Αγγλία

Γκουαρντιόλα: «Δεν πρόκειται να παίξουμε αμυντικά, είναι βαρετό»!

Με επιθετική φιλοσοφία υποσχέθηκε πως θα προσεγγίσει το Κυριακάτικο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ ο Πεπ Γκουαρντιόλα, τονίζοντας πως η ομάδα του δεν έχει σχεδιαστεί για να παίζει αμυντικό ποδόσφαιρο.

Καμία διάθεση να στήσει την ομάδα του αμυντικά δεν έχει ο Πεπ Γκουαρντιόλα, σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, εν όψει του ντέρμπι κορυφής με τη Λίβερπουλ στο Άνφιλντ.

«Ποτέ μου δεν κατάλαβα το σκεπτικό του να πηγαίνεις στα μεγάλα ματς και να προσπαθείς μονάχα να αμυνθείς. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Δεν πρόκειται να παίξουμε αμυντικά.

Είναι βαρετό και η ομάδα μας δεν έχει φτιαχτεί για αυτόν τον σκοπό. Θα προσπαθήσω να πείσω τους παίκτες μου να είναι ο εαυτός τους, ακόμα και στο Άνφιλντ. Πρέπει να αμυνθούμε, αλλά δεν πρέπει να έχουμε αμυντικό σκεπτικό».


Στη συνέχεια εξέφρασε τον σεβασμό που τρέφει για τον Γερμανό ομόλογο του στη Λίβερπουλ, Γιούρκεν Κλοπ, για τον τρόπο που αγωνίζονται οι ομάδες του.

«Ο Γιούργκεν είναι ένας εξαιρετικός προπονητής. Έχω ιδιαίτερο σεβασμό για τον τρόπο που αγωνίζονται οι ομάδες του και το πόσο δυναμικές είναι.

Δεν παίζω για να κερδίζω αντίπαλους προπονητές. Όλοι γνωρίζουν τις αρετές της Λίβερπουλ. Δεν αγωνίζομαι κόντρα στον Γιούργκεν, αγωνιζόμαστε κόντρα στη Λίβερπουλ και παλαιότερα κόντρα στην Μπορούσια Ντόρμουντ».


Ο Καταλανός τεχνικός άφησε επίσης ανοικτό το ενδεχόμενο να αγωνιστεί ο Κέβιν Ντε Μπρούινε, αλλά και ο Μπέντζαμιν Μεντί, που κάνει αγώνα δρόμου να προλάβει το ντέρμπι.


Επιμέλεια: Ορφέας Πρασσάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x