Αγγλία

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει την ακριβότερη άμυνα στη ιστορία του ποδοσφαίρου!

Ο Μπέντζαμιν Μεντί είναι το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της Μάντσεστερ Σίτι, η οποία με την απόκτηση του Γάλλου αριστερού μπακ έχει καταφέρει να συνθέσει μία άμυνα από «χρυσάφι».

Ο Μπέντζαμιν Μεντί ανακοινώθηκε και παρουσιάστηκε από την Μάντσεστερ Σίτι με κάθε επισημότητα αποτελώντας το έκτο μεταγραφικό απόκτημα του καλοκαιριού για τους «πολίτες».

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα δείχνει ξεκάθαρα την επιθυμία της στο καλοκαιρινό «παζάρι» να ενισχύσει την αμυντική της γραμμή, με τις τέσσερις εξ αυτών να στοχεύουν στην διαφύλαξη των μετόπισθεν.

Δύο δεξιά μπακ, ένα αριστερό και ένας τερματοφύλακας, για τους οποίους συνολικά δαπανήθηκαν, προκειμένου να γίνουν κάτοικοι του Μάντσεστερ, 186 εκατομμύρια ευρώ!

Ο λόγος για τους Κάιλ Γουόκερ, ο οποίος ήρθε από την Τότεναμ έναντι 51 εκατομμυρίων ευρώ, Ντανίλο, για τον οποίο δόθηκαν στη Ρεάλ Μαδρίτης 30 εκατομμύρια, Μπέντζαμιν Μεντί, με την Σίτι να καταβάλει στη Μονακό 55 εκατομμύρια και Έντερσον(από τη Μπενφίκα) για τον οποίο δαπανήθηκαν 50 εκατομμύρια.

Οι Μεντί και Γουόκερ αναμένεται να πάρουν φανέλα βασικού και θέση στο αριστερό και στο δεξί άκρο της άμυνας αντίστοιχα, ενώ τη μία θέση στα στόπερ θα έχει ο Τζον Στόουν, ο οποίος αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την Έβερτον έναντι 55 εκατομμυρίων ευρώ με τον 23χρονο Άγγλο να γίνεται η ακριβότερη μεταγραφή κεντρικού αμυντικού στην ιστορία του Νησιού.

Παρτενέρ του εφόσον δεν ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς αναμένεται να είναι ο Βινσέντ Κομπανί, με δεδομένη όμως την ευαισθησία του Βέλγου, μπορεί να θεωρηθεί ως βασικός ο 30χρονος Αργεντινός Γκονσάλο Οταμέντι που φορά την γαλάζια φανέλα από το 2015 όταν η Σίτι έβγαλε από τα ταμεία της για να τα δώσει στη Βαλένθια ώστε οι «νυχτερίδες» να πουν το «ναι» 48 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως μπορεί να διαπιστώσει κάποιος εύκολα προσθέτοντας τα ποσά, η άμυνα της Μάντσεστερ Σίτι άνετα μπορεί να χαρακτηριστεί «χρυσή», καθώς στοιχίζει 209 εκατομμύρια ευρώ, αναμφισβήτητα η ακριβότερη στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

* Οι δύο μεταγραφές της Σίτι που δεν αφορούν την άμυνα είναι αυτές των μέσων Μπερνάρντο Σίλβα από τη Μονακό ( 50 εκατομμύρια ευρώ) και Ντάγκλας Λουίζ από τη Βάσκο ντα Γκάμα ( 12 εκατομμύρια ευρώ)

Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x