Stoiximan Super League

Ο προπονητής ξέρει καλύτερα απ' όλους

Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι αυτός που ξέρει καλύτερα απ' όλους για την ομάδα του, είναι αυτός που ζει καθημερινά τους παίκτες του και είναι αυτός που παίρνει τις αποφάσεις. Γράφει ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 4-0 από την Γκενκ στο χθεσινό φιλικό των δύο ομάδων, αλλά τα σκορ στην περίοδο της προετοιμασίας δεν πρέπει να έχουν θέση στις σκέψεις των φιλάθλων. Κι αυτό αφορά και τα παιχνίδια στα οποία το αποτέλεσμα είναι νικηφόρο.

Τουλάχιστον στο μυαλό των προπονητών δεν υπάρχουν τα σκορ και είναι ξεκάθαρο ότι άλλα πράγματα κοιτάζουν οι τεχνικοί των ομάδων στα φιλικά παιχνίδια της προετοιμασίας. Και είναι ξεκάθαρο ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού ήθελε να δει συγκεκριμένα πράγματα στο φιλικό με τους Βέλγους. Δεν είναι μάλιστα τυχαίο πως επέμεινε σε κάποιες επιλογές, παρ' ότι ήταν εμφανές πως θα μπορούσε να κάνει μια – δυο αλλαγές και να αλλάξει πράγματα.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ήθελε να τεστάρει κάποια πράγματα ο Πέδρο Μαρτίνς και γι' αυτό τον λόγο επέμεινε στην αρχική του σκέψη, χωρίς να ασχοληθεί με το σκορ. Τα ματς της προετοιμασίας γίνονται για να μοντάρει ο προπονητής της ομάδας το σύνολο. Κανείς δεν πρόκειται να θυμάται μια – δυο νίκες με μεγάλα σκορ την περίοδο της προετοιμασίας, αν τα αποτελέσματα στα επίσημα παιχνίδια της σεζόν δεν είναι ικανοποιητικά.

Κι αυτό το γνωρίζει καλά ο προπονητής των ερυθρόλευκων. Φάνηκε άλλωστε από τις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Πορτογάλος τεχνικός της ομάδας του λιμανιού. Υπάρχει ακόμα αρκετός χρόνος μέχρι το πρώτο επίσημο παιχνίδι των πειραιωτών για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ και σ' αυτό το χρονικό διάστημα ο Πορτογάλος τεχνικός γνωρίζει πως θα πρέπει να ρίξει το βάρος στα σημεία που θεωρεί ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά.

Επίσης κανείς δεν πρέπει να ξεχνά κάτι πολύ σημαντικό. Ότι ο Ολυμπιακό δεν έχει ολοκληρώσει τις μεταγραφικές του κινήσεις, δεν έχει ολοκληρώσει το παζλ ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Και είναι επίσης προφανές ότι οι παίκτες που θ' αποκτηθούν θα μπορέσουν να βοηθήσουν σημαντικά τον Ολυμπιακό, κυρίως σε ότι αφορά την αμυντική λειτουργία της ομάδας του λιμανιού, καθώς οι ερυθρόλυκοι εστιάζουν στην παρούσα φάση στην απόκτηση αμυντικού μέσου και στόπερ. Το φιλικό με την Γκενκ πέρασε όπως έχουν περάσει τόσα και τόσα φιλικά στην διάρκεια των προετοιμασιών του Ολυμπιακού τα καλοκαίρια.

Το θέμα για τους πειραιώτες είναι να παρουσιαστούν σε καλό βαθμό ετοιμότητας όταν θα μπουν στην μάχη για την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι αυτός που ξέρει καλύτερα απ' όλους για την ομάδα του, είναι αυτός που ζει καθημερινά τους παίκτες του και είναι αυτός που παίρνει τις αποφάσεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x