Γενικά

Μεγάλη νίκη για Ισραήλ – Εύκολο βράδυ στη Λιθουανία για το Μαυροβούνιο

Τεράστιας σημασίας νίκη πέτυχε το Ισραήλ, το οποίο επιβλήθηκε εντός έδρας της Αλβανίας με 2-0 και πέρασε στην κορυφή του ομίλου του.

Τη δεύτερή του νίκη στο Nations League πανηγύρισε το Ισραήλ, που κέρδισε τη μαχητική Αλβανία στην έδρα του και πέρασε μόνο πρώτο στην κορυφή του πρώτου ομίλου, για την Τρίτη κατηγορία της διοργάνωσης. Βασικός με το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο μπράτσο του ο Νάτχο του Ολυμπιακού για τους γηπεδούχους, σε ολόκληρο το παιχνίδι αγωνίστηκε και ο Μαβράι του Άρη, για τους Αλβανούς.

Σε ένα παιχνίδι με καλό ρυθμό και αρκετές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, το Ισραήλ ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 8’. Ο τερματοφύλακας Χαρούς εκτέλεσε πολύ γρήγορα ένα ελεύθερο, ολόκληρη η άμυνα της Αλβανίας πιάστηκε κοιμώμενη στην άλλη άκρη του γηπέδου και ο Χεμέντ έστειλε με ευκολία τη μπάλα στα δίχτυα του Στρακόσια.

Στη συνέχεια η ομάδα της Αλβανίας πήρε την κατοχή της μπάλας, πίεσε για την ισοφάριση την οποία όμως τελικά δεν κατάφερε να βρει παρά το γεγονός πως απείλησε σε αρκετές περιπτώσεις την εστία των γηπεδούχων. Όσο περνούσε ο χρόνος, τόσο περισσότερο οπισθοχωρούσε το Ισραήλ, με την Αλβανία να πιέζει για να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Τελικά όμως, το γκολ ήρθε ξανά για τους Ισραηλινούς. Στο 83’ ο Νάτχο εκτέλεσε με πάσα δίπλα του ένα κερδισμένο φάουλ στα δεξιά, ο Σαμπά σούταρε δυνατά, η μπάλα κόντραρε στον Ντζιμσιτί και τελικά κατέληξε στα δίχτυα.



Εύκολο βράδυ στο Βίλνιους για το Μαυροβούνιο, το οποίο κέρδισε πολύ εύκολα με 4-1 τη Λιθουανία και ανέβηκε στη δεύτερη θέση του τετάρτου ομίλου, για την τρίτη κατηγορία του Nations League. Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα στο 10ο μόλις λεπτό μετά από ωραία πάσα του Βέσοβιτς και γκολ του Μουγκόσα.

Στη συνέχεια, η Λιθουανία, η οποία δεν έχει ούτε βαθμό στα τρία πρώτα της παιχνίδια στη διοργάνωση, προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα γα εκείνη στο 35’, όταν μετά από κόρνερ του Γιόβοβιτς ο Σέκιτς πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Κοπίτοβιτς με μια δεύτερη έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σέτκους. Πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο μάλιστα (45’+1’), οι Μαυροβούνιοι έβαλαν και τρίτο γκολ, με τον Μουγκόσα να ευστοχεί σε πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του μετά από χέρι που έκανε εντός περιοχής ο Κλιμαβίτσιους, μετατρέποντας έτσι το δεύτερο μέρος σε τυπική διαδικασία.

Στο 86' το Μαυροβούνιο έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του κάνοντας το 0-4, με τον Ζόριτς να εκμεταλλεύεται ιδανικά μια όμορφη ασίστ που του «σέρβιρε» με το εξωτερικό του ποδιού του ο Μπεκιράι , ενώ δευτερόλεπτα αργότερα η Λιθουανία πέτυχε το γκολ της τιμής με πολύ όμορφο γυριστό σουτ του Μπαραβίκας. Έτσι οι φιλοξενούμενοι έφτασαν τους 7 βαθμούς, ξεπερνώντας την Ρουμανία που έχει 6 και μειώνοντας τη διαφορά της από την πρώτη Σερβία στον ένα πόντο.



LEAGUE C
Α Όμιλος
Αποτελέσματα 3ης αγωνιστικής:

Ισραήλ – Αλβανία 2-0
(8’ Χεμέντ, 83’ Σαμπά)

Βαθμολογία

1. Ισραήλ 6 (4:2)
2. Σκωτία 3 (3:2)
3. Αλβανία 3 (1:4)

Η επόμενη αγωνιστική (Σάββατο 17/11):

Αλβανία – Σκοτία (21:45)

Δ Όμιλος
Αποτελέσματα 4ης αγωνιστικής:

Ρουμανία – Σερβία 0-0
Λιθουανία – Μαυροβούνιο 1-4
(88’ Μπαραβίκας - 10’, 45’ πεν. Μουγκόσα, 35’ Κοπίτοβιτς, 86’ Ζόριτς)

Βαθμολογία

1. Σερβία 8 (5:2)
2. Μαυροβούνιο 7 (6:3)
3. Ρουμανία 6 (4:3)
4. Λιθουανία 0 (2:9)

Η επόμενη (5η) αγωνιστική (Σάββατο 17/11):

Σερβία – Μαυροβούνιο (16:00)
Ρουμανία – Λιθουανία (21:45)

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδήμας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x