Euro 2024

Αναστασίου στον ΣΠΟΡ FM: «Εντυπωσιάζουν Κροατία και Αγγλία, απογοήτευση μόνο η Αργεντινή»

Την μέχρι τώρα εικόνα του φετινού Μουντιάλ σχολίασε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιάννης Αναστασίου.

Αναλυτικά, όσα είπε στην εκπομπή των Σωτήρη Ταμπάκου και Σωτήρη Κωσταβάρα:
Για τις εμφανίσεις της Γερμανίας: «Είναι θέμα νοοτροπίας. Δεν εγκαταλείπουν ποτέ, μέχρι τη λήξη. Πάντα υπάρχουν ελπίδες και δυνατότητες να τα καταφέρουν. Έχουν αυτό το μέταλλο, που είναι καθαρά γερμανικό. Το συναντάς σε ελάχιστο βαθμό σε άλλες χώρες και φουλ στην Γερμανία. Δεν είναι τυχαίο πως η εθνική τους ομάδα έχει πάρει πολλά αποτελέσματα στο τέλος. Το πιστεύουν και το κυνηγούν».

Για τις στατικές φάσεις: «Στα μουντιάλ ανέκαθεν έμπαινε μεγάλο ποσοστό γκολ από στημένες φάσεις. Αυτό που έκανε ο Κρος, ειδικά, οφείλεται φυσικά στις ικανότητες, στην εμπιστοσύνη που έχουν οι παίκτες σε αυτό το επίπεδο και στην τύχη».

Για το τι έχει κρατήσει από τα ματς μέχρι τώρα: «Δεν έχει συμβεί κάτι ιδιαίτερο. Τεχνικά είναι καλό Μουντιάλ, σε καλό επίπεδο. Βλέπουμε την απόσταση των μικρών και των μεγάλων ομάδων να έχει ελαχιστοποιηθεί. Παίκτες και προπονητές έχουν εναρμονιστεί στο ευρωπαϊκό στιλ ποδοσφαίρου και αυτό έχει βοηθήσει. Παίζει μεγάλο ρόλο ότι οι αποστάσεις έχουν μικρύνει. Οι παίκτες προσπαθούν να κάνουν τη διαφορά με ατομικές ενέργειες, αλλά κυρίως λειτουργεί το ομαδικό πνεύμα. Όλοι κάνουν τη δουλειά τους στη θέση τους και όλο το σύνολο λειτουργεί οργανωμένα για να έρθει το αποτέλεσμα».

Για την ομάδα που του άρεσε περισσότερο και ποια τον δυσαρέστησε: «Με έχει εντυπωσιάσει η Κροατία, ειδικά στο ματς με τη Νιγηρία. Έχει να κάνει με την ποιότητα της ομάδας. Έδειξε ωριμότητα, ήταν ανώτερη σε όλα τα επίπεδα και άφησε στην άκρη τον εγωισμό που έχει συνήθως σαν ομάδα. Η Αργεντινή είναι μεγάλη απογοήτευση ως τώρα, δεν έχει δείξει τίποτα, ενώ οι περισσότερες ομάδες έχουν δείξει σταθερότητα. Η Αγγλία έχει εντυπωσιάσει, ίσως επειδή είναι μια καινούρια ομάδα, απαλλαγμένη από μεγάλους αστέρες. Το Μεξικό είναι απρόβλεπτο στο παιχνίδι του, δείχνει σταθερότητα. Μπορεί να πάει μακριά, αλλά θα φανεί όταν περάσει στα νοκ άουτ».

Για το αν θα μπορούσε η Ελλάδα να έχει θέση σε αυτό το Μουντιάλ:« Θα μπορούσε, αλλά είχε την ατυχία να παίξει στα μπαράζ με την Κροατία, τον δυσκολότερο αντίπαλο που θα μπορούσε να τύχει».

Για το μέλλον του: «Είμαι σε αναμονή, θα δούμε το επόμενο βήμα. Θα είναι σημαντικό να είναι σε ένα κλαμπ με σταθερή φιλοσοφία και πλάνο. Θα ήθελα να μείνω στο εξωτερικό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x