Stoiximan Super League

Η πιο σημαντική χρονιά του Φορτούνη

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για τον ρόλο του Κώστα Φορτούνη στο φετινό ρόστερ του Ολυμπιακού.

Η μεταγραφολογία καλά κρατεί στο μεγάλο λιμάνι και είναι λογικό τα φώτα να «πέφτουν» στις κινήσεις που σχεδιάζει η ομάδα του λιμανιού για την ενίσχυση του δυναμικού της. Όλα αυτά, βέβαια, σε μια περίοδο που οι «ερυθρόλευκοι» ολοκληρώνουν το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας τους στο Ζέεφελντ και έναν ακριβώς μήνα πριν από το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Οι Πειραιώτες είναι σε διαδικασία πέντε μεταγραφών ενδεκάδας και πλέον ο στόχος είναι να έχουν γίνει τουλάχιστον δύο καλές μεταγραφές, πριν ο Ολυμπιακός αναχωρήσει για το Βέλγιο στις πέντε Ιουλίου. Σίγουρα οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονται μεταγραφές για ν' αντιμετωπίσουν σημαντικά αγωνιστικά θέματα που είχαν την περασμένη σεζόν, αλλά οφείλει να επισημάνει κάποιος και τον σημαντικό ρόλο που θα έχει στον νέο Ολυμπιακό, ένας παίκτης που είναι ήδη στην ομάδα του Πειραιά.

Ο λόγος για τον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος θα έχει και φέτος την μπαγκέτα στη μεσαία γραμμή των «ερυθρόλευκων» και η δική του παρουσία θα καθορίσει (σε μεγάλο μάλιστα βαθμό) το δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού. Η εικόνα του Φορτούνη τη σεζόν που πέρασε δεν ήταν καλή. Και αυτό ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα για τον Ολυμπιακό, καθώς οι Πειραιώτες είχαν μεγάλες προσδοκίες (σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού) μετά την εντυπωσιακή σεζόν που είχε πρόπερσι ο Έλληνας μέσος. Ο Φορτούνης μπορεί να εξελιχθεί σε μια νέα (πολύ μεγάλη) «μεταγραφή» για τον Ολυμπιακό, αρκεί πρώτα απ' όλα να καταλάβει ο ίδιος ότι η σεζόν που ξεκίνησε (με την προετοιμασία στο Ζέεφελντ) είναι κάτι παραπάνω από κομβική για τον ίδιο.

Ο Φορτούνης καλείται να οδηγήσει (ως ένας από τους «παλιούς» της ομάδας) τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και σε αυτή την προσπάθεια των «ερυθρόλευκων», ο ρόλος του πρέπει να είναι ηγετικός. Είναι μια χρονιά στην οποία θα πρέπει να δείξει ότι η περσινή σεζόν ήταν μια (κακή) παρένθεση και πως ο παίκτης που έκανε «πράματα και θάματα» πριν από δύο χρόνια είναι και πάλι εδώ. Επίσης, κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι είναι μια κομβική χρονιά και σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις της εθνικής μας ομάδας, καθώς είναι πολύ πιθανό, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να είναι το επόμενο καλοκαίρι στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Ο Φορτούνης λοιπόν καλείται να ανεβάσει και πάλι τις «μετοχές» του αλλά πρώτα απ' όλα καλείται να ανταποκριθεί σε έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην ομάδα του Πειραιά. Ένα ρόλο που έχει μεγάλες ευθύνες και φυσικά μεγάλη πίεση. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός είναι αυτός που πρέπει να σηκώσει το βάρος της λέξης «ηγέτης» και για να πετύχει σε αυτή την αποστολή, θα πρέπει να δείξει από την προετοιμασία κιόλας πως είναι έτοιμος να ηγηθεί. Δεν είναι εύκολο αλλά έχει την αγωνιστική δυνατότητα να το πράξει.

Είναι πασιφανές πως το παιχνίδι του Ολυμπιακού ήταν βασισμένο (σε πολύ μεγάλο βαθμό μάλιστα) πάνω στον Φορτούνη και όταν πέρυσι ο διεθνής άσος κινήθηκε σε «ρηχά νερά», αντιμετώπισε πολλά προβλήματα όλη η ομάδα. Οι «ερυθρόλευκοι» στοχεύουν στην υλοποίηση πέντε ακόμα μεταγραφών, αλλά όσες μεταγραφές και αν κάνει ο Ολυμπιακός, ο Φορτούνης είναι αυτός που θα μπορεί με την απόδοσή του να κάνει τη διαφορά.

Η περσινή σεζόν δεν ήταν καλή, αλλά οι ηγέτες βρίσκουν τον τρόπο να αφήνουν πίσω τους και τις κακές χρονιές. Αυτό καλείται να πράξει φέτος και ο διεθνής άσος του Ολυμπιακού, έχοντας πάντα στο μυαλό του πως όλοι πλέον τον βλέπουν σαν μια «παλιοσειρά» της ομάδας και όχι σαν έναν ταλαντούχο μικρό. Και οι «παλιοσειρές» βγαίνουν μπροστά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x