Europa League

Μπράγκα-Ρέιντζερς: Ματσάρα στην Πορτογαλία

Με στόχο την ανατροπή η Μπράγκα φιλοξενεί απόψε (19:00) στο «Estadio Axa» τη Ρέιντζερς στο ματς που ανοίγει το πρόγραμμα των δεύτερων αγώνων για τη φάση των «32» του Europa League.

Με σύμμαχο την εξαιρετική επιθετική λειτουργία της (έχει την καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης μέχρι τώρα με 17 γκολ ενεργητικό), αλλά και τον κόσμο της, η Μπράγκα υποδέχεται για τους «32» του Europa League απόψε τη Ρέιτζερς. Στόχος της δεν είναι άλλος από το να ανατρέψει σκορ (3-2) και προγνωστικά προκειμένου να συνεχίσει το ευρωπαϊκό της ταξίδι.

Η πορτογαλική ομάδα προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη απέναντι στη Σετούμπαλ για το πρωτάθλημα (3-1) και έχει εδραιωθεί στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 40 πόντους, έναν περισσότερο από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, καθώς μετρά τέσσερις νίκες στα πέντε τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος.

Όσον αφορά στα αγωνιστικά, ο Ρούμπεν Αμορίν, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία των «αρσεναλίστας» στις 4 Ιανουαρίου του 2020, θα περιμένει ως την τελευταία στιγμή για να δει, αν μπορεί να υπολογίζει στον Νούνο Σεκέιρα. Ο 29χρονος αριστερός μπακ, ο οποίος αποτελεί πυλώνα στην έξοχη φετινή πορεία του συλλόγου (μετρά 20 συμμετοχές στο πρωτάθλημα) αποχώρησε τραυματίας στο κυριακάτικο ματς της Σετούμπαλ απέναντι στην Μπράγκα.

Στον αντίποδα, η ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ έχει μείνει πολύ πίσω στην κούρσα του πρωταθλήματος (-12 από την πρωτοπόρο Σέλτικ με ένα ματς λιγότερο), έχοντας συγκεντρώσει 64 βαθμούς. Αναμένεται να παραταχθεί με αρκετές απουσίες, καθώς την έχουν πλήξει αρκετοί τραυματισμοί (Χελάντερ, Τζόουνς, Φλάναγκαν, ενώ και ο Μπάρισιτς είναι αμφίβολος). Σημαντικότερη εξ αυτών είναι εκείνη του Ζερμέν Ντεφόε (σε 30 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις φέτος έχει βρει δίχτυα 17 φορές).

Προέρχεται από την εκτός έδρας ισοπαλία κόντρα στη Σεντ Τζόνσον στο πρωτάθλημα (2-2). Πάντως, στην Ευρώπη διαγράφει εξαιρετική πορεία (συμπεριλαμβανομένων και των προκριματικών έχει απολογισμό 9 νίκες την σεζόν 2019-2020), επίδοση που συνιστά ρεκόρ στην ιστορία του κλαμπ σε μια χρονιά.

Πιθανές συνθέσεις

Μπράγκα (Αμορίν): Μάθιους, Μπρούνο Γουίλσον, Μπρούνο Βιάνα, Σίλβα, Εστζέο, Παλίνια, Φρανσέρτζιο, Αμαντόρ, Τρινκάο, Παουλίνιο, Ρουίθ

Ρέιντζερς (Τζέραρντ): ΜακΓκρέγκορ, Ταβερνιέ, Γκόλντσον, Έντμουνσον, Μπάρισιτς, Άρφιλντ, Ντέιβις, Τζακ, Χάτζι, Καμπερί, Κεντ

Διαιτητής: Αντρέας Έκμπεργκ (Σουηδία)

Επιμέλεια: Παναγιώτης Ιωάννου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x