Ιταλία

Λεάο: «Έχω πολλά όνειρα, ένα από αυτά είναι ένας κόσμος χωρίς ρατσιστές»

Για το κοινωνικό ζήτημα του ρατσισμού μίλησε ο επιθετικός της Μίλαν, Ραφαέλ Λεάο.

Ο Ραφαέλ Λεάο έχει εξελιχθεί σε ηγέτη της Μίλαν και σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera», επιβεβαίωσε πως δεν σκοπεύει να φύγει από τους «ροσονέρι», παρά τις φήμες που συνδέουν το όνομά του με τον αντικαταστάτη του Κιλιάν Εμπαπέ στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Παράλληλα, ο Πορτογάλος μίλησε και για θέματα εκτός ποδοσφαίρου, αφού στάθηκε στο ζήτημα του ρατσισμού, λέγοντας πως ένα από τα όνειρά του είναι ένας κόσμος χωρίς ρατσιστές.

«Είναι παντού, δυστυχώς. Γι' αυτό εμείς οι ποδοσφαιριστές πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι, γιατί είμαστε πολύ δημοφιλείς. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτή τη δύναμη, στέλνοντας μηνύματα. Η Μίλαν είναι πολύ ευαίσθητη σε αυτό το θέμα. Αυτό φάνηκε στο Μενιάν, κάναμε καλά που συμπεριφερθήκαμε έτσι, ήταν το σωστό να φύγουμε από το γήπεδο», είπε, αρχικά και συνέχισε:

«Έχω ένα τατουάζ του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και ένα άλλο του Νέλσον Μαντέλα. Για εμάς, τους μαύρους, είναι δύο σπουδαίοι άνδρες που πάλεψαν μέχρι το τέλος για να καταλάβουν οι άνθρωποι ότι είμαστε όλοι ίσοι, ανεξάρτητα από το χρώμα στο δέρμα μας. Ήθελα το μήνυμά του να είναι πάντα μαζί μου. Έχω πολλά όνειρα, ένα από αυτά είναι ένας κόσμος χωρίς ρατσιστές».

Παράλληλα επισήμανε πως: «ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι το ίνδλαμά μου. Όταν ήμουν μικρός ήταν ο Ροναλντίνιο. Στη μουσική δεν έχω κανένα πραγματικό ίνδαλμα. Το μόνο ίσως ο Μπομπ Μάρλεϊ. Έχω και ένα τατουάζ του», ενώ έκλεισε υπογραμμίζοντας πως:

«Έχω στενή σχέση με τον Θεό. Είμαι πιστός, καθολικός, αν και κάποιοι νόμιζαν ότι ήμουν μουσουλμάνος ίσως λόγω του χρώματος του δέρματός μου και της αφρικανικής μου καταγωγής. Πριν πήγαινα πάντα στη λειτουργία τις Κυριακές, τώρα είναι πιο δύσκολο για μένα γιατί υπάρχουν αγώνες. Η προσευχή είναι μέρος της ζωής μου», ήταν τα λόγια του επιθετικού της Μίλαν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x