Stoiximan Super League

Μάνταλος: «Νικήσαμε για εμάς και τον κόσμο της ΑΕΚ» (video)

Μπορεί η ΑΕΚ να έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού όμως ο Πέτρος Μάνταλος δήλωσε πως πρωταρχικός στόχος του ίδιου και των συμπαικτών του ήταν η νίκη να έρθει για την ομάδα και τον κόσμο της.

Στην ψυχολογική ώθηση που έδωσε η νίκη στο ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό αναφέρθηκε ο Πέτρος Μάνταλος.

Ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ, μιλώντας στην εκπομπή «Kick Off» στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως η ουσία της επικράτησης δεν βρίσκεται στο «σπάσιμο» του αήττητου των ερυθρόλευκων, αλλά στο πόσο πολύ την χρειάζονταν η ομάδα και ο κόσμος της. Παράλληλα, μίλησε για τις αλλαγές από την στιγμή την ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας από τον Γκουστάβο Πογέτ, αλλά και για την απόφαση του Ουρουγουανού τεχνικού να τον αφήσει εκτός (λόγω συμπλήρωσης κίτρινων καρτών) στο προσεχές ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά το πρώτο απόσπασμα:

Για όσα έχουν αλλάξει στην ΑΕΚ με τον Πογιέτ: «Πολλά πράγματα στο παιχνίδι δεν έχουν αλλάξει. Νομίζω ότι η ομάδα έχει βρει πλέον την ουσία. Ίσως να μην παίζει τόσο καλό ποδόσφαιρο όπως στην αρχή του πρωταθλήματος με τον Δέλλα, αλλά είμαστε ομάδα του αποτελέσματος».

Για τη θέση του: «Δεν έχει τόσο μεγάλες διαφορές από τη θέση που έπαιζα πριν (σ.σ. δεκάρι). Προσπαθώ κι εγώ να ανταποκριθώ... Έχω αγωνιστεί και στην Ξάνθη σε αυτή τη θέση».

Για την αγαπημένη του θέση: «Έχω πει ότι πιο μπροστά ένιωθα εγώ καλύτερα».

Για την εικόνα του ντέρμπι: «Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν πολύ ισορροπημένο. Η αποβολή μας έδωσε αβαντάζ, βρήκαμε χώρους, το εκμεταλλευτήκαμε και πήραμε αυτό που θέλαμε».

Για το αήττητο του Ολυμπιακού που «έσπασε»: «Είχαμε πει ότι θέλουμε να σπάσουμε αήττητο του Ολυμπιακού, είχαμε χρόνια να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό και θέλαμε αυτή τη νίκη όχι για κάτι που έχει χτίσει ο Ολυμπιακός, αλλά περισσότερο για δικούς μας λόγους».

Για το πέναλτι Ρομπέρτο-Μπουνανότε: «Είναι ένας απ’τους καλύτερους τερματοφύλακες, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά στην Ευρώπη. Ο καλύτερος να το χτυπήσει ήταν ο Μπουονανότε».

Για τις δηλώσεις Θεοδωρίδη ότι ο Ολυμπιακός θέλει την ΑΕΚ στο Κύπελλο: «Την Παρασκευή είναι η κλήρωση... Εγώ δεν έχω καμία προτίμηση».

Για τη διαιτησία του ντέρμπι: «Πιστεύω ότι ο κύριος Καλογερόπουλος ήταν πολύ σωστός στο χθεσινό παιχνίδι. Αυτή την εντύπωση έχω έτσι όπως το έζησα μέσα στο γήπεδο».

Για την παρουσία του κόσμου της ΑΕΚ: «Τα καλά του ποδοσφαίρου είναι αυτά. Να μπαίνεις σε ένα γήπεδο δύο ώρες πριν και να βλέπεις χιλιάδες κόσμου να έχει ξεκινήσει το τραγούδι. Ο κόσμος της ΑΕΚ έχει σταθεί στην ομάδα και στο χθεσινό ματς έπαιξε τον ρόλο του».

Για τις δηλώσεις του Κασάμι: «Σίγουρα υπάρχει εκνευρισμός. Ορισμένες φορές πρέπει να τον ελέγχεις και να προσέχεις τι λες».

Για τη συνέχεια των υποχρεώσεων της ΑΕΚ: «Έχουμε δείξει πολύ θετικά δείγματα από τη μέρα ήρθε ο κύριος Πογιέτ. Η ομάδα μαθαίνει να κερδίζει. Και στην κακή της μέρα θα πάρει αυτό που θέλει, τους τρεις βαθμούς. Η νίκη με τον Ολυμπιακό θα μας δώσει αυτοπεποίθηση, γιατί έχουμε δύσκολο πρόγραμμα. Θέλουμε να τερματίσουμε με καλή διαφορά και να πάρουμε την πρώτη θέση στα πλέι οφ. Εμένα που αρέσει αυτό που παίζουμε τώρα, η ουσία είναι το σημαντικό».

Για την απόφαση να εκτίσει την τιμωρία του με τον Παναθηναϊκό: «Είχε γίνει θέμα, τα είχα δει όλα. Αλλά είχαμε συζητήσει με τον προπονητή, μετά το ματς που συμπλήρωσα κάρτες με φώναξε στο γραφείο του. Μου είπε την απόφασή του και συμφώνησα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x