Αγγλία

Και η Λίβερπουλ φοβέρα θέλει!

Προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Λιγκ Καπ πήρε η Σαουθάμπτον. Οι «Άγιοι» επικράτησαν -μόνο- 1-0 της Λίβερπουλ χάρη σε γκολ του Νέιθαν Ρέντμοντ, με την ομάδα του Κλοπ να μπαίνει σε μπελάδες.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Νέιθαν Ρέντμοντ, η Σαουθάμπτον επικράτησε -μόνο- 1-0 της Λίβερπουλ στον πρώτο ημιτελικό του Λιγκ Καπ Αγγλίας και πήρε προβάδισμα πρόκρισης. Μπήκε σε μπελάδες η ομάδα του Κλοπ, ενώ πηγαίνει και με πεσμένη ψυχολογία στο ντέρμπι με την Γιουνάιτεντ. Επιστροφή για Κουτίνιο στους αγωνιστικούς χώρους μετά τον τραυματισμό του.

Η Λίβερπουλ είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς στο 18’ αλλά μετά το γύρισμα του Λαλάνα και το σουτ του Φιρμίνο, ο Φόρστερ έδιωξε σε κόρνερ. Ένα λεπτό μετά, ο Ρέντμοντ προειδοποίησε τους «κόκκινους», αλλά ο Κάριους έδιωξε με τα πόδια το πλασέ του στο τετ-α-τετ. Στην αμέσως επόμενη φάση, με τους ίδιους πρωταγωνιστές, ο επιθετικός της Σαουθάμπτον δεν λάθεψε και έγραψε το 1-0 για την ομάδα του. Λίγο έλειψε δε, στο 43’ να πετύχουν και δεύτερο γκολ οι γηπεδούχοι αλλά ο Κάριους σταμάτησε τον σκόρερ του τέρματος, Ρέντμοντ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα στην επανάληψη, πίεζαν την Σαουθάμπτον ωστόσο δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν κινδύνους στα καρέ των αντιπάλων. Ο Κλοπ έριξε στο ματς τον Κουτίνιο θέλοντας να του δώσει ρυθμό αλλά και να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του αλλά δεν κατάφερε τίποτα! Αντιθέτως, οι «Άγιοι» σταματούσαν με σχετική ευκολία τις επιθέσεις της Λίβερπουλ και ήταν… φωτιά στις αντεπιθέσεις.

Στο 66’ και γρήγορη κόντρα, ο Σέντρικ βρέθηκε μέσα στην περιοχή αλλά αστόχησε και στο 83’, οι γηπεδούχοι έχασαν μια απίστευτη ευκαιρία. Ο Λονγκ γύρισε στον Ρέντμοντ, αυτός έκανε την λόμπα αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Το τέλος του ματς βρήκε τη Σαουθάμπτον να επικρατεί με 1-0, να παίρνει προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Λιγκ Καπ και την Λίβερπουλ να πηγαίνει με πεσμένη ψυχολογία στο ντέρμπι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.



Οι πρώτοι ημιτελικοί του Λιγκ Καπ (ρεβάνς στις 25/1 και 26/1)

Τρίτη, 10/1

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Χαλ 2-0
(56' Μάτα, 87' Φελαϊνί)

Τετάρτη, 11/1

Σαουθάμπτον-Λίβερπουλ 1-0
(20' Ρέντμοντ)

Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x