Euro 2024

Δανία-Αυστραλία: Ακόμη ένα εμπόδιο για τους «16»

Την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά το 2010 κυνηγάει η Δανία, όμως για να τα καταφέρει πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Αυστραλίας.

Με την αναμέτρηση της Δανίας με την Αυστραλία ανοίγει το σημερινό πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας (15:00, ΕΡΤ 1 και sport-fm.gr).

Οι Δανοί ξεκίνησαν την πορεία τους στο Μουντιάλ με νίκη κόντρα στο μαχητικό Περού, το οποίο έχασε και πέναλτι που κέρδισε με τη χρήση του VAR, ενώ η Αυστραλία ηττήθηκε (με σκορ 2-1) από τη Γαλλία.

Τώρα θέλουν να πλησιάσουν στους «16» της διοργάνωσης απέναντι στους Αυστραλούς που έχουν περάσει μία φορά στην ιστορία τους στην επόμενη φάση, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας το 2006.

Η σημερινή αναμέτρηση θα είναι η τέταρτη ανάμεσα στη Δανία και την Αυστραλία χωρίς ποτέ να έχει έρθει ισοπαλία (δύο και μία νίκες, αντίστοιχα).

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως οι Αυστραλοί χάσει στα 7 από τα 9 παιχνίδια τους κόντρα σε ευρωπαϊκή ομάδα στο Μουντιάλ και η μόνη τους νίκη ήταν με την Σερβία το 2010 (με σκορ 2-1).

Εν τω μεταξύ, η Δανία δεν έχει καταφέρει να κρατήσει σε σερί αγώνες ανέπαφη την εστία της, αν και ο Σμάιχελ δεν έχει δεχθεί γκολ στα τελευταία πέντε ματς μετά την αναμέτρηση με την Ιρλανδία.

Πιθανές ενδεκάδες

Δανία: Σμάιχελ, Λάρσεν, Κρίστενσεν, Κιάερ, Ντάλσγκααρντ, Σένε, Ντιλέινι, Έρικσεν, Σίστο, Γιόργκενσεν και Πόουλσεν.

Αυστραλία: Ράιαν, Μπεχίτς, Μίλιγκαν, Σένσμπουρι, Ρίσντον, Μόουϊ, Ρόγκιτς, Τζέντινακ, Κρούσε, Γιούριτς και Λέκι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x