Stoiximan Super League

Ο Ολυμπιακός έστειλε σε όλους το μήνυμα...

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για το ενδιαφέρον των Πόρτο και Σπόρτινγκ Λισβόνας για τον Οτζίτζα Οφόε και αναλύει τα δεδομένα για το ενδεχόμενο πώλησής του Βέλγου.

Η Πόρτο και η Σπόρτινγκ Λισαβόνας έχουν στο μεταγραφικό τους «στόχαστρο» τον Οτζίτζα Οφόε. Αναμφισβήτητο και επιβεβαιωμένο από πολλές πλευρές. Μάλιστα η ομάδα που φαίνεται να «καίγεται» περισσότερο για τον Βέλγο μέσο του Ολυμπιακού είναι η Πόρτο.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Οι «δράκοι» έκαναν άλλωστε και την τελευταία πρόταση (2,5 εκατ. ευρώ) δείχνοντας πως το ενδιαφέρον τους δεν είναι φιλολογικό. Αντιθέτως, η Πόρτο θέλει να εντάξει στο δυναμικό της τον παίκτη αλλά δεν είχε τη σωστή πληροφόρηση επί του θέματος. Για να είμαστε ακριβείς, οι ιθύνοντες του πορτογαλικού συλλόγου σχημάτισαν λανθασμένη εντύπωση (ίσως επειδή δεν ρώτησαν εκεί που έπρεπε) για τις οικονομικές απαιτήσεις των «ερυθρόλευκων».

Το σίγουρο όμως είναι πως ο Ολυμπιακός έδωσε σε όλους να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει μεταγραφή ο Οτζίτζα, αν η πρόταση δεν είναι (αρκετά) μεγαλύτερη από τα 2,5 εκατ. ευρώ που πρόσφερε η πορτογαλική ομάδα.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι οι διοικούντες την Πόρτο πίστευαν ότι με την πρόταση που έκαναν στον Ολυμπιακό, θα προχωρούσαν άμεσα στην απόκτηση του παίκτη. Γι’ αυτό και αρκετές πορτογαλικές εφημερίδες εξέφραζαν αισιοδοξία πως η μεταγραφή θα γίνει με 2,5 εκατ. ευρώ. Όταν όμως οι ιθύνοντες των «δράκων» άκουσαν το μεγαλοπρεπές όχι των πρωταθλητών Ελλάδος, κατάλαβαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δελεάσουν τους πειραιώτες με το συγκεκριμένο ποσό.

Οι πληροφορίες από την Πορτογαλία αναφέρουν ότι οι «δράκοι» θα επανέλθουν με βελτιωμένη πρόταση. Αυτό είναι κάτι που το ξέρουν οι ιθύνοντες της Πόρτο, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι η ξεκάθαρη θέση των ανθρώπων του Ολυμπιακού.

Δεν ήταν άλλωστε τυχαίες και οι δηλώσεις που έκανε σήμερα σε πορτογαλική ιστοσελίδα ο ατζέντης του Οτζίτζα, Πέτερ Σμέετς. Και ήταν πολύ προσεκτικές δηλώσεις με τον μάνατζερ του παίκτη να λέει πως δεν υπάρχει καμιά βιασύνη και ότι ο πελάτης του είναι παίκτης «κλειδί» για τον Ολυμπιακό και την προσπάθεια των «ερυθρόλευκων» να κατακτήσουν το πρωτάθλημα.

Είναι ξεκάθαρο πως όλες οι πλευρές έχουν καταλάβει πολύ καλά ότι αυτός που έχει το πάνω χέρι δεν είναι ούτε η Πόρτο, ούτε ο Οτζίτζα ή κάποια άλλη ομάδα που μπορεί να ενδιαφέρεται για τον Βέλγο.

Ο Ολυμπιακός είναι αυτός που αποφασίζει για την εξέλιξη που θα έχει η υπόθεση του Οτζίτζα και το παρελθόν έχει δείξει πως οι «ερυθρόλευκοι» πωλούν παίκτη όταν παίρνουν το ποσό που θέλουν. Η Πόρτο (κατά πρώτο λόγο) και η Σπόρτινγκ, το εμπέδωσαν μετά τις συζητήσεις που είχαν με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Και πλέον δεν μπορούν να πουν ότι δεν γνωρίζουν ή ότι είχαν λανθασμένη πληροφόρηση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x