Euro 2024

Άντερσον για το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες: «Αναρωτιέμαι πού πάει ο κόσμος»

Οι δηλώσεις των Γιαν Άντερσον και Βίκτορ Λίντελοφ μετά τη διακοπή στο Βέλγιο-Σουηδία λόγω του τρομοκρατικού χτυπήματος στις Βρυξέλλες.

Σοκαρισμένοι από το δολοφονικό τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες είναι άπαντες στην αποστολή της εθνικής Σουηδίας, όπως εξάλλου φαίνεται και από τις δηλώσεις τους.

Καταρχάς, ο αρχηγός της ομάδας, Βίκτορ Λίντελοφ, ανέφερε πως ήταν εκείνος που πήρε την πρωτοβουλία για τη διακοπή του αγώνα. «Ως αρχηγός, πήρα την πρωτοβουλία να φύγουμε. Μίλησα πρώτα με τους συμπαίκτες μου, μετά με τους Βέλγους και γρήγορα υπήρξε συναίνεση για να διακοπεί ο αγώνας. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι Σουηδοί είναι πλέον ασφαλείς. Είναι τρομακτικό να κινδυνεύεις επειδή φοράς τα σουηδικά χρώματα. Τι πρέπει να γίνει μετά; Το Βέλγιο έχει ήδη προκριθεί, πρέπει να παίξουμε ακόμα; Αισθάνομαι ασφαλής εδώ, πρέπει να πω ότι το γήπεδο ήταν το πιο ασφαλές μέρος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξίσου συγκλονιστική και η τοποθέτηση του Γιαν Άντερσον: «Η οικογένειά μου ανησυχεί. Στην ανάπαυλα έμαθα αυτή την τρελή πληροφορία, αναρωτιέμαι πού πάει ο κόσμος. Τότε αποφασίσαμε να μην παίξουμε. Δεν έχει σημασία εάν ο αγώνας θα γίνει αργότερα. Είμαστε όλοι πολύ λυπημένοι, υπάρχουν δάκρυα στα μάτια μας. Θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στους συγγενείς των θυμάτων. Η οικογένειά μου ανησυχεί», τόνισε ο τεχνικός των Σουηδών.

Υπενθυμίζεται ότι ο κόσμος που βρέθηκε στο «King Baudouin Stadium», ύστερα από σχετική εντολή, παρέμεινε στη θέση του για ώρες.

Σταδιακά άρχισε η εκκένωσή, με τους Σουηδούς φιλάθλους να παραμένουν τελευταίοι. Οι βελγικές Αρχές περιμένουν το «OK» από την επιτροπή διαχείρισης κρίσεων της χώρας, ώστε έπειτα να οδηγήσουν τους οπαδούς μαζί με την αποστολή της ομάδας απευθείας στο αεροδρόμιο, από όπου και θα αναχωρήσουν μαζί. Όλα αυτά φυσικά υπό την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια της κοινής τους αναμονής για την εκκένωση του σταδίου, οι φίλοι των Βέλγων εξέφρασαν μέσω συνθημάτων τη συμπαράστασή τους στους φιλοξενούμενους, φωνάζοντας «Σουηδία» και πως «είμαστε όλοι μαζί».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x