Vodafone Stories

Η τεράστια γκίνια του 2006

O Δημήτρης Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για την πορεία της Εθνικής στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2006.

Η Εθνική μας ομάδα μολονότι ξεκίνησε πολύ άσχημα τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2006 με ήττα από την Αλβανία στα Τίρανα, εν συνεχεία έδωσε πολύ μεγάλη μάχη σε έναν όμιλο-φωτιά (με Ουκρανία, Τουρκία, Δανία μεταξύ άλλων) και ουσιαστικά αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες.

Ουσιαστικά έπεσε θύμα μεγάλης γκαντεμιάς στο πιο καθοριστικό παιχνίδι κόντρα στην Ουκρανία στο ΟΑΚΑ, όταν είχε βάλει μέσα στο τέρμα τους Ουκρανούς και έχανε την μία ευκαιρία μετά την άλλη και τελικά ίσχυσε ο... νόμος του ποδοσφαίρου, με τους αντιπάλους μας να βγαίνουν στην αντεπίθεση και να σκοράρουν για το τελικό 0-1, εκμεταλλευόμενη μια στιγμιαία αδράνεια της ελληνικής άμυνας.

Το καλύτερό της παιχνίδι η Ελλάδα σε εκείνη την προκριματική φάση το είχε κάνει κόντρα στην Δανία στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Και τελικά σε ένα άλλο ματς με την Δανία, αυτό της Κοπεγχάγης όπου χάσαμε 1-0 από μια στημένη φάση, έμελλε να μπουν οι τίτλοι τέλος στο όνειρο της συμμετοχής σε εκείνο το Μουντιάλ.

Ο «MVP» της Εθνικής σε εκείνη την προκριματική φάση ήταν ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, ο οποίος περνούσε τότε την κορυφαία διετία της καριέρας του, κάνοντας μεγάλες εμφανίσεις στην Αγγλία με την Μπόλτον και οι οποίες είχαν αντίκτυπο και στην παρουσία του στην Εθνική. Σε εκείνο το ματς με την Δανία είχαμε κατεβεί αποδεκατισμένοι, καθώς μεταξύ άλλων απουσίαζαν ο κολοσσός Δέλλας και ο Τάκης Φύσσας, με αποτέλεσμα να μείνουμε χωρίς κλασικό αριστερό μπακ στην αποστολή και να αγωνιστεί αναγκαστικά σε αυτή τη θέση «υπηρεσιακά» ο Μιχάλης Καψής.

Ηταν ένα ματς στο οποίο δεν ήμασταν κατώτεροι από την Δανία του Μόρτεν Ολσεν, αντιθέτως τους είχαμε παίξει στα ίσα, αλλά εν τέλει χάσαμε στις λεπτομέρειες, κάτι που ίσχυσε και για την γενικότερη παρουσία μας στον όμιλο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x