Ισπανία

Κούμαν για αντικαταστάτης του Λουίς Ενρίκε

Τρίζει η καρέκλα του Λουίς Ενρίκε στην Μπαρτσελόνα και η διοίκηση των «μπλαουγκράνα» ψάχνει ήδη τον αντικαταστάτη του, με τον Ρόναλντ Κούμαν να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.

Πιθανότερος αντικαταστάτης, εάν αποχωρήσει ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, φέρεται είναι ο νυν τεχνικός της Έβερτον, Ρόμπερτ Κούμαν.

Η καταλανική ομάδα έχει μακρά ιστορία στο να έχει προπονητές πρώην ποδοσφαιριστές της, ενώ έχει ισχυρούς δεσμούς με το ολλανδικό στοιχείο καθώς οι Κρόιφ, Ράικαρντ και Φαν Χάαλ έχουν καθίσει στον πάγκο της.

Ο Ολλανδός προπονητής των «ζαχαρωτών», έχει περάσει από το «Καμπ Νου» ως ποδοσφαιριστής για έξι χρόνια και είχε μια πολύ επιτυχημένη καριέρα, χαίροντας άκρας εκτίμησης από τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα.

Ο Κούμαν δεν έκρυψε ποτέ πως θέλει να αναλάβει τον πάγκο των «μπλαουγκράνα», αλλά δεν συνηθίζει να αποχωρεί από κάποια ομάδα μετά τον πρώτο χρόνο.

Η Έβερτον θέλει να τον κρατήσει στο Μέρσεϊσαϊντ και αναμένεται να χώσουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για μεταγραφές το καλοκαίρι, ώστε να τον πείσουν να μείνει στην ομάδα τουλάχιστον μία χρονιά ακόμη.

Εκτός από τον Ολλανδό τεχνικό στην λίστα της Μπαρτσελόνα βρίσκονται και οι Χόρχε Σαμπάολι της Σεβίλλης, Εουσέμπιο Σακριστάν της Ρεάλ Σοσιεδάδ, Μαουρίτσιο Ποκετίνο της Τότεναμ, αλλά και ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού και νυν της Αθλέτικ Μπιλμπάο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Επιμέλεια: Στέφανος Καρίπογλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x