Euro 2024

Κόστα Ρίκα-Σερβία: Πρόωρος «τελικός»

Με το παιχνίδι Κόστα Ρίκα-Σερβία ανοίγει το σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τη νίκη με την οποία θα βάλουν από νωρίς βάσεις πρόκρισης.

Το πλεονέκτημα για πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας θέλουν να πάρουν η Κόστα Ρίκα και η Σερβία, οι οποίες ανοίγουν το σημερινό πρόγραμμα της διοργάνωσης (15:00, ΕΡΤ 1 και sport-fm.gr).

Οι δύο ομάδες θα ψάξουν τη νίκη στην πρεμιέρα τους στον 5ο όμιλο του Μουντιάλ, με τη Βραζιλία να είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης.

Η Κόστα Ρίκα τέσσερα χρόνια μετά την εντυπωσιακή πορεία που είχε στη Βραζιλία, έχοντας περάσει από τον δύσκολο όμιλο με Αγγλία, Ιταλία και Ουρουγουάη και στη συνέχεια απέκλεισε την Εθνική Ελλάδας, επιστρέφει με αξιώσεις στη γιορτή του ποδοσφαίρου.

Από την πλευρά τους, οι Σέρβοι η τελευταία φορά που συμμετείχαν σε Μουντιάλ ήταν το 2010, όταν απέτυχαν να περάσουν στους ομίλους, παρά τη νίκη με σκορ 1-0 επί της Γερμανίας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η Σερβία μετά τη διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας δεν έχει καταφέρει ποτέ να περάσει στα νοκ-άουτ ματς.

Όσον αφορά την προϊστορία, Κόστα Ρίκα και Σερβία τίθενται αντιμέτωπες για πρώτη φορά, ενώ οι Σέρβοι (είτε ως Γιουσλαβία) απέναντι σε ομάδες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού έχουν το απόλυτο με τρεις νίκες.

Συγκεκριμένα, επικράτησαν με 4-1 του Μεξικό στο Πόρτο Αλέγκρε το 1950, 1-0 κόντρα στην Ονδούρα στη Σαραγόσα το 1982 και 1-0 απέναντι στις ΗΠΑ με 1-0 στη Ναντ το 1998.

Πιθανές συνθέσεις

Κόστα Ρίκα: Κέιλερ Νάβας, Τζιανκάρλο Γκονζάλες, Όσκαρ Ντουάρτε, Τζόνι Ακόστα, Κριστιάν Γκαμπόα, Μπράιαν Οβιέδο, Νταβίντ Γκουσμάν, Σέλσο Μπόρχες, Μπράιαν Ρουίς, Κριστιάν Μπολάνιος, Μάρκο Ουρένα.

Σερβία: Βλαντιμίρ Στοΐκοβιτς, Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς, Νίκολα Μιλένκοβιτς, Ντούσκο Τόσιτς, Αλεξάνταρ Κολάροφ, Νεμάνια Μάτιτς, Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Ντούσαν Τάντιτς, Άντεμ Λιάγιτς, Φίλιπ Κόστιτς, Αλεκσάνταρ Μίτροβιτς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x