Stoiximan Super League

«Ο ΠΑΟΚ δεν εκμεταλλεύθηκε τα λάθη των αντιπάλων του»

Διαβάστε τις δηλώσεις του Κώστα Ορφανού σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης για την εφετινή πορεία του ΠΑΟΚ.

Στις χαμένες ευκαιρίες του ΠΑΟΚ να βρεθεί στην πρώτη θέση της Σούπερ Λίγκας και μάλιστα με διαφορά από τους διώκτες αναφέρθηκε ο Κώστας Ορφανός.

«Έχουν γίνει τόσες γκέλες από τις υπόλοιπες ομάδες, κυρίως από τον Ολυμπιακό και ο ΠΑΟΚ δεν τις έχει εκμεταλλευτεί. Μας δίνουν συνεχείς πάσες οι αντίπαλες ομάδες και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί τονώνει την ψυχολογία», υποστήριξε και συνέχισε:

«Χάσαμε άδικα από τον Ολυμπιακό και η μπάλα απλά μας τιμώρησε. Εάν ο ΠΑΟΚ δεν έχανε το παιχνίδι θα υπήρχε άλλη ψυχολογία σε όλες τις ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο. Όταν κερδίζεις συνέχεια, απογοητεύεις τους αντιπάλους σου», κατέληξε...

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Ορφανού στο Αθλητικό Μετροπολις:

Για την αμφισβήτηση στον ΠΑΟΚ ότι μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό:

«Όλα αυτά τα χρόνια όλοι εκτός του ΠΑΟΚ είχαν την εικόνα ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Ακόμα και με την χρονιά με τον Άγγελο Αναστασιάδη που ήμασταν πέντε βαθμούς μπροστά τον Δεκέμβριο, δεν πίστευαν ότι μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Αν στον ΠΑΟΚ δεν καταλάβουμε ότι από τα δικά μας τα λάθη προέρχονται κάποια πράγματα, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να τα διορθώσουμε. Πάντα πιστεύουμε ότι μόνιμα οι άλλοι φταίνε. Φέτος η ομάδα έχει δείξει ότι έχει τις δυνατότητες και φάνηκε και στο ματς με τον Ολυμπιακό, όπως και στο χθεσινό παιχνίδι. Εφόσον ο ΠΑΟΚ καταφέρει και έχει μια σταθερή ομάδα θα είναι σε τροχιά διεκδίκησης του τίτλου και γιατί όχι να τον κατακτήσει».

Για την κακή εικόνα του Ολυμπιακού:

«Από τις δηλώσεις του Τάκη Λεμονή μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ότι σημασία έχουν οι τρεις βαθμοί και αφού δεν μπορέσαμε να παίξουμε καλά καταφέραμε να κερδίσουμε το παιχνίδι από τα στημένα, φαίνεται ότι με αυτή τη δήλωση ότι είναι κακό για τον Ολυμπιακό να πιστεύει ότι μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα χωρίς να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Ακόμη και με εξωγενείς βοήθειες, με έλεγχο στο παρασκήνιο και στην διαιτησία τις προηγούμενες χρονιές, τουλάχιστον ο Ολυμπιακός έπαιζε ποδόσφαιρο. Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός δεν έχει καταφέρει να πείσει τον κόσμο ότι είναι η καλή η ομάδα, η οποία θα πάρει τον τίτλο. Είναι ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, εφόσον και ο ίδιος είναι καλά αγωνιστικά. Έχει το κατάλληλο ρόστερ και σοβαρή διοίκηση για να πάρει τον τίτλο».

Για την διάρκεια που λείπει από τον ΠΑΟΚ:

«Πρέπει να δημιουργήσει ο ΠΑΟΚ μια σταθερά καλή ομάδα. Υπάρχουν κάποια κενά διαστήματα, αλλά αυτά θα πρέπει να είναι οι εξαιρέσεις. Πρέπει να παίζει καλό ποδόσφαιρο γιατί είναι σημαντικό για τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Τα τελευταία 33 χρόνια ο ΠΑΟΚ δεν πήρε κανένα πρωτάθλημα, όμως ο κόσμος ήταν πάντα κοντά. Ο κόσμος έχει την απαίτηση η ομάδα να παίρνει τους τρεις βαθμούς. Εάν δεν γίνει συνείδηση σε αυτούς που είναι κοντά στην ομάδα και στους ποδοσφαιριστές ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει και θέλει να πάρει το πρωτάθλημα, δεν θα τα καταφέρει».

Για τις δυνατότητες του ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα:

« Έχουν γίνει τόσες γκέλες από τις υπόλοιπες ομάδες, κυρίως από τον Ολυμπιακό και ο ΠΑΟΚ δεν τις έχει εκμεταλλευτεί. Μας δίνουν συνεχείς πάσες οι αντίπαλες ομάδες και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί τονώνει την ψυχολογία. Χάσαμε άδικα από τον Ολυμπιακό και η μπάλα απλά μας τιμώρησε. Εάν ο ΠΑΟΚ δεν έχανε το παιχνίδι θα υπήρχε άλλη ψυχολογία σε όλες τις ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο. Όταν κερδίζεις συνέχεια, απογοητεύεις τους αντιπάλους σου».

Για την καλή εικόνα των δανεικών παικτών του ΠΑΟΚ στον Ατρόμητο:

«Σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ, πολλές φορές θα γίνουν και λάθη. Θα υπάρχουν και προσωπικές εκτιμήσεις που θα είναι αντίθετες με το συμφέρον της ομάδας. Υπάρχουν και τώρα με τον κ. Λουτσέσκου παιδιά τα οποία είναι στο περιθώριο και δεν τα εμπιστεύεται, ενώ με άλλους κάνει το αντίθετο. Προσωπικές επιλογές πάντα υπάρχουν.

Με τον Ουάρντα πιθανόν να υπήρχε ένα πειθαρχικό παράπτωμα, το οποίο η διοίκηση δεν άφησε να βγει προς τα έξω. Τον Χατζηϊσαϊα ο προπονητής του εφόσον δεν τον εμπιστευόταν, ήταν καλό να φύγει από την ομάδα. Είναι πιο εύκολο να παίζεις σε μια ομάδα όπως ο Ατρόμητος, ο οποίος στην αρχή της χρονιάς δεν είχε σαν στόχο το πρωτάθλημα ούτε να βγει στην Ευρώπη. Είναι καλό να νιώθεις απελευθερωμένος χωρίς να έχεις την πίεση του κόσμου, όπως του ΠΑΟΚ και να ανοίξεις τα φτερά σου.

Δεν σημαίνει ότι αυτοί οι παίκτες τελείωσαν ποδοσφαιρικά επειδή δεν αγωνίζονται στον ΠΑΟΚ. Αυτά τα παιδιά ψάχνουν να βρουν την ταυτότητά τους, όπως ο Γιαννούλης ο οποίος δεν είχε πολλές ευκαιρίες και έφευγε δανεικός συνέχεια. Οι πόρτες του ΠΑΟΚ είναι πάντα ανοιχτές και επειδή είναι νεαροί στην ηλικία δεν έχουν τελειώσει από την ομάδα του Δικεφάλου. Λόγω του μεγάλου βάθους του ρόστερ του ΠΑΟΚ, δεν υπάρχει άλλος τρόπος πέρα από τον δανεισμό σε άλλες ομάδες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x