Euro 2024

Ισόπαλο το ντέρμπι, «στραπάτσο» για Χιλή, στο κόλπο το Περού

Τα είχε όλα το πρώτο «πιάτο» της 16ης αγωνιστικής του προκριματικού ομίλου της Νότιας Αμερικής για την πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας και, πλην της Βραζιλίας, θα γίνει μάχη για τις υπόλοιπες θέσεις.

Η «σελεσάο» πήρε 1-1 από την Κολομβία στο ντέρμπι της βραδιάς και έχασε βαθμό ή βαθμούς για πρώτη φορά από την έκτη αγωνιστική και το 2-2 στην Παραγουάη, ενώ είναι αήττητη από την πρεμιέρα και το 0-2 στη Χιλή, οπότε θα διατηρήσει στη χειρότερη το +10 στην κορυφή, έχοντας προκριθεί εδώ και καιρό στα τελικά.

Αντίθετα, οι «καφετέρος» βρέθηκαν στη δεύτερη θέση και περιμένουν τα αποτελέσματα στα Ουρουγουάη-Παραγουάη και Αργεντινή-Βενεζουέλα με τους γηπεδούχους σε αμφότερες τις αναμετρήσεις να ανεβαίνουν στην πρώτη τετράδα αν νικήσουν.

Αυτά όλα, αφού η Χιλή υπέστη ήττα «σοκ» 0-1 στην έδρα της αδιάφορης Βολιβίας και έμεινε πιο πίσω στη διεκδίκηση της απευθείας πρόκρισης σε σχέση με τους υπόλοιπους «μνηστήρες».

Αυτό το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το Περού, αφού νίκησε 2-1 το Εκουαδόρ στον Ισημερινό και βρέθηκε στην τέταρτη θέση, αφήνοντας τους γηπεδούχους στο -3 από τις προνομιούχες θέσεις.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x