Αγγλία

Γκουαρδιόλα: «Χωρίς τους παίκτες μου θα ήμουν ο Fraudiola»

Στην παραδοχή ότι οι ποδοσφαιριστές του του έδωσαν όλο το κύρος που φέρει ως προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι προχώρησε ο Πεπ Γκουαρδιόλα σε δηλώσεις του μετά την απρόσμενη ήττα με 3-2 από την Νόριτς.

Κατηγορηματικά αρνήθηκε να κατηγορήσει τους ποδοσφαιριστές του για την πρώτη φετινή ήττα της Μάντσεστερ Σίτι ο Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο Καταλανός τεχνικός τόνισε ότι οι παίκτες, οι οποίες χθες δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Νόριτς είναι οι ίδιοι, οι οποίοι τον απέτρεψαν από το να μείνει στην ιστορία ως ο Fraudiola.

Την παρθενική του σεζόν ως τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι ο Γκουαρδιόλα δεν οδήγησε την ομάδα του σε επιτυχίες με τους φιλάθλους των «Πολιτών» να του ασκούν δριμεία κριτική με το καλημέρα. Ο 48χρονός τεχνικός πήρε το ψευδώνυμο «Fraudiola» με τους φιλάθλους της Σίτι, οι οποίοι ζητούσαν την απόλυσή του να μην είναι λίγοι ενώ αρκετοί φίλαθλοι των αντιπάλων της Σίτι έσπευσαν να υποστηρίξουν ότι ο τρόπος παιχνιδιού του Γκουαρδιόλα δεν θα είναι εξίσου αποτελεσματικός με τον αντίστοιχο που εφάρμοσε ο Πεπ κατά το πέρασμα από τον πάγκο τόσο της Μπαρτσελόνα όσο και της Μπάγερν Μονάχου.

«Οι ποδοσφαιριστές μου μου έδωσαν όλο το κύρος, το οποίο φέρω ως προπονητής στην Αγγλία, σε πλήρη αντίθεση με την πρώτη μου χρονιά στον σύλλογο, στην οποία με αποκαλούσαν Fraud Guardiola, Fraudiola. Εδώ στην Αγγλία αυτός ο τρόπος παιχνιδιού είναι αδύνατο να εφαρμοστεί, καθώς χρειάζεται ο ποδοσφαιριστής να κάνει πολλά τάκλιν. Οι παίκτες μου μού έδωσαν το κίνητρο, το οποίο έχω. Και σήμερα όλοι σε όλο τον κόσμο λένε πόσο καλός προπονητής είμαι».

Στην συνέχεια ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι αναφέρθηκε στην χθεσινή ήττα της ομάδας του από την Νόριτς, η οποία πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και υποχρέωσε τους πρωταθλητές Αγγλίας στην πρώτη τους φετινή ήττα. Ο Καταλανός τεχνικός ανέλαβε πλήρως την ευθύνη της ήττας τονίζοντας ότι οι τακτικές του αποφάσεις αλλά και ατομικά λάθη έφεραν την ήττα της ομάδας του.

«Με την Νιουκάστλ ήταν τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Πετύχαμε ένα γκολ και στην συνέχεια σταματήσαμε να παίζουμε. Εναντίον της Νόριτς αυτό δεν συνέβη. Δεν είχαμε συνοχή ούτε σε άμυνα ούτε σε επίθεση. Κάναμε πολλά ατομικά λάθη και ηι’ αυτό είμαι υπεύθυνος εγώ αλλά αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού. Τώρα όλοι στα αποδυτήρια γνωρίζουν ότι πρέπει να περιορίσουν τα αμυντικά λάθη ή εάν αυτά συνεχιστούν δεν θα είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα» επισήμανε ο Γκουαρδιόλα.

Παράλληλα ο τεχνικός των πρωταθλητών Αγγλίας κατέστησε σαφές ότι πλέον το μυαλό όλων στις τάξεις της Σίτι είναι στο ματς της πρεμιέρας με την Σαχτάρ για το Champions League στην Ουκρανία.

«Στρέφουμε την προσοχή μας αποκλειστικά στο παιχνίδι της Τετάρτης και θα κάνουμε τα πάντα για να νικήσουμε. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο το έργο μας αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε», κατέληξε ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι.

Επιμέλεια: Βασίλης Μιχάλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x