Stoiximan Super League

Η σημαντική υποχρέωση των παικτών του Ολυμπιακού και οι αποφάσεις για το μέλλον

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sportfm.gr για την υποχρέωση που έχουν οι παίκτες του Ολυμπιακού να αλλάξουν άμεσα πρόσωπο.

Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από την ΑΕΚ στα προημιτελικά του Κυπέλλου και η εμφάνιση των ερυθρόλευκων κινήθηκε σε ρηχά νερά. Οι παίκτες της πειραϊκής ομάδας δεν απέφυγαν τα μεγάλα λάθη κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα την επικράτηση των κιτρινόμαυρων.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Είναι σαφές πως το κλίμα είναι βαρύ μετά τον αποκλεισμό. Δεν θα μπορούσαν να είναι άλλωστε διαφορετικά τα πράγματα, μετά από μια ήττα απέναντι στην ΑΕΚ. Ειδικά από τη στιγμή που οι πειραιώτες είναι στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και δεν έχουν τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να αποκλείστηκε από το Κύπελλο, ωστόσο η σεζόν δεν έχει τελειώσει κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι παίκτες της ομάδας του λιμανιού. Απομένουν δέκα παιχνίδια για το πρωτάθλημα και δέκα ματς δεν είναι λίγα. Ειδικά όταν το κλίμα είναι βαρύ λόγω αρνητικών αποτελεσμάτων.

Ωστόσο οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι υποχρεωμένοι να τα δώσουν όλα μέχρι και το τελευταίο ματς. Κι αυτή είναι μια ηθική υποχρέωση απέναντι στην ιστορία του συλλόγου αλλά και μια επαγγελματική υποχρέωση προς την ομάδα που τους παρέχει τα καλύτερα (και με διαφορά) συμβόλαια στην σούπερ λίγκα.

Τα ματς που ακολουθούν είναι σημαντικά και δύσκολα για τον Ολυμπιακό. Οι παίκτες του πρέπει να δείξουν ότι θα μοχθήσουν στο γήπεδο σε κάθε ένα από τα δέκα εναπομείναντα παιχνίδια κι ότι βγει μέχρι το τέλος της σεζόν. Γιατί το μόνο που δεν θέλει να βλέπει ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι μια ομάδα που θα τα παρατήσει. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το έχουν υπόψιν οι «ερυθρόλευκοι».

Πάμε όμως και στις αποφάσεις που θα ληφθούν από τους ιθύνοντες των πρωταθλητών, για να διορθωθούν τα λάθη και να ξεκινήσει η δημιουργία μιας νέας ομάδας.

Οι πειραιώτες πήραν πριν από ένα μήνα μια σημαντική απόφαση, προσλαμβάνοντας τον Όσκαρ Γκαρθία στην τεχνική τους ηγεσία. Ήταν μια απόφαση με προοπτική, μια επιλογή που έγινε με γνώμονα την επιστροφή σε ένα μοντέλο που έχει βοηθήσει σημαντικά τον Ολυμπιακό, δηλαδή την παρουσία ενός Ισπανού προπονητή στον πάγκο. Είναι ξεκάθαρο πως θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις με το τέλος της σεζόν.

Αποφάσεις που θα αφορούν πολλά πράγματα και καταστάσεις, ώστε ο Ολυμπιακός να παρουσιάσει μια πολύ διαφορετική και καλύτερη εικόνα την επόμενη σεζόν. Αυτό όμως είναι κάτι που αφορά τη διοίκηση των πρωταθλητών. Οι παίκτες των πειραιωτών από την δική τους πλευρά πρέπει να μείνουν αφοσιωμένοι στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού και να θυμούνται την ιστορία του συλλόγου. Τα υπόλοιπα θα γίνουν στην ώρα τους μ' έναν και μοναδικό στόχο. Την δημιουργία του νέου Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x