Euro 2024

Αναστόπουλος στον ΣΠΟΡ FM: «Δεν είναι καλύτερη από μας η Κροατία»

Ο Νίκος Αναστόπουλος δεν… ξεγράφει την Ελλάδα για την αποψινή ρεβάνς απέναντι στην Κροατία. «Μακάρι να κάνει χατ-τρικ και να με ξεπεράσει ο Μήτρογλου», τόνισε.

Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο είναι να επιστρέψει η Εθνική από το βαρύ 4-1 του Ζάγκρεμπ ο Νίκος Αναστόπουλος. Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Δυο λέρες μόνο», ο παλαίμαχος φορ και νυν προπονητής επισήμανε πως η Κροατία δεν είναι καλύτερη ομάδα από την Εθνική, ενώ ανέλυσε τους λόγους της ήττας στο πρώτο ματς. Παράλληλα, επισήμανε πως δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να τον ξεπεράσει ο Μήτρογλου στην πρώτη θέση των σκόρερ της ελληνικής ομάδας.

Αναλυτικά, ο Νίκος Αναστόπουλος μίλησε στους Γιώργο Μαραθιανό και Νικόλα Ακτύπη για:

-το αν μπορεί η Εθνική να ανατρέψει το 4-1: «Όταν παίζεις ποδόσφαιρο πάντα υπάρχει ελπίδα. Θα φανεί στο γήπεδο αν υπάρχουν προϋποθέσεις για να γίνει αυτή η δύσκολη ανατροπή. Κανείς δεν πίστευε πως θα τρώγαμε τέσσερα γκολ από την Κροατία. Ήταν πιθανό να χάναμε, αλλά δεν είχαμε συνηθίσει σε τόσο βαριές ήττες. Δεν θα πρέπει αν δεν πετύχουμε το στόχο να υπάρχει απογοήτευση. Γιατί σαν λαός έτσι είμαστε, τη μια στιγμή πετάμε στα σύννεφα και την άλλη πάμε σε κηδεία».

-τι πρέπει να κάνει η Εθνική απόψε: «Ο κάθε προπονητής έχει τη φιλοσοφία του. Εξυπακούεται πως θα πρέπει να μπούμε πάρα πολύ δυνατά και να προσπαθήσουμε να τους αιφνιδιάσουμε. Το ποια θα είναι η τακτική και ποια τα πρόσωπα, δεν είναι δική μου δουλειά. Υπάρχει άνθρωπος που πληρώνεται γι’ αυτό».

-την κριτική στον Σκίμπε: «Δεν θέλω να μπω στη λογική ορισμένων κι αφού είδαν το παιχνίδι έλεγαν τι έπρεπε να γίνει. Εγώ παραδέχομαι κάποιον να βγει και να πει τι θα γίνει αν η Εθνική παίξει με τον τάδε τρόπο πριν το παιχνίδι. Δεν είναι σωστό να κάνεις δημοσίως κριτική σε παίκτες. Το θέμα είναι να διορθώνεις τα λάθη σου στην πράξη, όχι στα λόγια. Το ποδόσφαιρο είναι πράξη και πράξη είναι το γήπεδο».

-την κλήση παικτών που δεν έχουν πολλές συμμετοχές: «Αυτό δεν λέει τίποτα. Κι εγώ ένα διάστημα δεν αγωνιζόμουν και ο συγχωρεμένος ο Μίλτος Παπαποστόλου με καλούσε. Δεν είναι λόγος να μην καλείται ένας παίκτης που δεν παίζει. Βέβαια στο πρώτο ματς είχαμε και σημαντικές απώλειες, όπως τον Μανωλά και τον Μάνταλο. Ο Παπαδόπουλος προσπάθησε, αλλά Μανωλάς δεν είναι. Δεν έχουμε και παίκτες. Αν-κούφια η ώρα-λείψει ο Μήτρογλου, ποιος θα παίξει; Είδαμε τον Ζέκα να παίζει στα άκρα. Δεν μπορεί να δημιουργήσει, αλλά είναι παίκτης για να καταπίνει χιλιόμετρα. Στο πρώτο ματς δεν βρεθήκαμε σε καλή μέρα και έγιναν κάποια προσωπικά λάθη. Ανθρώπινο είναι».

-την Κροατία και τις αδυναμίες της: «Η Κροατία δεν είναι και καμιά σούπερ ομάδα. Είναι μια καλή ομάδα, αλλά όχι καλύτερη από μας. Είδαμε στο τέλος πως τους πιέσαμε και έκαναν λάθη. Αν γινόταν το 4-2 θα μιλούσαμε αλλιώς. Έχει ορισμένους παίκτες πολύ καλούς. Έκαναν πάρτι ο Μόντριτς και ο Ράκιτιτς. Είναι θέμα προπονητή… Δεν κατασκόπευσαν την Κροατία; Αυτοί οι παίκτες φαίνονται. Αλώνιζαν και δεν υπήρχε αντίδοτο».

-το αν θα έπρεπε να αναλάμβανε κάποιος να γίνει βεντούζα του Μόντριτς: «Βεντούζα ξέρω μια παλιά συνταγή για το κρυολόγημα».

-τον «κίνδυνο» να τον ξεπεράσει ο Μήτρογλου: «Μακάρι να κάνει χατ-τρικ. Ευχή μου. Δεν έχω τέτοια προβλήματα εγώ. Κι εγώ πήρα το ρεκόρ από τον μεγάλο Μίμη Παπαϊωάννου. Εμείς βέβαια πήγαμε μια φορά στα τελικά και δεν παίζαμε τόσα παιχνίδια, ενώ τότε οι περισσότεροι αντίπαλοι ήταν ομαδάρες. Ήταν άλλες εποχής, κάθε εποχή έχει τα δικά της».

-το ποιον παλιό του συμπαίκτη θα έριχνε σήμερα στη μάχη, αν είχε τη δυνατότητα: «Είχα πολλούς καλούς συμπαίκτες. Και ο Μαύρος και ο Σαραβάκος και ο Λάκης Παπαϊωάννου…».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x