Αγγλία

Για το… σερί και το ιστορικό ρεκόρ!

Ημέρα ντέρμπι η σημερινή. Λίβερπουλ- Άρσεναλ και το περιμένουμε πως και πως. Τι μας έχουν διδάξει οι συναντήσεις των δύο ομάδων στο «Άνφιλντ» τα τελευταία χρόνια;

Να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Για την Άρσεναλ η φράση: «Από το Άνφιλντ δεν περνάς» έχι πλήρη εφαρμογή. Όχι φέτος, πέρυσι, αλλά τα τελευταία επτά χρόνια! Η Λίβερπουλ έχει οχυρώσει για τα καλά την έδρα της και ενάντια στους «κανονιέρηδες» έχει βρει τον τρόπο να παίρνει στις περισσότερες περιπτώσεις τη νίκη, στη χειρότερη την ισοπαλία.

Στα έξι τελευταία ντέρμπι των δύο ομάδων στο Μέρσεϊσάιντ, η Λίβερπουλ έχει νικήσει στα 4 και έχει έρθει ισόπαλη στα άλλα δύο. Η τελευταία φορά που ηττήθηκε μπροστά στο κοινό της από την Άρσεναλ ήταν το 2012, τότε που ακόμα οι Λονδρέζοι είχαν στις τάξεις τους παίκτες τύπου Ποντόλσκι, Αρτέτα και Καθόρλα, ενώ η Λίβερπουλ αγωνιζόταν με Σουάρεζ, Τζέραρντ και… Στέρλινγκ!

Συγκεκριμένα για τους «reds» το αποψινό ντέρμπι έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού με νίκη – εκτός ότι διευρύνουν το αήττητο σερί τους- θα ισοφαρίσουν την επίδοση με τις περισσότερες σερί νίκες στην Πρέμιερ Λιγκ, το οποίο βαστά από το 1990 όταν στον πάγκο βρισκόταν ο Κένι Νταλγκλίς. Με το τρίποντο οι «κόκκινοι» θα φτάσουν τα 12 συνεχόμενα στο πρωτάθλημα και θα έχουν την ευκαιρία να γράψουν νέα ιστορία!

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x