Stoiximan Super League

Ο Χάσι πρέπει να πάρει μια δύσκολη απόφαση

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μπέσνικ Χάσι είχε πολλούς λόγους για να κάνει έντονες παρατηρήσεις στους παίκτες του, μετά την εμφάνιση που πραγματοποίησαν στη ρεβάνς με την Παρτίζαν.

Ο 45χρονος κόουτς της ομάδας του λιμανιού δεν ήθελε να περάσει στο...ντούκου η απόδοση των “ερυθρόλευκων” κόντρα στους Σέρβους και να καλυφθούν όλα τα λάθη (που δε ήταν λίγα) απ' την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο Χάσι ξέρει άλλωστε πολύ καλά ότι αν δε διορθώσει ορισμένα πράγματα, τότε ο Ολυμπιακός θα βρεθεί ξανά στην ίδια θέση, να συζητά δηλαδή το λόγο ή τους λόγους, που η αμυντική του λειτουργία δεν είναι η πρέπουσα. Γιατί το μείζον θέμα για τους πειραιώτες είναι η αμυντική τους λειτουργία και σίγουρα ο τρόπος με τον οποίο αμύνθηκαν στο ματς με την Παρτίζαν, δικαιολογεί τις φωνές που έβαλε ο προπονητής τους.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου


Είναι πασιφανές πως ο Αλβανός τεχνικός της ομάδας του λιμανιού, καλείται να πάρει μια σημαντική αλλά και δύσκολη απόφαση, για τα ματς του Ολυμπιακού απέναντι στη Ριέκα, απ' τα οποία θα κριθεί η πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης σ' επίπεδο συλλόγων. Κι αυτή η απόφαση αφορά έναν παίκτη με τον οποίο έχει τις καλύτερες σχέσεις ο Μπέσνικ Χάσι. Ο λόγος φυσικά για τον Μάρκο Μάριν, τον οποίο έχει σε πολύ μεγάλη εκτίμηση ο κόουτς των πρωταθλητών Ελλάδος, κάτι που άλλωστε φαίνεται απ' το ότι τον χρησιμοποίησε στα φιλικά της προετοιμασίας αλλά και στα δύο επίσημα ματς της σεζόν, κόντρα στους Σέρβους.

Μπορούν να συνυπάρξουν στο ίδιο σχήμα Φορτούνης και Μάριν, με τον δεύτερο να παίζει στο “φτερό” της επίθεσης; Είναι ένα ερώτημα στο οποίο “χωρούν” διαφορετικές απαντήσεις. Ναι, αν η αναφορά έχει να κάνει μ' ένα “εύκολο” ματς ελληνικού πρωταθλήματος και όχι αν αφορά ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι. Όταν ο Μάριν κάνει αυτό που έκανε στο ματς με την Παρτίζαν (φεύγοντας απ' τη γραμμή για να παίξει στον άξονα) πέρα απ' τη σύγχυση με τον Φορτούνη, αυτόματα δημιουργείται ένας “διάδρομος” για τον αντίπαλο μπακ. Ένας “διάδρομος” για να γίνει ο αμυντικός της αντίπαλης ομάδας δεύτερος εξτρέμ, δημιουργώντας έτσι μεγάλο ζήτημα στην άμυνα των πειραιωτών. Ήταν κάτι που το είδαμε να γίνεται πολλές φορές (ειδικά στο πρώτο ημίχρονο) στον αγώνα με την Παρτίζαν στο Φάληρο. Επίσης είναι ξεκάθαρο πως με Φορτούνη επιτελικό μέσο και τον Μάριν σε ρόλο εξτρέμ, ο Ολυμπιακός χάνει πολλά σε ότι αφορά το μαρκάρισμα και την πίεση ψηλά. Είναι επίσης κάτι που φάνηκε στο παιχνίδι με την Παρτίζαν και το εκμεταλλεύτηκαν σε μεγάλο βαθμό οι Σέρβοι.

Ο Χάσι έκανε έντονες παρατηρήσεις στον Γερμανό μέσο επειδή δεν ακολούθησε το αγωνιστικό πλάνο του προπονητή, αλλά αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που το έκανε ο Μάριν. Το ίδιο έγινε σ' αρκετά παιχνίδια και την περσινή σεζόν και τούτο είναι κάτι που απασχολεί τον Αλβανό προπονητή. Είναι ξεκάθαρο πως αν ο Χάσι θέλει να δει να εφαρμόζεται το πλάνο του, θα πρέπει ν' αναθεωρήσει κάποια πράγματα αναφορικά με τη συνύπαρξη Φορτούνη – Μάριν στο βασικό σχήμα των πρωταθλητών Ελλάδος. Το να μπει ο Μάριν σε “καλούπι” δεν είναι εύκολο και ίσως ο κόουτς του Ολυμπιακού να χρειαστεί να πάρει μια δύσκολη απόφαση, όσο καλή κι αν είναι η σχέση του με τον Γερμανό μεσοεπιθετικό.

Το ρόστερ των “ερυθρόλευκων” είναι γεμάτο, επιλογές υπάρχουν και με βάση την εικόνα του Πάρντο στα φιλικά της προετοιμασίας, ο Κολομβιανός αξίζει μια ευκαιρία. Όχι ότι ο τελευταίος είναι το στυλ του εξτρέμ που θα τα δώσει όλα για να μαρκάρει, αλλά μπορεί να το κάνει καλύτερα απ' τον Μάριν και υπάρχει και κάτι άλλο, που θα πρέπει να το λάβει υπόψιν ο Χάσι. Ο Πάρντο είναι καθαρό εξτρέμ, μπορεί να προκαλέσει “ρήγματα” στην αντίπαλη άμυνα και το κυριότερο, δε θα μετακινείται προς τον άξονα προκαλώντας σύγχυση ρόλων με τον Φορτούνη. Τα ματς με τη Ριέκα πλησιάζουν κι έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι τελικά η επιλογή του προπονητή του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x