Βέλγιο

Ματσάρα και «γκέλα» για Μπριζ

Βρίσκει ευκαιρία να χαρίζει βαθμούς η Κλαμπ Μπριζ, ερχόμενη ισοπαλία με το εκπληκτικό 4-4 με τη Σταντάρ Λιέγης στο «Γιαν Μπρεϊντέλ» στην πέμπτη αγωνιστική των πλέι οφ τίτλου της Jupiler League.

Η Μπριζ παραχώρησε 4-4 στη Σταντάρ Λιέγης σε ένα εκπληκτικό σε θέαμα ματς στο «Γιαν Μπρεϊντέλ» για την πέμπτη αγωνιστική των πλέι οφ τίτλου της Jupiler League και έχασε την ευκαιρία να ξεφύγει περισσότερο στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας από τη δεύτερη Αντερλεχτ, Αυτό, αφού απέχει τώρα +7 από την «αιώνια» της αντίπαλο, όμως ευνοήθηκε και από την ήττα των «αντερλεχτουά» στην έδρα της Γκενκ το Σάββατο, όμως, αν νικούσαν οι «μπριζουά» ξέρουν θα ξέφευγαν με +9 στην κορυφή.

Από την πλευρά της, η ομάδα των Γιώργου Κουτρουμπή, Μεχντί Καρσελά, Γκόικο Τσίμιροτ και Κωνσταντίνου Λαΐφη έμεινε στο -2 από τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ και «έπιασαν» εκεί τη Γάνδη.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0 με τους Βόρμερ και Ουέσλεϊ, 3-1 με τον Ντιαμπί και 4-3 με το πέναλτι του τελευταίου. Όμως, αρχικά, ο Εντμίλσον Τζούνορ μείωσε σε 2-1 και 3-2, ισοφάρισε ο Εμόντ σε 3-3 και ο Τσοπ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 90’.


ΜΠΡΙΖ (5-4-1): Γκαμπούλοφ, Κουλς (65' Ντιατά), Πουλέν, Μεσέλ, Ντενσβίλ, Λιμπόμπ (85' Σολτς), Βόρμερ, Νακάμπα, Βάνακεν, Ουέσλεϊ (65' Ρεφαέλοφ), Ντιαμπί

ΣΤΑΝΤΑΡ: Οτσόα, Καβάντα, Λιγινταμά, Λαΐφης, Φε, Τσίμιροτ, Μαρίν (84' Τζενεπό), Καρσελά, Λούτσκεβιτς (46' Καρλίνιος), Εντμίλσον Ζούνιορ (71' Τσοπ), Εμόντ


Όσον αφορά τη Γάνδη, ηττήθηκε στην έδρα της Σαρλερουά με 1-2 και έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στο +3 και να αποκτήσει προβάδισμα για την τρίτη προνομιούχο θέση, ενώ οι γηπεδούχοι μπήκαν στο «κόλπο» με -2 από την τέταρτη θέση.

«Έβγαλαν τα μάτια τους» οι Οστάνδη και Γκέρμιναλ με το μεταξύ τους 2-2 στο Μπέερσοτ, που τις άφησε στις δύο τελευταίες θέσεις στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ του δεύτερου γκρουπ για την έξοδο στο Europa League, μετά από πέντε αγωνιστικές.



Τα αποτελέσματα πέμπτης αγωνιστικής των play-offs τίτλου:

Σάββατο 21/4
Γκενκ - Άντερλεχτ 2-1
(2' Εντονγκαλά, 59' Τροσάρ / 20' Μάρκοβιτς)

Κυριακή 22/4
Μπριζ - Σταντάρ Λιέγης 4-4
(8' Βόρμερ, 28' Ουέσλεϊ, 34' και 83' πέν. Αμπντουάιγ Ντιαμπί / 30' και 40' Εντιμίλσον Ζούνιορ, 66' Εμόν, 90'+3 Τσοπ)

Σαρλερουά - Γάνδη 2-1
(23' Φαλ, 54' Πολέ / 60' Κούμπο)


Η βαθμολογία των play-offs τίτλου:
1. Μπριζ 41

2. Άντερλεχτ 34

3. Σταντάρ Λιέγης 32

4. Γάνδη 32

5. Σαρλερουά 30

6. Γκενκ 27


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x