Ελλάδα

Ιδιος κορμός με ολίγο φρεσκάρισμα στην Εθνική

Επιστροφές και νέα πρόσωπα περιλαμβάνει το προσκλητήριο του Μίχαελ Σκίμπε για τα δύο φιλικά της Εθνικής με την Ελβετία και την Αίγυπτο. Ποιοι βρέθηκαν προ των πυλών και παραμένουν στο «κάδρο».

Πέρασαν τέσσερις μήνες από την τελευταία συγκέντρωση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος για τους δύο αγώνες μπαράζ με την Κροατία. Έκτοτε, ο Μίχαελ Σκίμπε… σκάναρε αρκετούς ποδοσφαιριστές από το πρωτάθλημα της Super League προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων του Σεπτεμβρίου για τη νεοσύστατη διοργάνωση UEFA Nations League.

Την προσεχή Παρασκευή (23/03), η «γαλανόλευκη» θα υποδεχθεί την Ελβετία στο Ολυμπιακό Στάδιο στις 20:00, ενώ την Τρίτη (27/03) θα αντιμετωπίσει την Αίγυπτο στη Ζυρίχη. Θα είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον εκλέκτορα της Εθνικής να αξιολογήσει την αγωνιστική κατάσταση των διεθνών απέναντι σε δύο ομάδες, που θα είναι παρούσες στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο βασικός κορμός της Εθνικής, όπως αναμενόταν, διατηρήθηκε, ενώ υπήρξαν επιστροφές παικτών που είτε απουσίαζαν λόγω τραυματισμού είτε είχαν κληθεί παλαιότερα, αλλά δεν βρίσκονταν την τελευταία διετία στις επιλογές του Γερμανού τεχνικού.

«Φωνάζει» από μακριά ότι η Εθνική ομάδα χρειάζεται περισσότερες λύσεις στην επίθεση. Το θετικό είναι πως ο Κώστας Μήτρογλου ξεπέρασε τον τραυματισμό του και θα είναι διαθέσιμος για τις δύο φιλικές αναμετρήσεις με Ελβετία και Αίγυπτο. Μάλιστα, ο άσος της Μαρσέιγ σκόραρε στην επιστροφή του στον αγώνα με την Τουλούζ, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα της Μασσαλίας, ενώ χρησιμοποιήθηκε σε όλο το ματς με την Μπιλμπάο στο UEFA Europa League.

Μεγάλος άτυχος την περσινή χρονιά ήταν ο Νίκος Καρέλης, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστών και έμεινε εκτός δράσης για αρκετό καιρό. Πλέον, ο φορ της Γκενκ είναι υγιής, έχει αποκτήσει αγωνιστικό ρυθμό και θα αποτελέσει μία από τις επιλογές του προπονητή για την επιθετική γραμμή.

Από εκεί και πέρα, ο Μίχαελ Σκίμπε στηρίχθηκε στον αρχηγό, Βασίλη Τοροσίδη για το δεξί άκρο της άμυνας σε όλη την προκριματική διαδικασία για το Μουντιάλ της Ρωσίας και επί της ουσίας δεν κλήθηκε δεύτερος δεξιός μπακ. Αυτή τη φορά, επιλέχθηκε ο Μιχάλης Μπακάκης, που είναι από τους πιο φορμαρισμένους ποδοσφαιριστές και μπορεί να δώσει λύσεις σε περισσότερες από μία θέσεις. Ο αμυντικός της ΑΕΚ έχει μία συμμετοχή με την Εθνική ομάδα στο φιλικό με τη Σερβία στα Χανιά στις 18 Νοεμβρίου 2014.

Στο μεταξύ, ο Γερμανός τεχνικός απηύθυνε πρόσκληση σε τρεις τερματοφύλακες. Ο Ορέστης Καρνέζης αγωνίζεται βασικός στη Γουότφορντ και δεν τίθεται θέμα για την παρουσία του στο αρχικό σχήμα της «γαλανόλευκης». Εξάλλου, στο μυαλό του προπονητή υπήρχαν τρεις γκολκίπερ για δύο θέσεις. Επελέγησαν, ο Ανδρέας Γιαννιώτης του Ατρόμητου και ο Βασίλης Μπάρκας της ΑΕΚ, οι οποίοι ναι μεν έχουν κληθεί στην Εθνική, αλλά δεν έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής. Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης παρότι έχει μονιμοποιηθεί στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, δεν συμπεριλήφθηκε στις κλήσεις του Γερμανού τεχνικού. Ωστόσο, η περίπτωσή του θα επανεξεταστεί και πιθανότατα το επόμενο διάστημα να έρθει η πρώτη κλήση.

Αξιοσημείωτο, είναι ότι οι προσθήκες νέων προσώπων έγιναν από το ρόστερ της Εθνικής Ελπίδων. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι σύνηθες να προβιβάζονται ποδοσφαιριστές από την Ελπίδων στην Ανδρών, ειδικά από την στιγμή που η U-21 έχει επίσημες υποχρεώσεις για τα προκριματικά του Euro 2019.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής έχει σημειώσει στο μπλοκάκι του, κυρίως ονόματα νεαρών παικτών, όπως ο χαφ της ΑΕΚ, Κώστας Γαλανόπουλος, οι εξτρέμ του ΠΑΟΚ και του Πανιωνίου, Δημήτρης Λημνιός και Λάζαρος Λάμπρου και οι αριστεροί μπακ του Ολυμπιακού και του Ατρόμητου, Λεονάρντο Κούτρης και Δημήτρης Γιαννούλης. Πάντως, σε αυτή τη φάση, θα ενταχθούν ο Δημήτρης Λημνιός και ο Ευθύμης Κουλούρης του ΠΑΟΚ.

Στη λίστα του Μίχαελ Σκίμπε υπάρχουν κι άλλοι ποδοσφαιριστές, που δεν κλήθηκαν, όμως βρίσκονται στα υπόψη του, όπως ο Παναγιώτης Κονέ, ο Δημήτρης Κολοβός, ο Μανώλης Σιώπης, ο Θοδωρής Βασιλακάκης και ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος.

Σωτήρης Ταμπάκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x