Αγγλία

Μουρίνιο: «Πρέπει να είμαστε δίπλα στον Ζλάταν - Δεν γίνεται μόνο με Λουκάκου και Ράσφορντ»

Ο Ζοσέ Μουρίνιο εξήγησε το σκεπτικό της απόφασης για επιστροφή του Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ένας τραυματισμός τον περασμένο Απρίλιο, κόντρα στην Άντερλεχτ, είχε ως αποτέλεσμα την αποχή του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς από τη δράση. Ωστόσο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες την επιστροφή του στον σύλλογο και ο Ζοσέ Μουρίνιο αναφέρθηκε εκτενώς στο γεγονός αυτό.

«Ο Ζλάταν με γνωρίζει. Ξέρει ότι χρησιμοποιώ τους παίκτες που πιστεύω ότι είναι οι καλύτεροι για την ομάδα. Πάντα αυτό έκανα. Οπότε, άμα αποδείξει ότι είναι ο καλύτερος, θα παίξει. Βλέπω τον Ζλάταν ως ένα σημαντικό παίκτη για την ομάδα. Είναι μια ακόμη επιλογή, ένας ακόμα επιθετικός, ένας παραπάνω έμπειρος παίκτης. Άμα προκριθούμε στο Champions League και σε ένα από τα δύο κύπελλα, τότε δεν θα μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνο με τους Λουκάκου και Ράσφορντ, ειδικά αν παίζω και τους δύο μαζί. Οπότε, δεν θα χρειαστεί τον Ιανουάριονα χτυπήσω την πόρτα του Εντ Γούντγουορντ και να του ζητήσω επιθετικό. Κέρδισε το κύπελλο, τραυματίστηκε και αντίο. Αλλά δεν θέλει να κάνει αυτό, θέλει να συνεχίσει να παίζει στο υψηλότερο επίπεδο. Μια ομάδα σαν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πρέπει να δείχνει πόσο μεγάλη είναι στις λεπτομέρειες. Αυτή είναι μια μεγάλη λεπτομέρεια. Ένας παίκτης που τραυματίζεται σε αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που παλεύει για τη Γιουνάιτεντ, πρέπει να έχει στο πλευρό του την ομάδα και εμείς είμαστε εκεί για αυτόν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος τεχνικός για τον Σουηδό φορ.

Στη συνέχεια, μίλησε για τις απαιτήσεις που έχει από τον Άντονι Μαρσιάλ:

«Είναι καλύτερα. Νομίζω ότι όταν έχεις ταλέντο, δεν μπορείς να το χάσεις. Άμα είσαι ευλογημένος με ταλέντο τότε πρέπει να το κυνηγήσεις και να το εξερευνήσεις. Δεν μπορείς να είσαι ευχαριστημένος με κάτι λιγότερο από αυτό. Δεν πρόκειται να αλλάξω, θέλω περισσότερα από εκείνον. Με καταλαβαίνει πλέον καλύτερα και η σχέση μας είναι καλή».

Η κατανόηση που έχει με τον Γάλλο επιθετικό είναι η ίδια (και βελτιωμένη) με αυτή που διατηρεί με τον Χένριχ Μχιταριάν:

«Για να είμαι ειλικρινής, και εγώ τον καταλαβαίνω. Στην αρχή της προηγούμενης σεζόν, αν με καταλάβαινε καλύτερα, θα ξεκινούσε και καλύτερα. Αλλά ταυτόχρονα, άμα εγώ τον είχα καταλάβει καλύτερα, τότε θα ξεκινούσε πιο γρήγορα. Μαθαίνουμε και οι δύο».

Επιμέλεια: Ελεάννα Μπασίρογλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x