Ελλάδα

Λόρι Σάντσεζ στο sport-fm.gr: «Θα ήθελα να προπονήσω την Eθνική Ελλάδος»

Θετικός στο ενδεχόμενο να καθίσει στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας εμφανίστηκε στο sport-fm.gr ο πρώην προπονητής του Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος μίλησε για τις ομάδες Αγγλίας και Βορείου Ιρλανδίας.

Παθιασμένος, με έντονο ταμπεραμέντο και λάτρης του «σκληρού» ποδοσφαίρου. Ο Λόρενς (κατά κόσμο, Λόρι) Σάντσεζ, τον οποίο γνωρίσαμε από τη θητεία του στον πάγκο του Απόλλωνα Σμύρνης τη σεζόν 2013/14, είναι αυτό που λέμε «ποδοσφαιράνθρωπος».

Ως ποδοσφαιριστής είχε χαρίσει στην Γουίμπλεντον το μοναδικό FA Cup της ιστορίας της τη σεζόν 1987/88 σκοράροντας το μοναδικό γκολ στον τελικό με τη Λίβερπουλ.

Ως προπονητής έχει καθίσει, μεταξύ άλλων, στον πάγκο της Φούλαμ, της Μπαρνέτ και της εθνικής της χώρας του, της Βόρειας Ιρλανδίας την τριετία 2004-2007, διάστημα στο οποίο την ανέβασε 100 θέσεις στο ranking της FIFA.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο sport-fm.gr , μίλησε για το αγγλικό ποδόσφαιρο, για το τι θυμάται από το πέρασμά του στη χώρα μας αλλά και για την προοπτική να αναλάβει την εθνική Ελλάδος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λόρι Σάντσεζ στον Γιώργο Χ. Αναγνώστου

-Φαντάζομαι πως ως ειδικός του ποδοσφαίρου, απολαύσατε την φετινή σεζόν στο αγγλικό πρωτάθλημα και γενικότερα την επιτυχία που είχαν οι αγγλικές ομάδες…

«Ήταν μια απολαυστική σεζόν, πραγματικά. Το γεγονός ότι η Λίβερπουλ έχασε μόλις ένα παιχνίδι και δεν κέρδισε τον τίτλο, δείχνει πόσο ποιοτική ομάδα είναι η Μάντσεστερ Σίτι. Βέβαια, φάνηκε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για τη Λίβερπουλ να κερδίσει το Champions League».

- Ποιο πιστεύετε ότι ήταν το «κλειδί» γι’ αυτή την επιτυχία;

«Τώρα, τα χρήματα είναι το «κλειδί» στην ποιότητα της Πρέμιερ Λιγκ. Οι συμφωνίες που κλείνει η τηλεόραση του Sky επιτρέπει στις ομάδες να δίνουν πληθώρα χρημάτων, τόσο σε παίκτες, όσο και σε ατζέντηδες και, εκ των πραγμάτων, αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο δέλεαρ. Είναι ό, τι καλύτερο να δουλεύεις στο αγγλικό πρωτάθλημα».

-Οι σκέψεις σας για την εθνική ομάδα της Αγγλίας; Θεωρείτε ότι μπορεί να κατακτήσει κάποιον τίτλο;

«Πιστεύω ότι ο Γκάρεθ Σαουθγκέιτ έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Ωστόσο, αν δεν εξελίξει το κομμάτι των μέσων, να τους κάνει δηλαδή πιο δημιουργικούς, πιο επιθετικούς, δύσκολα θα φτάσει σε κάποια κατάκτηση».

-Κεφάλαιο Βόρεια Ιρλανδία: Η εθνική ομάδα της χώρας σας έχει το 4/4 μέχρι τώρα στον όμιλο για τα προκριματικά του EURO 2020 και τα δύο επόμενα παιχνίδια με Γερμανία και Ολλανδία θα ξεκαθαρίζουν, εν πολλοίς, τα πράγματα για τις πρώτες θέσεις. Ποια είναι η πρόβλεψή σας;

«Θεωρώ πως και ο Μάικλ Ονίλ έχει επιτελέσει σπουδαίο έργο και τα έως τώρα αποτελέσματα είναι καλά, ωστόσο πλησιάζουν οι δυνατές αναμετρήσεις με τις καλύτερες ομάδες του ομίλου. Η Ολλανδία πιστεύω θα τερματίσει πρώτη και θα εξαρτηθεί κατά πολύ από την κατάσταση της Γερμανίας, αν εμείς (σ.σ Βόρεια Ιρλανδία) ή εκείνοι θα είναι στη δεύτερη θέση».

- Στην Ελλάδα σας γνωρίσαμε περισσότερο ως προπονητή του Απόλλωνα Σμύρνης τη σεζόν 2013/14. Πως έχετε στο μυαλό σας εκείνη την εμπειρία;

«Πέρασα πολύ όμορφα στον Απόλλωνα. Απήλαυσα τόσο το ποδόσφαιρο, όσο και τον τρόπο ζωής στην Ελλάδα, ακόμα και τότε που ήταν δύσκολες στιγμές για τη χώρα. Απλά, μου μένει μια απογοήτευση που δεν κατάφερα να “σώσω” την ομάδα».

-Τι σας λείπει περισσότερο από την Ελλάδα;

«Ο καιρός, οι άνθρωποι και, φυσικά, το φαγητό»!

-Απέχοντας περίπου πέντε χρόνια από την προπονητική, είναι προτιμότερο να απολαμβάνετε το παιχνίδι ως θεατής ή σας λείπει αυτό το πάθος που υπάρχει όταν είστε στην άκρη του πάγκου;

«Είχα απογοητευτεί αρκετά όταν υποβιβάστηκε η ομάδα (σ.σ Απόλλωνας), καθώς ήταν η πρώτη φορά που δεν κατάφερα να σώσω ένα club και αποφάσισα, ότι καλό είναι να πάρω ένα “ρεπό” από μια τόσο γεμάτη και αγχωτική δουλειά.

Πλέον, κάνω ένα μεταπτυχιακό πάνω στο κομμάτι της διοίκησης και παράλληλα είμαι ανοιχτός σε ενδιαφέρουσες ευκαιρίες».

- Δεν ξέρω αν έχετε ενημερωθεί, αλλά πλέον η Εθνική Ελλάδος είναι χωρίς προπονητή, έπειτα από την απομάκρυνση του Άγγελου Αναστασιάδη. Πως θα σας φαινόταν η προοπτική να καθίσετε εσείς στον πάγκο της;

«Θυμάμαι από τη θητεία μου στον Απόλλωνα, όταν και παρακολουθούσα την εθνική, ότι είχε πολλούς ταλαντούχους παίκτες και είχε την ποιότητα να συμμετέχει σε μεγάλες διοργανώσεις. Θα ήταν πολύ όμορφο να επέστρεφα σε επίπεδο εθνικών ομάδων, ειδικά σε μια χώρα, την οποία έχω ερωτευτεί».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x