Επικαιρότητα

Πυροβολισμοί στις Βρυξέλλες: 2 νεκροί με φανέλες Σουηδίας, ο ένοπλος φώναξε «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος»!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένοπλος άνοιξε πυρ στο κέντρο της πόλης σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας έναν ακόμα

Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας τοπική ώρα στις Βρυξέλλες. Ένοπλος άνοιξε πυρ στο κέντρο της πόλης σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας έναν ακόμα.

Ο ένοπλος φέρεται να φώναξε «Αλλάχου Ακμπαρ» («Ο Αλλάχ είναι μεγάλος») πριν ανοίξει πυρ.



Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι αστυνομικοί έφτασαν γρήγορα στο σημείο και απέκλεισαν αμέσως την περιοχή. Ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνθήκες κάτω υπό τις οποίες έγινε το περιστατικό. Ο δράστης δεν έχει συλληφθεί και οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.



Τα θύματα φαίνεται πως φορούσαν φανέλες της εθνικής Σουηδίας η οποία παίζει απόψε με το Βέλγιο για τα προκριματικά του Euro 2024.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, ο δράστης φοράει κόκκινο τζάκετ, μαύρο παντελόνι και κουκούλα στο κεφάλι. Εμφανίζεται πεζός, με το όπλο στο χέρι, και αρχίζει να πυροβολεί στο πεζοδρόμιο όποιον βρίσκει μπροστά του. Ο κόσμος, μόλις ακούει τους πυροβολισμούς αρχίζει να τρέχει με πανικό, ενώ ο ένοπλος έτρεξε πίσω από δύο άτομα, που προσπάθησαν να βρουν καταφύγιο σε κτίριο με βιτρίνα. Εκεί τους εγκλωβίζει και φαίνεται να πυροβολεί ξανά.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε μια περίοδο αυξημένης επαγρύπνησης που συνδέεται με τον συνεχιζόμενο πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς που έχει αυξήσει την ένταση.

Η ομολογία του δράστη


Λίγα λεπτά μετά την επίθεση ένα βίντεο κυκλοφόρησε στα social media που δείχνει έναν άνδρα να παραδέχεται στο facebook πως εκείνος ευθύνεται για την επίθεση.

Ο δράστης ομολογεί στο βίντεο τις δολοφονίες στο «όνομα του Αλλάχ» και ζητάει συγχώρεση από όσους πλήγωσε ενώ λέει πως θέλει να πάρει εκδίκηση για τους μουσουλμάνους αδερφούς. Συγκεκριμένα, στο βίντεο αναφέρει: «Με λένε Αμντεσαλέμ Αλ Γκιλανί και είμαι μαχητής του Αλλάχ. Ανήκω στο Ισλαμικό Κράτος. Αγαπάμε αυτούς που μας αγαπούν και μισούμε αυτούς που μας μισούν. Ζούμε για τη θρησκεία μας και πεθαίνουμε για τη θρησκεία μας. Ο αδερφός σας πήρε εκδίκηση στο όνομα των Μουσουλμάνων. Σκότωσα μέχρι στιγμής τρεις Σουηδούς. Ναι, τρεις Σουηδούς. Σε αυτούς που έκανα κάτι κακό, παρακαλώ συγχωρείστε με. Και τους συγχωρώ όλους»



Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x