Europa League

Φτιαγμένη και… αλλαγμένη με Παναθηναϊκό η ΑΪΚ! (vids)

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε το ντέρμπι της Στοκχόλμης με τη Χάμαρμπι η προσεχής αντίπαλος του Παναθηναϊκού, ΑΪΚ Στοκχόλμης, επικρατώντας 3-0 εκτός έδρας.Τι άλλαξε ο τεχνικός, Ρίκαρντ Νόρλινγκ.

Το αήττητο σερί της σε όλες τις διοργανώσεις που κρατά από τις 28 Απριλίου, όταν και ηττήθηκε τελευταία φορά, διεύρυνε η ΑΪΚ Στοκχόλμης και μάλιστα με τον πιο εμφατικό τρόπο, υπό το βλέμμα του Ρενέ Χένρικσεν.

Η ομάδα του Ρίκαρντ Νόρλινγκ επικράτησε στο ντέρμπι της Στοκχόλμης με 3-0 και μάλιστα εκτός έδρας, σκορ το οποίο διαμορφώθηκε μόλις από το πρώτο ημίχρονο, ωστόσο το αποτέλεσμα δεν αποτελεί την πλήρη πραγματικότητα της εικόνας του ματς, ειδικότερα στο πρώτο 45λεπτο.

Σκόρερ για την προσεχή αντίπαλο του Παναθηναϊκού ήταν οι Χάουκσον (11’), Μαρκάνεν (17’) και Οφόρι (38’), οδηγώντας την ομάδα τους σε μια ακόμα επικράτηση στο πρωτάθλημα Σουηδίας. Στο άκουσμα της αρχικής ενδεκάδας, όλοι όσοι ασχολούνται με το ρεπορτάζ της ΑΪΚ Στοκχόλμης, απόρησαν, μην μπορώντας να αντιληφθούν το πώς έχει το κλασικό 4-4-2 στο μυαλό του ο τεχνικός της ομάδας.

Ωστόσο, ο προπονητής της ΑΪΚ αποδείχθηκε ότι έκανε πρόβα εν όψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, αφού επέλεξε το 3-5-2 ή αλλιώς 5-3-2 με τους Κάρλσον, Χούιφελντ και Γιόχανσον να είναι οι τρεις της άμυνας, Χάουκσον και Κπόζο να καλύπτουν όλη τη δεξιά και αριστερή πτέρυγα αντίστοιχα, Άβντιτς που καθιερώνεται σε νέο ρόλο και Οφόρι ήταν οι δύο κεντρικοί μέσοι, με τον Μπλόμπεργκ να έχει ελεύθερο ρόλο, ενώ στην κορυφή επιλέχθηκε ο Μαρκάνεν με τον Ισιζάκι να είναι στο πλάι του σε περιφερειακό ρόλο, στηριζόμενος στην ποιότητά του και την εμπειρία του.

Η Χάμαρμπι με τη δύναμη της έδρας μπήκε πολύ πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πίεζε σε αφόρητο βαθμό τους φιλοξενούμενους, αλλά κόντρα στη ροή του ματς, η ΑΪΚ πήρε το προβάδισμα. Αυτό έγινε στο 11’, όταν ο Χάουκσον νίκησε τους πάντες στον αέρα από κόρνερ του Ισιζάκι και έγραψε το 1-0. Σύμφωνα, μάλιστα, με τους Σουηδούς συναδέλφους, αυτό ίσως και το τελευταίο ματς για τον Ισλανδό αμυντικό, αφού η Λιντς βρίσκεται κοντά στην απόκτησή του.

Η Χάμαρμπι σαφώς σοκαρισμένη από την τροπή που είχε το ματς υπέστη και δεύτερη παραβίαση της εστίας έξι λεπτά αργότερα, σε γκολ που φέρει πολύ μεγάλη ευθύνη ο τερματοφύλακας. Ο Κπόζο έβγαλε μια σέντρα από τα αριστερά, περισσότερο για να διώξει την μπάλα από πάνω του, αλλά ο Κρίστινσον βγήκε χωρίς να έχει κοιτάξει αν βρίσκεται κάποιος αντίπαλος κοντά του και ο Μαρκάνεν τον τιμώρησε, κάνοντας με το κεφάλι το 2-0.

Η Χάμαρμπι έδειξε να πετάει «λευκή πετσέτα», καθώς είχε απλά μια σπασμωδική αντίδραση μέσα στο επόμενο δεκάλεπτο, χωρίς επί της ουσίας να απειλήσει και στο 38’ ένας εκ των καλύτερων χαφ του σουηδικού πρωταθλήματος, ο Γκανέζος Οφόρι, μπήκε στην περιοχή της Χάμαρμπι ανενόχλητος και με αριστερό δυνατό σουτ έκανε το 3-0, βάζοντας τέλος σε όποιο ενδιαφέρον υπήρχε ακόμα στην αναμέτρηση.

Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε μια απλή συντήρηση δυνάμεων, ο Νόρλινγκ αντικατέστησε και τους τρεις κορυφαίους παίκτες του γηπέδου (Οφόρι, Ισιζάκι και Μαρκάνεν), με το 3-0 να μένει μέχρι τέλους. Αν μη τι άλλο το 3-5-2 ή 5-3-2 έδειχνε να βελτιώνει την πρόσφατη προβληματική αμυντική συμπεριφορά της ΑΪΚ Στοκχόλμης, καθώς σε ένα ματς που υπέστη (ασφυκτική σε κάποιες στιγμές) πίεση δεν παραβιάστηκε η εστία της, κρατώντας το μηδέν.

Στο επιθετικό σκέλος, οι Σουηδοί στηρίζονται πολύ στις στημένες φάσεις, λόγω των ψηλών κορμιών που διαθέτει ενώ όταν δεν χρειάζεται να δημιουργήσει εκείνη παιχνίδι, τότε Ισιζάκι, Μπλόμπεργκ (άξονα) και Κπόζο είναι πάντα οι κύριοι εκφραστές των αντεπιθέσεων της.

Τέλος, ο Οφόρι είναι το «μηχανάκι» στη μεσαία γραμμή της ομάδας του και πάνω του έχει «χτιστεί» η μεσοαμυντική λειτουργία της ΑΪΚ Στοκχόλμης.

Τα γκολ της αναμέτρησης







Oι φανατικοί της Χάμαρμπι:




Οι φανατικοί της ΑΪΚ:


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x