Αγγλία

Γράφει ιστορία η πρωταθλήτρια Σίτι!

Ούτε στο Λονδίνο έκανε στάση το «τρένο» της εκπληκτικής Μάντσεστερ Σίτι, η οποία και επικράτησε άνετα με 1-4 της Γουέστ Χαμ και βρίσκεται πλέον μία ανάσα από το να σπάσει κάθε ρεκόρ.

Πάρτι… τίτλου στο Λονδίνο έστησε η Μάντσεστερ Σίτι!

Οι πολίτες έκαναν ό,τι ήθελαν απέναντι στην Γουέστ Χαμ και πέρασαν με το εμφατικό 4-1 από το London Stadium. Έτσι, απέχει μία ανάσα από το να σπάσουν όλα τα ρεκόρ πόντων, σκοραρίσματος και αριθμού νικών.

Συγκεκριμένα η… αρμάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 93 βαθμούς και κυνηγά το ιστορικό ρεκόρ των 95 πόντων που κατέχει η Τσέλσι και το οποίο και λογικά θα σπάσει καθώς απομένουν τρεις αγωνιστικές ως το τέλος.

Παράλληλα κυνηγά και το ρεκόρ με τις περισσότερες νίκες σε μία σεζόν (έχει πλέον 30 και χρειάζεται μία ακόμα) καθώς και αυτό με τα περισσότερα τέρματα (έχει 102 και κυνηγά τη Τσέλσι που έχει 103).

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα του ματς, οι Πολίτες μπήκαν πολύ καλύτερα στο παιχνίδι με τον Σανέ να κάνει ό,τι θέλει τον Εβρά και να ανοίγει το σκορ στο 13’ (0-1). Ένα τέταρτο περίπου αργότερα και πιο συγκεκριμένα στο 27’ ο Ζαμπαλέτα με αυτογκόλ έκανε δύο τα τέρματα της Σίτι, γκολ το οποίο ήταν το 100 στη σεζόν για τους πρωταθλητές.

Η Γούεστ Χαμ κατάφερε να ξαναμπεί στο ματς με την πανέμορφη εκτέλεση φάουλ του Κρέσγουελ, ο οποίος στο 39’ μείωσε σε 1-2, σκορ που διατηρήθηκε ως την ανάπαυλα.

Το ίδιο σοβαρή επέστρεψε από τα αποδυτήρια η ομάδα του Πεπ, με τον Γκαμπριέλ Ζεσούς στο 53’ να αξιοποιεί ιδανικά την πάσα του Στέρλινγκ και με ψύχραιμο τελείωμα να κάνει το 1-3 δίνοντας μαξιλαράκι ασφαλείας στην ομάδα του. Το… κερασάκι στην τούρτα ήρθε να βάλει στο 64’ ο Φερναντίνιο με πολύ ωραίο τελείωμα, με τον Στέρλινγκ να είναι και πάλι ο… δημιουργός.

Τα αποτελέσματα της 36ης αγωνιστικής:

Σάββατο

Λίβερπουλ-Στόουκ 0-0

Κρίσταλ Πάλας-Λέστερ 5-0

Μπέρνλι-Μπράιτον 0-0

Χάντερσφιλντ-Έβερτον 0-2

Νιούκαστλ-Γουέστ Μπρομ 0-1

Σαουθάμπτον-Μπόρνμουθ 2-1

Σουόνσι-Τσέλσι 0-1

Κυριακή

Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ Σίτι 1-4

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άρσεναλ (18:30)

Δευτέρα

Τότεναμ-Γουότφορντ (22:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x