Euro 2024

Οι τρεις «αποκαλύψεις» της Αγγλίας στο Μουντιάλ

Η νεανική ομάδα της Αγγλίας πέτυχε αυτό που για πολλούς, πριν το Μουντιάλ, φαινόταν αδιανόητο, να περάσει στην τετράδα μετά από 28 χρόνια. Ποιοι είναι οι κρυφοί ήρωες αυτής της πορείας;

Ο Χάρι Κέιν αποτελεί σίγουρα τον μεγάλο σταρ, το κανόνι και τον πρώτο σκόρερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου μέχρι τώρα με τα έξι τέρματα. Σίγουρα παρά τις χαμένες ευκαιρίες, σημαντικός για την αναστάτωση που φέρνει στις αντίπαλες άμυνες είναι και ο Ραχίμ Στέρλινγκ, αφού είναι ο ποδοσφαιριστής που κατά κύριο λόγο φέρνει τόσες στημένες φάσεις για την Αγγλία, κερδίζοντας πολλά φάουλ και κόρνερ.

Του Κώστα Μιαούλη

Πέρα από κάθε αμφιβολία οι δύο παίκτες που αποτελούν τα σημεία αναφοράς για την αγγλική επίθεση, κάνουν μεγάλη διαφορά για την ομάδα του Γκάρετ Σάουθγκεϊτ. Υπάρχουν όμως τρεις ακόμα ποδοσφαιριστές που με βάση τους αριθμούς φαίνεται πως έχουν τρομερή επίδραση στην πορεία των «three lions» μέχρι την τετράδα του 21ου Μουντιάλ.

Κοινή συνισταμένη πως κανένας από τους τρεις μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο δεν είχε κερδίσει κάποια επίσημη συμμετοχή στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Αγγλίας. Μάλιστα ένας απ’ αυτούς πάλευε όλη τη χρονιά για μια θέση στην βασική ενδεκάδα του συλλόγου του και όταν ξεκινούσαν τα προκριματικά αυτού του Μουντιάλ κανένας από τους τρεις τους, δεν είχε χρηστεί διεθνής. Πέρα από κάθε αμφιβολία, μια ιστορία απίθανη.

Κίεραν Τρίπιερ

Ο Μπέκαμ του Μπέρι όπως τον έχουν ονομάσει σε αυτό το καταπληκτικό Μουντιάλ που κάνει, έκανε το ντεμπούτο του στην Πρέμιερ Λιγκ σε ηλικία 23 ετών και δεν είχε ούτε μια διεθνή συμμετοχή μέχρι το φιλικό της Αγγλίας με την Γαλλία τον περασμένο Ιούνιο. Προϊόν των Ακαδημιών της Μάνστεστερ Σίτι, δεν κατάφερε να φτάσει ποτέ στην πρώτη ομάδα των «Πολιτών» και το 2012 πήρε μεταγραφές για την Μπέρνλι.

Η Τότεναμ τον έκανε δικό της το 2015, αλλά χρειάστηκε να περιμένει μέχρι και το περασμένο καλοκαίρι για να έχει έναν σεβαστό αριθμό συμμετοχών στα «σπιρούνια», αφού φέτος είχε και το εμπόδιο του Οριέ να ξεπεράσει για τη βασική ενδεκάδα, αλλά έκανε 21 συμμετοχές.

Το γεγονός πως ο Γκάρετ Σάουθγκεϊτ μετακίνησε τον Κάιλ Γουόκερ στο κέντρο της άμυνας, του έδωσε τη δυνατότητα να βάλει σαν δεξί μπακ χαφ τον Τρίπιερ και αυτός τον δικαίωσε. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 4η θέση με τους παίκτες που έχουν δημιουργήσει τις περισσότερες ευκαιρίες στο τουρνουά με 13, πίσω μόνο από τον Νεϊμάρ, τον Ντε Μπρόινε και τον Μόντριτς.

Χάρι Μαγκουάιρ

Το 2016 είχε παρακολουθήσει την Αγγλία σαν οπαδός, στα γήπεδα της Γαλλίας, αλλά σήμερα αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο μέλος στην ενδεκάδα των «λιονταριών» και διαπρέπει, σημειώνοντας το γκολ κόντρα στην Σουηδία που άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη στην ομάδα του. Την σεζόν 2013-14 έπαιζε στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και το καλοκαίρι του 14, μετακόμισε στη Χαλ για να παίξει μόλις σε ένα παιχνίδι και από εκεί να πάει δανεικός στη Γουίγκαν.

Ασφαλώς η μετακόμιση στις «Αλεπούδες» το περασμένο καλοκαίρι αντί 17εκ λιρών τον εκτόξευσε. Άλλωστε όπως και ο ίδιος παραδέχτηκε, το να παίζει στις προπονήσεις κόντρα στον συμπαίκτη του Τζέιμι Βάρντι τον έκανε καλύτερο ποδοσφαιριστή. Ο σκληροτράχηλος στόπερ, μαζί με τον Τρίπιερ για τον οποίο γράψαμε πιο πάνω έκαναν το ντεμπούτο τους σε επίσημο παιχνίδι απέναντι στην Λιθουανία τον περασμένο Οκτώβριο.

Με την Αγγλία στο Μουντιάλ, ο Μαγκουάιρ κάνει ένα εκπληκτικό τουρνουά, αφού είναι 2ος στις εναέριες διεκδικήσεις, πίσω μόνο από τον Αρτιόμ Τζιούμπα της Ρωσίας. Ειδικά στο ματς με τη Σουηδία ο Μαγκουάιρ έκανε πάρτι, αφού πέρα από το γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ, πήρε πολλές ακόμα κεφαλιές.

Τζόρνταν Πίκφορντ

Στον αγώνα με την Σουηδία, σε ηλικία 24 ετών και 122 ημερών έγινε ο νεότερος Άγγλος τερματοφύλακας που κράτησε ανέπαφη την εστία του σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Όσο απίστευτο και αν φαίνεται, μια από τις μεγάλες αποκαλύψεις αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχει αγωνιστεί σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες στην Αγγλία, κάτι που σημαίνει πως παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει ήδη πάρα πολλές παραστάσεις.

Ο Πίκφορντ μετά την εμφάνιση του με την Σουηδία απέσπασε τα εγκώμια του προπονητή του, αφού ο Σάουγκέιτ τόνισε « πως είναι το πρότυπο για το πώς πρέπει να είναι ένας μοντέρνος τερματοφύλακας», ενώ ο Γιούργκεν Κλίνσμαν έχει μείνει εντυπωσιασμένος και σχολίασε: «Αυτό που με εντυπωσιάζει είναι η συμβολή του στο παιχνίδι. Η γλώσσα του σώματος του είναι πάντα θετική και σου δίνει την αίσθηση πως έχει τον απόλυτο έλεγχο της περιοχής του».

Ο Πίκφορντ έκανε το ντεμπούτο του σε φιλική αναμέτρηση με την Γερμανία τον περασμένο Νοέμβριο, όπου κράτησε ανέπαφη την εστία του. Μετά από την Σάντερλαντ, μετακόμισε στο «Γκούντισον Παρκ» το περσινό καλοκαίρι αντί 30 εκ. λιρών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x