Stoiximan Super League

Ματίγια: «Σωστή απόφαση ο Άρης – Μου δείχνουν εμπιστοσύνη εδώ»

Στην παρουσία του στον Άρη, τον οποίο και αποθέωσε, αναφέρθηκε ο Χαβιέ Ματίγια, ο οποίος μίλησε και για τις δυσκολίες που έζησε μετά τις διαδοχικές επεμβάσεις που υποβλήθηκε στα γόνατά του.

Μεγάλη συνέντευξη στον ισπανικό Τύπο παραχώρησε ο Χαβιέ Ματίγια. Αρχικά ο Ισπανός χαφ, μιλώντας στην ιστοσελίδα «estadiodeportivo.com», αναφέρθηκε στην απόφασή του να αφήσει την πατρίδα του για να μετακομίσει στην Ελλάδα για λογαριασμό των Θεσσαλονικέων.

«Δεν ήταν εύκολη η απόφαση. Ο πρώτος μου τραυματισμός ήταν στην Μπέτις (το 2015) στο δεξί γόνατο. Μετά είχα νέο τραυματισμό στην Έλτσε και ήμουν εκτός έως τον Δεκέμβριο του 2017. Προσπάθησα να βρω ρυθμό στην Ταραγόνα. Στον Άρη ήταν ο Πάκο Ερέρα τον οποίον γνώριζα από τη Βιγιαρεάλ. Μου τηλεφώνησε και μου εξήγησε το σχέδιό του. Είναι δύσκολο να φύγεις από τη χώρα σου, πολλώ δε μάλλον όταν έχεις μάθει να παίζει εκεί. Σήμερα μπορώ να πω ότι πήρα τη σωστή απόφαση γιατί είμαι πολύ χαρούμενος στην Ελλάδα», ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια στάθηκε στο διάστημα των διαδοχικών τραυματισμών του:

«Κάθε λεπτό της αποκατάστασης είναι κι ένα διαφορετικό στάδιο και από ψυχολογικής άποψης. Είναι σκληρή διαδικασία. Αρχικά νιώθεις ανησυχία, αναρωτιέσαι αν θα επιστρέψεις αλλά ακόμη κι αν καταφέρεις να γυρίσεις, αν θα είσαι στο επίπεδο που ήσουν, πόσο θα επηρεαστεί το παιχνίδι σου. Μετά, πρέπει να ανακτήσεις αυτοπεποίθηση, να πείσεις τον προπονητή ότι μπορείς να τα καταφέρεις. Ο Πάκο Ερέρα με γνώριζε και με βοήθησε. Νομίζω ότι το κλειδί για μένα ήταν ότι είχα συνέχεια στην αγωνιστική χρονιά. Μετά ήρθε η αντικατάσταση του Πάκο ο οποίος πήγε στη Λας Πάλμας. Φοβήθηκα για την εξέλιξη των πραγμάτων γιατί ο νέος προπονητής δεν με γνώριζε. Παρόλο αυτά, όλα πήγαν πολύ καλά. Παίζω και νιώθω εμπιστοσύνη».

Στη συνέχεια, ο Ματίγια υπογράμμισε πως πηγή έμπνευσης για εκείνον αποτέλεσε η περίπτωση του Σέρχιο Κανάλες, ο οποίος αγωνίζεται στην Μπέτις και στο παρελθόν αντιμετώπισε τρεις ανάλογους τραυματισμούς, χωρίς να εγκαταλείψει: «Ο Κανάλες είναι το καλύτερο παράδειγμα. Όπως έχει πει ο Κανάλες, ένα μεγάλο στόχο θα πρέπει να τον χωρίζεις σε πολλούς μικρούς και με συγκέντρωση να τους πετυχαίνεις».

Σχετικά με τη δύσκολη περίοδο των αποθεραπειών, δήλωσε πως «είχα μεγάλη βοήθεια από την κοπέλα μου και την οικογένειά μου. Η οικογένειά μου ήρθε στη Σεβίλλη και κάθισε αρκετούς μήνες δίπλα μου, έπειτα από τον πρώτο τραυματισμό. Είχα μεγάλη ψυχολογική υποστήριξη».

Καταλήγοντας, ο Ισπανός μέσος αναφέρθηκε στην πορεία του στην Μπέτις, ενώ χαρακτήρισε την Primera Division ως το καλύτερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη: «Υπέγραψα στον Άρη για έναν χρόνο με την προοπτική ενός ακόμη έτους αν αγωνιζόμουν σε συγκεκριμένο αριθμό αγώνων. Αυτό έγινε κι έτσι το συμβόλαιό μου ανανεώθηκε αυτόματα. Είμαι πολύ χαρούμενος, το κλαμπ που φέρεται πολύ καλά, μου δείχνει την εμπιστοσύνη που χρειάζεται και κυρίως το πόσο σημαντικός είμαι για την ομάδα, οπότε θέλω να συνεχίσω στον Άρη».

Ενισχυμένες αποδόσεις* από το Pamestoixima.gr στη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Μάντσεστερ Γιουν. με σκορ 0-1 ή 0-2 ή 1-2. *Όροι και προϋποθέσεις.

Advertisement

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x