο Ιμόμπιλε είχε χρυσή ευκαιρία να βάλει μπροστά την ομάδα του λίγο πριν την ανάπαυλα, ωστόσο το πλασέ του με το αριστερό ήταν… απογοητευτικό με τον Βάλκε να έχει απάντηση και να κρατά το μηδέν. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν ισόπαλες στην ανάπαυλα χωρίς τέρματα (0-0).

Εντελώς διαφορετικό ήταν το ματς στο δεύτερο μέρος με τους δύο μονομάχους να είναι πολύ πιο ορεξάτοι και με την πρώτη που χαμογελά να είναι η Λάτσιο.

Η τρίτη ευκαιρία λοιπόν που παρουσιάστηκε στον Ιμόμπιλε ήταν και η… φαρμακερή. Ο Ιταλός βγήκε στην πλάτη της άμυνας των Αυστριακών μετά την εξαιρετική κάθετη του Λουις Αλμπέρτο και με άπιαστο πλασέ στο γάμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βάλκε κάνοντας το 0-1.

Ωστόσο η χαρά των Ιταλών κράτησε μόλις λίγα δευτερόλεπτα με τον Νταμπούρ κυριολεκτικά με τη σέντρα, να διασχίζει το γήπεδο και να νικά τον Στρακόσια, έχοντας ωστόσο και την εύνοια της τύχης καθώς το σουτ του κόντραρε αλλάζοντας πορεία και μπερδεύοντας τον Αλβανό κίπερ (1-1).

Το πεντάλεπτο της… τρέλας ωστόσο είχε και συνέχεια με τον Ιμόμπιλε στην αμέσως επόμενη φάση να σκοράρει και πάλι. Ένα τέρμα, όμως, που δεν μέτρησε καθώς ο Ιταλός επιθετικός στο ξεκίνημα της φάσης ήταν εκτεθειμένος.

Όπως ήταν αναμενόμενο τα δύο αυτά τέρματα άνοιξαν το ρυθμό του παιχνιδιού, με την μπάλα να πηγαίνει πλέον πάνω-κάτω και τις δύο άμυνες να έχουν πάει… περίπατο. Η Σάλτσμπουργκ απάντησε στις ευκαιρίες με τον κεραυνό του Σλάγκερ στο 66’, ο οποίος όμως σταμάτησε στο δοκάρι.

Αυτή ήταν ουσιαστικά και η… προειδοποίηση των γηπεδούχων για το τι πρόκειται να ακολουθήσει στη συνέχεια. Αρχικά, λοιπόν στο 72’ ο Χαϊντάρα, δοκίμασε το πόδι του από μακριά με τη μπάλα να σκάει πρώτα στο έδαφος και εν συνεχεία να καταλήγει στα δίχτυα του Στρακόσια. Ένα τέρμα που έβαλε «φωτιά» στις κερκίδες του «Ρεντ Μπουλ Αρένα». Πλέον η Σάλτσμπουργκ προηγούταν 2-1 και χρειαζόταν ένα τέρμα για να εξασφαλίσει σκορ πρόκρισης.

Και μάλιστα δεν χρειάστηκε να περιμένει πολύ ,καθώς μόλις δύο λεπτά αργότερα στο 74’ ο Χουάνγκ βγήκε απέναντι από τον Στρακόσια
με το πλασέ του να κοντράρει αρχικά στα πόδια του Ραντού και έπειτα να καταλήγει στα δίχτυα της Λάτσιο κάνοντας το 3-1.Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τους Ρωμαίους στο 76’ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Λάινερ με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έγραψε το 4-1, έδωσε στη νίκη των γηπεδούχων διαστάσεις θριάμβου και έγραψε τον επίλογο στον τετράλεπτο εφιάλτη της Λάτσιο.

Το τέλευταίο τέταρτο εξελίχθηκε σε «μονόλογο« των φιλοξενούμενων, οι οποίοι αναζητούσαν το τέρμα που θα έστελνε το ματς στην παράταση. Τελικά αυτό δεν ήρθε με το τελικό σφύριγμα της λήξης να σηματοδοτεί την επιστροφή της Σάλτσμπουργκ στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης και να αποτελεί το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x