Euro 2024

Ρωσία-Αίγυπτος: Η οικοδέσποινα ψάχνει την πρόκριση και οι «φαραώ» την… παράταση ζωής!

Η Ρωσία υποδέχεται την Αίγυπτο (21:00-ΕΡΤ1), γνωρίζοντας πως με νίκη θα είναι με το… ενάμισι πόδι στους «16» του Μουντιάλ, την ώρα που ο αντίπαλός της αν χάσει… αποκλείστηκε!

Ρωσία και Αίγυπτος δεν μπορούσαν να φτάσουν στην Αγία Πετρούπολη με πιο διαφορετικά συναισθήματα, μετά τους πρώτους αγώνες τους στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι οικοδεσπότες διαχειρίστηκαν την πίεση της πρεμιέρας με άψογο τρόπο, την ώρα που οι σημερινοί φιλοξενούμενοι τους είδαν την… πολυαναμενόμενη επιστροφή τους σε Μουντιάλ να «καταστρέφεται» από την ήττα στο τελευταίο λεπτό, από τη Ουρουγουάη.

Ακόμα και οι πιο… ένθερμοι υποστηρικτές της Ρωσίας δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ότι η χώρα τους θα διέλυε με 5-0 τη Σαουδική Αραβία, αλλά αυτό το αποτέλεσμα σε συνδυασμό με αυτή η εμφάνιση, άλλαξαν πλέον τις προσδοκίες. Ένα ακόμα «τρίποντο» σήμερα (21:00-ΕΡΤ1) μπορεί να αποδειχθεί αρκετό για την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης…

Η Αίγυπτος, στον αντίποδα, δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Ευτυχώς για εκείνη, ο Μοχάμεντ Σαλάχ δείχνει έτοιμος να επιστρέψει στη δράση. Εκτός από την… προφανή επιθετική απειλή που θα σημαίνει για τους αντιπάλους, έχοντας μια εντυπωσιακή παρουσία καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν στην Αγγλία, η επιστροφή του χαρισματικού επιθετικού αναμφίβολα θα «φτιάξει» και την ψυχολογία των συμπαικτών του!

Όλη η Ρωσία… πετάει στο φεγγάρι, μετά την εντυπωσιακή πρεμιέρα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Μουντιάλ. Ωστόσο, οι παίκτες της «σμπορνάγια» δεν… αιθεροβατούν. Τουναντίον, έχουν αφήσει πίσω τους τη Σαουδική Αραβία και γνωρίζουν ότι η Αίγυπτος θα είναι μια… διαφορετική ιστορία. Ο Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ έχει προετοιμάσει την ομάδα του με ή χωρίς την παρουσία του Σαλάχ απέναντι και θέλει να κάνει το καθοριστικό βήμα για την… πρόωρη πρόκριση.

Οι «φαραώ» δεν έχουν άλλη επιλογή, μετά την ήττα από την Ουρουγουάη: η νίκη επί της Ρωσίας είναι… μονόδρομος! Βαδίζοντας προς την ολοκλήρωση της προετοιμασίας για το σημερινό ματς, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να αντιμετωπίζει… πονοκέφαλο αναφορικά με την στελέχωση της 11άδας, καθώς, και με τον Σαλάχ… μάχιμο, η Αίγυπτος θα είναι πλήρης! Η πίεση είναι μεγάλη, πλέον, αλλά φαίνεται έτοιμη να μην αφήσει να την… πνίξει.

Οι πιθανές συνθέσεις:

Ρωσία: Ακινφέεφ, Φερνάντες, Κουτέποφ, Σ. Ιγκνιάσεβιτς, Ζίρκοφ, Ζόμπνιν, Γκαζίνσκι, Κουζιάεφ, Γκολόβιν, Τσερίσεφ, Σμόλοφ.

Αίγυπτος: Ελ Σενάουι, Γκαμπρ, Χεγκάζι, Φατί, Αμπντελσάφι,Χαμεντ, Ελνένι, Τρεζεγκε, Αλ Σαϊντ, Σαλάχ, Μόσεν.

Διαιτητής: Ενρίκε Κάσερες (Αργεντινή)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x