Stoiximan Super League

Ο Ολυμπιακός πρέπει να «δει» τη Ντινάμο όπως είδε την Μίλαν

Για την κλήρωση του Europa League που έφερε τον Ολυμπιακό κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου γράφει ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος.

Ο Ολυμπιακός καλείται λοιπόν να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ντινάμο Κιέβου για να πάρει το εισιτήριο για την φάση των 16 του Γιουρόπα Λιγκ. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από την κλήρωση για να πούμε ότι είναι καλή, από την στιγμή που οι ερυθρόλευκοι απέφυγαν ομάδες όπως η Τσέλσι και η Άρσεναλ. Καλή η κλήρωση αλλά όχι εύκολη. Κι αυτό ακριβώς πρέπει να είναι το μότο των παικτών του Ολυμπιακού στις δύο αναμετρήσεις με την ουκρανική ομάδα.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Δεν υπάρχει κανένα παιχνίδι στην Ευρώπη που να μπορεί να θεωρηθεί εύκολο. Κι όσες φορές υπήρξαν ελληνικές ομάδες που δεν αντιμετώπισαν με προσοχή και συγκέντρωση τα παιχνίδια τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις το πλήρωσαν ακριβά.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει πολλές πιθανότητες να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Κι αυτό το πιστεύουν όλοι στο μεγάλο λιμάνι γιατί πολύ απλά οι ερυθρόλευκοι παίζουν καλό ποδόσφαιρο.

Έχει λοιπόν τις δυνατότητες η ελληνική ομάδα ν’ αποκλείσει τους Ουκρανούς και να πάρει το εισιτήριο για την φάση των 16 του Γιουρόπα Λιγκ αλλά για να το πετύχει θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στον στόχο της. Να δείξει μεγάλη προσοχή και στα δύο παιχνίδια και να προετοιμαστεί για δύο πολύ μεγάλες αναμετρήσεις, γιατί και η Ντινάμο θα τα δώσει όλα για να προκριθεί.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να «δει» τη Ντινάμο όπως ακριβώς είδε την Μίλαν στο παιχνίδι της περασμένης Πέμπτης στο Καραϊσκάκη. Να δείξει σεβασμό στον αντίπαλο του και να μην θεωρήσει πως υπάρχουν εύκολα ματς. Αυτή είναι η μεγαλύτερη παγίδα κι αυτό πρέπει ν’ αποφύγουν οι παίκτες του Ολυμπιακού.

Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν απέναντι στην Μίλαν πως είναι μια ομάδα που έχει μεγάλες δυνατότητες κι αυτό είναι κάτι που σίγουρα μετράει πολύ ενόψει των αναμετρήσεων με τους Ουκρανούς. Μη νομίζετε πως οι άνθρωποι της Ντινάμο δεν σκέφτονται ότι ο Ολυμπιακός «πέταξε» εκτός Ευρώπης την Μίλαν. Το σκέφτονται και μάλιστα πολύ.

Από την άλλη πλευρά βέβαια θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι προκρίσεις κρίνονται στο γήπεδο. Καμιά ομάδα δεν προκρίθηκε την μέρα της κλήρωσης. Κι αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι στο 100% στα δύο ματς με τους Ουκρανούς, γιατί πολύ απλά απέναντι του θα είναι μια πολύ καλή ομάδα.

Για να είμαστε μάλιστα ακριβείς, το ζευγάρι Ολυμπιακός – Ντινάμο είναι από τα πιο αμφίρροπα της κλήρωσης στην φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ κι αυτό φανερώνει από την μία πλευρά την δυναμικότητα των ερυθρόλευκων και από την άλλη το πόσο καλή ομάδα είναι η Ντινάμο.

Ο Ολυμπιακός ένα πράγμα θα πρέπει να σκέφτεται. Ότι απέναντι του θα βρεθεί μια δυνατή ομάδα, με σπουδαίες παραστάσεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο γιατί κι αυτό έχει την σημασία του. Τα υπόλοιπα στον αγωνιστικό χώρο, εκεί που οι ερυθρόλευκοι έχουν αποδείξει ότι μπορούν να πετύχουν σπουδαίες επιτυχίες, παίζοντας μάλιστα καλό ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x