Stoiximan Super League

Η πρώτη σκέψη του Μαρτίνς για τη νέα χρονιά

Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι από το βράδυ της Τετάρτης στην Ελλάδα έχοντας στο μυαλό του τις πρώτες κινήσεις για τον σχεδιασμό του Ολυμπιακού ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι από το βράδυ της Τετάρτης στην Ελλάδα έχοντας στο μυαλό του τις πρώτες κινήσεις για τον σχεδιασμό του Ολυμπιακού ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως είναι έτοιμος να κάνει τις εισηγήσεις του σε ότι αφορά το υπάρχον ρόστερ και πόσοι παίκτες θα παραμείνουν στην ομάδα του λιμανιού ενώ ξεκίνησε και τις συζητήσεις με τους ιθύνοντες του Ολυμπιακού και για τα μεταγραφικά.

Οι πληροφορίες λοιπόν αναφέρουν ότι ο Μαρτίνς δίνει προτεραιότητα στο θέμα της απόκτησης κεντρικού αμυντικού κι αμυντικού χαφ. Ειδικά όμως του στόπερ. Τι δείχνει λοιπόν η συγκεκριμένη απόφαση του Πορτογάλου προπονητή σε ότι έχει να κάνει με τις σκέψεις του για τη νέα ομάδα που θα χτίσει; Ότι αυτό που θέλει πρώτα απ’ όλα να δημιουργήσει ο Μαρτίνς είναι μια ομάδα με καλή αμυντική λειτουργία.

Κι αυτό είναι χαρακτηριστικό των περισσότερων Πορτογάλων προπονητών. Θέλει λοιπόν πρώτα απ’ όλα να θωρακίσει την άμυνα της ομάδας του ο Μαρτίνς. Θέλει να φτιάξει μια ομάδα που θα είναι σκληρή στην άμυνα και δεν θα δέχεται εύκολα το γκολ. Πάνω σ’ αυτό στηρίζει πολλά ο 48χρονος τεχνικός κι εκεί θεωρεί ότι την «πάτησε» ο Ολυμπιακός στο φετινό πρωτάθλημα. Ότι δεν είχε δηλαδή την συνοχή που απαιτούνταν στο αμυντικό σκέλος του παιχνιδιού.

Και μια πληροφορία που αφορά τον Μολέντο και την γνώμη που έχει σχηματίσει ο Πορτογάλος τεχνικός. Ο Μαρτίνς παρακολούθησε dvd με παιχνίδια του Βραζιλιάνου και είδε πολλά θετικά στοιχεία στον τρόπο παιχνιδιού του πρώην κεντρικού αμυντικού του Παναθηναϊκού. Κι αυτό λέει πολλά για το ενδεχόμενο απόκτησης του λατινοαμερικάνου αμυντικού από τους ερυθρόλευκους. Είναι επίσης σημαντικό ότι ο Μαρτίνς έχει πολύ καλή γνώμη για τους Βραζιλιάνους παίκτες κι έχει συνεργαστεί με πολλούς ποδοσφαιριστές από την Βραζιλία.

Είχαμε γράψει άλλωστε σχετικά (πριν από λίγο καιρό) όταν έγινε γνωστό πως ο Ολυμπιακός συμφώνησε με τον Μαρτίνς, ότι ο Πορτογάλος προπονητής θα κοιτάξει πολύ προς Βραζιλία μεριά για την μεταγραφική ενίσχυση των ερυθρόλευκων. Κι αυτό φαίνεται να κάνει σε πρώτη φάση. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως ο Ολυμπιακός δεν κοιτάζει και σε άλλες αγορές για την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού του.

Οι πειραιώτες παρακολουθούν με ενδιαφέρον κι άλλες περιπτώσεις παικτών οι οποίοι αγωνίζονται σε άλλες χώρες. Η παρουσία για παράδειγμα του Μοντέστο στο τμήμα σκάουτινγκ σημαίνει πως ο Ολυμπιακός ψάχνει και στην γαλλική αγορά. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως οι ερυθρόλευκοι έχουν ήδη αποκτήσει τον Μαντί Καμαρά από την Αζαξιό, τον νεαρό αμυντικό μέσο που είχε ξεχωρίσει εδώ και καιρό ο Φρανσουά Μοντέστο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x