Stoiximan Super League

Με τον καλό Γκιγιέρμε αλλάζουν όλα

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για τον παίκτη που μπορεί να προσφέρει ισορροπία στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά μετά την ήττα του Ολυμπιακού στην Τούμπα. Για τα λάθη που έγιναν από τους ερυθρόλευκους, για τις επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς και γενικότερα για την κακή εικόνα που είχαν οι ερυθρόλευκοι στον συγκεκριμένο αγώνα. Οι πειραιώτες είναι όμως υποχρεωμένοι ν’ αφήσουν πίσω τους το ματς με τον ΠΑΟΚ.

Σίγουρα πρέπει να εστιάσουν στα λάθη που έκαναν για να μην τα επαναλάβουν εναντίον της Ντινάμο, αλλά είναι πολύ σημαντικό να μην επηρεαστούν οι ερυθρόλευκοι από την ήττα στην Θεσσαλονίκη.

Το ενδιαφέρον όλων φυσικά στην ομάδα του λιμανιού στρέφεται στον πολύ μεγάλο αγώνα της Πέμπτης απέναντι στη Ντινάμο Κιέβου. Ένα παιχνίδι που δικαίως χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο σημαντικά της σεζόν για τον Ολυμπιακό, καθώς οι ερυθρόλευκοι θέλουν να βάλουν βάσεις πρόκρισης στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Μπορεί να τα καταφέρει η ελληνική ομάδα απέναντι στους Ουκρανούς γιατί έχει δυνατότητες. Μια ήττα δεν μπορεί να «σβήσει» την δουλειά που έχουν κάνει οι πειραιώτες από το περασμένο καλοκαίρι και μια τέτοια προσέγγιση σίγουρα δεν έχει να κάνει με ποδοσφαιρική λογική.

Είναι βέβαια ξεκάθαρο ότι για να πάρει τη νίκη ο Ολυμπιακός στον αγώνα της Πέμπτης, θα πρέπει να τα αλλάξει όλα σε σχέση με το ματς της περασμένης Κυριακής κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Κι αυτό δεν αφορά μόνο την αγωνιστική προσέγγιση που θα κάνει ο προπονητής του Ολυμπιακού, αφορά και την απόδοση των παικτών. Την προσπάθεια που θα κάνει ο κάθε παίκτης στο ματς με τους Ουκρανούς κι εδώ θα πρέπει να σταθούμε σε μια σημαντική παράμετρο της πρώτης αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τη Ντινάμο.

Έχουμε επανειλημμένα αναφερθεί στον κομβικό ρόλο του Γκιγιέρμε στον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού. Πόσο σημαντικός είναι ο Βραζιλιάνος για να δουλέψει σωστά η ερυθρόλευκη «μηχανή». Ο Γκιγιέρμε δεν ήταν καλός στην Τούμπα αλλά δείχνει αποφασισμένος να κάνει ξανά την διαφορά για την ομάδα του Πειραιά.

Το έδειξε με το μήνυμα του για την συνέχεια, το έβλεπε κάποιος και χθες στην προπόνηση στο Καραϊσκάκη. «Γυαλίζει το μάτι» του Βραζιλιάνου ενόψει του μεγάλου αγώνα της Πέμπτης και ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη τον καλό Γκιγιέρμε. Ο έμπειρος μέσος είναι αυτός που δίνει πολλά ανασταλτικά και δημιουργικά, είναι ο παίκτης που προσφέρει ισορροπία στο παιχνίδι της ομάδας του.

Ο καλός Γκιγιέρμε λοιπόν μπορεί να τα αλλάξει όλα. Ο καλός Γκιγιέρμε μπορεί να ανεβάσει όλη την ομάδα του Ολυμπιακού και αυτό ακριβώς περιμένει ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Βραζιλιάνος θα είναι το 8άρι στην μεσαία γραμμή των πειραιωτών, έχοντας δίπλα του τον Καμαρά σε ρόλο καθαρού κόφτη κι αυτό θα δώσει την άνεση στον Γκιγιέρμε να βοηθήσει περισσότερο στο δημιουργικό σκέλος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x