Γενικά

Κερδισμένοι και χαμένοι του αγώνα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Ρεάλ Μαδρίτης

Ο παλιός είναι αλλιώς, αλλά... ο νέος, είναι ωραίος. Όχι όμως, σε όλες τις περιπτώσεις. Ποια αστέρια έλαμψαν για πρώτη φορά, ποιο βρήκε πάλι το φως του και ποια χάθηκαν στο σκοτάδι;

Στην «πρόβα» ενόψει του τελικού του Super Cup τον Αύγουστο, νικήτρια αναδείχθηκε, με τη διαδικασία των πέναλτι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το θέαμα ήταν πλούσιο, το επίπεδο αρκετά υψηλό. Τα θετικά στοιχεία αρκετά, με αξιομνημόνευτο αυτών, ο πιτσιρικάς Ασράφ Χακίμι, αλλά και οι απώλειες, σημαντικές, οι οποίες δημιούργησαν εύλογα ερωτηματικά.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μπορεί να προηγήθηκε με τον Λίνγκαρντ στο ημίχρονο, έπειτα από φανταστική ενέργεια του Μαρσιάλ, ωστόσο η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν αυτή που είχε ένα πιο επιθετικό πρόσωπο, στο δεύτερο μέρος.

Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα περίεργο, αν σκεφτεί κανείς ότι οι «μερένχες» στο β’ ημίχρονο αποτελούνταν εξ ολοκλήρου από παίκτες της δεύτερης ομάδας, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε μέσα το νέο μεταγραφικό της απόκτημα αξίας 84 εκατ. ευρώ που ακούει στο όνομα Ρομέλου Λουκάκου, αλλά και άλλους παίκτες παγκόσμιας κλάσης.

Οι Μαδριλένοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσα, με το πέναλτι του Κασεμίρο, έπειτα από την απερίσκεπτη ενέργεια του νέου παίκτη των «κόκκινων διαβόλων», Βίκτορ Λίντελοφ, πάνω στον Τέο Ερνάντεθ.

Η διαδικασία των πέναλτι που ακολούθησε, έμοιαζε περισσότερο με παρωδία, παρά με πραγματικό ποδόσφαιρο. Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός ότι 7(!) παίκτες δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα.

Ωστόσο, ποιοι ήταν οι κερδισμένοι και ποιοι οι… χαμένοι, από αυτόν τον αγώνα;

Κερδισμένοι:

1)Άντονι Μαρσιάλ:
Μπορεί η θέση του στον σύλλογο του Μάντσεστερ να κινδυνεύει, με την πιθανή μεταγραφή του Ιβάν Πέρισιτς, ωστόσο ο 21χρονος Γάλλος, απέδειξε ότι αξίζει να βρίσκεται στην ομάδα τα επόμενα χρόνια. Η στιγμή που «χόρεψε» όχι έναν, ούτε δύο, αλλά τρεις αμυντικούς της Ρεάλ, πριν πασάρει στον Λίνγκαρντ, αποτελεί σημάδι του τεράστιου ταλέντου του. Το μόνο που επισκίασε την απόδοσή του ήταν η αστοχία του στα πέναλτι. Η επιστροφή στον παλιό, καλό του εαυτό, έχει αρχίσει.

2)Αντρέας Περέιρα:
Ο Αντρέας Περέιρα δείχνει να κερδίζει ξανά, την εμπιστοσύνη του Ζοσέ Μουρίνιο, έχοντας αγωνιστεί την προηγούμενη χρονιά ως δανεικός στη Γρανάδα. Μέχρι τώρα, έχει κληθεί να υιοθετήσει διάφορους ρόλους, τους οποίους έφερε εις πέρας και με το παραπάνω. Στους αγώνες με τις αμερικάνικες ομάδες, έπαιζε μπροστά από την άμυνα, ενώ στη νίκη επί της Σίτι, είχε προηγμένο ρόλο στη μεσαία γραμμή. Εδώ, του ζητήθηκε να κινείται ανάμεσα στους Κάρικ, Φελαϊνί και, στην επίθεση της Γιουνάιτεντ. Το έκανε αυτό, έξυπνα και αποτελεσματικά, στην προσπάθεια του να εδραιωθεί στους «κόκκινους διαβόλους».

3)Ασράφ Χακίμι:
Ο δεξιός αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης εκμεταλλεύτηκε προς όφελός του την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, μετά την μεταγραφή του Ντανίλο στη Μάντσεστερ Σίτι. Οι «μερένχες», χρειάζονται έναν αντικαταστάτη του Καρβαχάλ. Από ό,τι φαίνεται, βρήκαν τη λύση στο πρόσωπο του 18χρονου Μαροκινού. Εξαιρετικές πάσες, έξυπνη άμυνα, επίγνωση της θέσης που βρισκόταν, κάλυψη του ορμητικού Μαρσιάλ στο δεύτερο μέρος, ήταν μερικά από τα στοιχεία που έδειξε ο πολλά υποσχόμενος παίκτης. Αναμφίβολα έκλεψε τις εντυπώσεις, ενώ το μέλλον του προβλέπεται λαμπρό.

Χαμένοι:

1)Λούκας Βάσκεθ:
Ο Βάσκεθ δεν άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε από τον Ζιντάν, τώρα που ο Γάλλος τεχνικός δοκίμασε το 4-4-1-1. Δεν κατάφερε να επισκιάσει τον Νταρμιάν, ενώ συχνά ήταν εκείνος που έκανε τη λάθος επιλογή στη δημιουργία των φάσεων. Επιπλέον, ο Μάρκο Ασένσιο για παράδειγμα, έχει το προβάδισμα στην επιλογή, ενώ παράλληλα, ο Ζιντάν βρίσκεται στην αναζήτηση για αντικαταστάτη του Μοράτα. Οπότε, πολύ απλά, όταν παίζει ο Βάσκεθ, πρέπει να κάνει τα πράγματα να λειτουργούν και να έχουν ροή. Στον συγκεκριμένο αγώνα, απέτυχε παταγωδώς.

2)Βίκτορ Λίντελοφ:
Η μεταγραφή του από τη Μπενφίκα, κόστισε σχεδόν 35 εκατ. ευρώ. Θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς ότι ο λόγος για τον οποίο δεν έχει εντυπωσιάσει ακόμα, είναι ο Φιλ Τζόουνς. Γιατί όμως; Επειδή ο Τζόουνς, ήταν εξαιρετικός και στον αγώνα με τη Μάντσεστερ Σίτι αλλά και σε αυτόν τώρα με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Κάτι τέτοιο θα ήταν παράλογο καθώς πολύ απλά, ο Λίντελοφ, δεν τα κατάφερε. Αντίστοιχα ο ίδιος, με την Μάντσεστερ Σίτι ήταν πολύ κακός και κυρίως, αργός. Με τους «μερένχες», πάλι αργούσε να πάρει στροφές, ενώ το αποκορύφωμα ήρθε στη φάση του πέναλτι. Ο τρόπος με τον οποίο έριξε τον Τέο Ερνάντεθ, θα μείνει αδιαμφισβήτητα, αξέχαστος. Αν δεν ανεβάσει το επίπεδο του σύντομα, τότε θα δυσκολευτεί πολύ να βρει θέση στην αρχική εντεκάδα τη σεζόν 2017/18.

Επιμέλεια: Ελεάννα Μπασίρογλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x