Stoiximan Super League

Μ. Γκαρσία: «Δικαιωμένος που ήρθα στον Άρη»

Ευτυχής που παίζει στον Άρη δηλώνει ο Ματέο Γκαρσία.

Δικαιωμένος που επέλεξε τον Άρη για να αγωνιστεί φέτος δήλωσε ο Ματέο Γκαρσία. Ο 22χρονος Αργεντινός εξτρέμ αποκάλυψε πως προσπαθεί να αποκτήσει ιταλικό διαβατήριο και απέφυγε να μιλήσει για το αν το μέλλον του είναι στην Ελλάδα ή τη Λας Πάλμας, όπου και ανήκει. Αναλυτικά μίλησε για:

- τη μεταγραφή του στον Άρη: «Στην αρχή ήταν λίγο πολύπλοκη η κατάσταση. Ήταν μια δύσκολη απόφαση, αλλά με το πέρασμα του χρόνου μπορώ να πω πλέον ότι είμαι πολύ χαρούμενος και νιώθω δικαιωμένος για την απόφαση που πήρα. Έχω προσαρμοστεί πολύ γρήγορα. Δεν έμαθα ακόμα τη γλώσσα, γιατί είναι πολύ δύσκολη, αλλά μπορώ να επικοινωνήσω στα αγγλικά. Είναι μια ωραία εμπειρία και επιπλέον είναι καλό να γνωρίζεις άλλες χώρες, άλλους πολιτισμούς. Ήμουν τυχερός που άρχισα να σκοράρω από νωρίς. Ξεκίνησα πάρα πολύ καλά και μέχρι στιγμής έχω αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια. Τα πηγαίνω πολύ καλά».

- τον Αρη: «Είναι ένας ιστορικός σύλλογος. Πραγματικά μια πολύ μεγάλη ομάδα με πάρα πολλούς φιλάθλους. Οι Έλληνες μοιάζουν πολύ σε εμάς. Στην Ισπανία είχα παρατηρήσει πολλές διαφορές στους φιλάθλους. Μοιάζει πολύ η Ελλάδα με την Αργεντινή. Οι φίλαθλοι έχουν τον ίδια φανατισμό και ακολουθούν παντού την αγαπημένη τους ομάδα. Ο Άρης είναι ένα ένας πολύ καλός σύλλογος και από την πρώτη μέρα με υποδέχθηκαν πολύ καλά».

- το πέρασμά του από το ισπανικό ποδόσφαιρο: «Τον πρώτο χρόνο ένιωθα πολύ καλά. Είχα υπερβεί τις προσδοκίες μου. Από τη δεύτερη κατηγορία της Αργεντινής ήρθα να παίξω στην Ισπανία. Η αλλαγή ήταν πολύ απότομη. Σκόραρα τέσσερα γκολ στην Λας Πάλμας. Περισσότερα από όσα πίστευα. Λόγω του προβλήματος που υπάρχει με το διαβατήριό μου πιάνομαι ακόμα σαν ξένος, ωστόσο, προσπαθώ να πάρω ιταλική ιθαγένεια. Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία δύο χρόνια και γίνεται από έναν δικηγόρο στο Μπουένος Άιρες. Στην Λας Πάλμας λόγω του προβλήματος με το διαβατήριό μου είπαν ότι έπρεπε να με δώσουν δανεικό. Στην Ισπανία μπορούν να παίξουν μέχρι τρεις ξένοι. Μου είπαν ότι μέχρι να βγει το χαρτί θα πρέπει να πάω να παίξω δανεικός σε άλλη ομάδα. Σήμερα, πιάνομαι ακόμα ως ξένος, αλλά όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Νιώθω πολύ καλά στην Ελλάδα».

- τους στόχους του: «Θέλω να συνεχίσω να βελτιώνομαι. Θέλω να παίζω σε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορώ και να βοηθήσω την ομάδα να τερματίσει όσο ψηλότερα γίνεται. Θέλω να βελτιωθώ ως παίκτης και από εκεί πέρα τα υπόλοιπα έρχονται».

- την πρώην ομάδα του την Ινστιτούτο: «Βλέπω όλα τα παιχνίδια της Ινστιτούτο. Πάντα ζητάω να μου δώσουν τα links των παιχνιδιών. Μερικές φορές κάθομαι μέχρι τις 2-3 τα ξημερώματα για να παρακολουθήσω τα παιχνίδια της. Είμαι φίλαθλός της. Έχω πολλούς φίλους στην ομάδα. Είχα πολλές προσδοκίες από τον από τον Ντάριο Φράνκο. Μίλησα με τα παιδιά που βρίσκονται στην ομάδα και μου είπαν όλοι ότι ήταν πολύ ενθουσιασμένοι, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ελπίζω με τον Ντιέγκο Κάνια να βελτιωθούν τα πράγματα. Η β’ κατηγορία είναι πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, αλλά ελπίζω στο δεύτερο γύρο να βελτιωθούν τα πράγματα για την ομάδα και να διεκδικήσει την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x