Europa League

Σάρωσε την Πλζεν και πήγε «16» η Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Με ένα εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ νίκησε άνετα 3-0 τη Βικτόρια Πλζεν στο «Μάξιμιρ» της κροατικής πρωτεύουσας και προκρίθηκε στους «16» του φετινού Europa League.

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ νίκησε άνετα 3-0 την Πλζεν στην κροατική πρωτεύουσα στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα για τους «32» του Europa League και «ανέτρεψε» το 1-2 της πρώτης αναμέτρησης στην Τσεχία, παίρνοντας το «εισιτήριο» για τους «16» της διοργάνωσης.

Οι Ορσιτς, Ντίλαβερ και Πέτκοβιτς σκόραραν για τους Κροάτες.

Οι Κροάτες χωρίς να χάνουν κάποια σημαντική ευκαιρία στην εστία των Τσέχων είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Έτσι, στο 15’ έγινε το 1-0, όταν ο Πέτκοβιτς με καταπληκτικό τακουνάκι έστρωσε στον Ορσιτς και αυτός με δυνατό πλασέ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ. Οι παίκτες της Ντιναμό συνέχισαν να ελέγχουν την κατάσταση και να προσπαθούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία των φιλοξενούμενων.

Ο Χοράβα έχασε μια καλή ευκαιρία στο 32’ για την Πλζεν και η Ντιναμό έφτασε στο 2-0 στο 34’, όταν ο Χαΐροβιτς εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και με ανάποδη κεφαλιά ο Ντίλαβερ έκανε το 2-0. Η καλή ευκαιρία του Καγιάμπα στο 45’ ολοκλήρωσε τις προσπάθειες των Τσέχων στο πρώτο ημίχρονο.

Χωρίς να δημιουργεί κάποια ιδιαίτερη φάση στο δεύτερο ημίχρονο, η Ντιναμό είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπαθούσε για το 3-0 περισσότερο από ότι η Ντιναμό για το 2-1. Έτσι, στο 73’ μετά από ωραίο συνδυασμό ο Πέτκοβιτς με δυνατό βολέ μέσα από την περιοχή έκανε το 3-0. Ο Σούνιτς έχασε μια καλή ευκαιρία στο 80’ και η αποβολή του Λιμπέρσκι στο 87’ με δεύτερη κίτρινη ήταν η τελευταία σημαντική στιγμή της αναμέτρησης.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x