Ισπανία

Λοπετέγι: «Η Ισπανία δε ζει πια στο παρελθόν»

Ο νέος τεχνικός της εθνικής Ισπανίας, Χουλέν Λοπετέγι, «χτύπησε» το καμπανάκι της προειδοποίησης εν όψει των δύσκολων προκριματικών που έρχονται για την ομάδα του μέσα στο φθινόπωρο.

«Για μια δεκαετία η Ισπανία επέβαλε την κυριαρχία της, με το να κατακτηθούν δυο συνεχόμενα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και ένα Μουντιάλ που πριν δεν είχαμε. Αυτή είναι η πραγματικότητα, και τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας θα είναι αρκετά δύσκολα. Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί και να δείξουμε τις δυνατότητες μας. Όλοι οι αντίπαλοι θα είναι ζόρικοι, κυρίως οι Ιταλοί», σημείωσε ο Λοπετέγι.

«Είναι φανερό πως τα χρόνια περνάνε και είναι αναγκαία μια μορφή ανανέωσης. Η Ισπανία είχε την καλύτερη γενιά της ιστορίας, αλλά πλέον δεν υπάρχουν Πουγιόλ, Τσάβι. Δε γίνεται να ζεις στο παρελθόν. Έχουμε πλέον νέες γενιές ποδοσφαιριστών και θα προσπαθήσουμε να τους συνδυάσουμε αρμονικά, κοιτώντας όχι το ποιος παίζει αλλά το πώς παίζει».

Οι «φούριας ρόχας» ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2018 κόντρα στο Λιχτενστάιν στις 5 Σεπτεμβρίου, ενώ ακολουθεί το δύσκολο ματς με τους Ιταλούς στις 6 Οκτωβρίου. Τον όμιλο τους συμπληρώνουν Αλβανία, Ισραήλ, Σκόπια. Από κάθε γκρουπ προκρίνεται μόνο ο πρώτος, με τον δεύτερο να αγωνίζεται σε αγώνες μπαράζ.

Eπιμέλεια: Χρήστος Γραβιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x